Brotherin mobiilitulostimet tatuointiartistien suosiossa

Brotherin PocketJet-mobiilitulostimia tapaa useimmiten myynti- ja huoltohenkilöstön, konsulttien tai pelastusalan työntekijöiden matkassa, joiden pitää pystyä tulostamaan liikkuvissa työtehtävissään. Nykyään Brotherin PJ-mobiilitulostimet jättävät kirjaimellisesti jälkensä tuhansien ihmisten kehoihin tatuointitaiteen välityksellä. Lämpösiirtotekniikkaa hyödyntävät mobiilitulostimet auttavat monia tatuoitsijoita tarkan siirtokuvan tekemisessä.

Brother on tullut tunnetuksi tulostintoimittajana, ja Brotherin tulostimia löytyykin monista kotitoimistoista, yrityksistä sekä julkiselta sektorilta. Brotherin menestys tatuointialalla on sen sijaan uudempi asia, joka ei juolahtanut Brotherin tuotekehitysinsinöörien tai markkinoinnista vastaavien henkilöiden mieleen, kun PJ-700-sarjan mobiilitulostimia suunniteltiin ja lanseerattiin. Nykyään monet lahjakkaat tatuoitsijat ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa käyttävät mobiilitulostimia siirtokuvien teossa ennen varsinaiseen tatuoimiseen ryhtymistä.

Amerikkalaiset tatuointitaiteilijat keksivät ensimmäisenä hyödyntää lämpösiirtotekniikkaa käyttäviä Brotherin mobiilitulostimia. Idea kuitenkin levisi nopeasti Atlantin yli vanhalle mantereelle. Suomessakin tatuointialalla käytetään Brotherin pienikokoisia mobiilitulostimia.

PocketJet-mobiilitulostimet ovat nykypäivää tatuointialalla
Tunnettu englantilainen tatuointitaiteilija Paul Talbot on yksi tyytyväisistä Brotherin PJ-mobiilitulostimien käyttäjistä: ”PocketJet muutti suuresti työtapaani. Nykyisin A4-mobiilitulostimeni on yhtä tärkeä osa työtäni kuin tatuointimuste.”

Muiden tatuoitsijoiden tapaan Paul Talbot suunnittelee tatuointikuvat tietokoneeltaan, jolta asiakas voi valita haluamansa kuvan tai pyytää Talbotia suunnittelemaan räätälöity tatuointi. Valittu kuva tulostetaan siirtokuvapaperille, ja sitten Paul Talbot aloittaa varsinaisen tatuoinnin teon perinteisin menetelmin.

”PJ-700-mobiilitulostimeni tulostaa tarkkaa jälkeä. Laite on kestävä ja kevyt kuljettaa mukana työkeikoille esimerkiksi tatuointifestivaaleille ja konsertteihin Englannissa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa”, Paul Talbot kertoo.

42-vuotias tatuointitaiteilija on taustaltaan muusikko ja graafinen suunnittelija. Hänen tatuointistudionsa Modern Electric Tattoo sijaitsee Birminghamissa, Englannissa, mutta lahjakkaalla taiteilijalla on kysyntää ympäri maailmaa. Niinpä hän on tehnyt useita videoita YouTubeen. Videoilla hän demonstroi, miten Brotherin PocketJet-mobiilitulostimet helpottavat hänen työskentelyään sekä havainnollistaa konkreettisesti tatuoinnin syntyprosessia.

”PocketJet-mobiilitulostimet ovat tatuointialan tulevaisuutta ja yhtä tärkeitä kuin neulat. Mobiilitulostimet tekevät pian läpimurron, sillä niillä työskentely on monin verroin parempaa kuin entisillä isoilla lämpösiirtotulostimilla,” sanoo englantilainen tatuointialan grand old man.

Kuusi A4-mobiilitulostinta valittavana
Mobiilitulostimien kysyntä on kasvanut, joten Brother vastasi siihen laajentamalla PocketJet-mobiilitulostimien tuoteperhettään. PJ-700-mallistoon kuuluu kuusi mobiilitulostinta, joista kolme soveltuu erityisen hyvin tatuoitsijoiden työskentelyyn, sillä niiden tulostustarkkuus on peräti 300 dpi.

Malliston mobiilitulostimien mitat ovat 255 (l) x 55 (s) x 30 (k) mm ja paino noin 610 grammaa. Lisävarusteena on saatavilla tehokas 11,1-volttinen litiumioniakku, joka kestää tunteja yhdellä latauksella.

Mallista riippuen PJ-700-malliston mobiilitulostimisssa on USB-liitäntä, langaton verkkoliitäntä ja/tai Bluetooth. Lippulaivamalli PJ-773 tukee langatonta tulostamista niin iOS-, Android-, Google Cloud Print™- kuin Mopria-yhteensopivilta mobiililaitteilta. Voit tulostaa PJ-773 mobiilitulostimelta Brotherin ilmaisen iPrint&Scan -appsin avulla älypuhelimeltasi tai tabletiltasi.
Saatavuus
Mobiilitulostimia on saatavilla kautta maan Brother-jälleenmyyjiltä. PJ-700-mallistoon kuuluvat PJ-722, PJ-762, PJ-723, PJ-763, PJ-763MFI (made for iPhone/iPod/iPad). Lue lisää PJ-700-mallistosta.

Lisätiedot
Brother Finland, Brother Nordic A/S Tanska, sivuliike Suomessa
Tom Forssell, myyntijohtaja, 050 320 5552, tom.forssell@brother.fi
Sami Kivelä, tuotepäällikkö, 0500 429 094, sami.kivela@brother.fi
Brotherin PJ-773-mobiilitulostin