Lisätty ostoskoriin
  1. Etusivu Brother
  2. Tietosuojakäytäntö

Brother-konsernin eurooppalainen tietosuojakäytäntö

Brother on sitoutunut kunnioittamaan ja suojelemaan yksityisyyttäsi käyttäessäsi palveluitamme. Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, miten käytämme, keräämme, siirrämme, säilytämme ja luovutamme tietojasi.

Tässä tietosuojakäytännössä, sovellettavissa verkkosivustojen käyttöehdoissa ja evästeilmoituksissa määritellään, miten Brother käyttää alla kuvattujen verkkopalvelujen käyttäjien ja rekisteröityneiden käyttäjien henkilötietoja:

  • Kaikki Brotherin verkkosivustot (jäljempänä sivusto), jotka sisältävät linkin tähän tietosuojakäytäntöön.
  • Brotherin verkkolomakkeet
  • Brotherin huoltoliikkeet
  • Mobiilisovellukset
  • Tulostuksenhallintapalvelut
  • Brother Business Academy
  • Brotherin Kumppaniportaali

Tässä tietosuojakäytännössä määritellään myös, miten Brother käyttää puhelimen, sähköpostin ja muun kirjeenvaihdon välityksellä saamiaan henkilötietoja.

Kun käytät tiettyä palvelua, henkilötietojesi käsittelyä saattavat koskea myös muut ehdot, joten on tärkeää, että luet kunkin käyttämäsi palvelun käyttöehdot. Siinä tapauksessa ja siltä osin kuin tällaiste lisäehtojen ja tämän tietosuojakäytännön välillä on ristiriitoja tai epäjohdonmukaisuuksia, kyseisen palvelun käyttöehdoilla on etusija tähän tietosuojakäytäntöön nähden.

Lisäksi sivusto saattaa sisältää linkkejä kumppaniverkostojemme, mainostajiemme, osakkuusyhtiöidemme tai muiden kolmansien osapuolien sivustoihin ja sivustoilta. Huomaa, että jos seuraat tällaista linkkiä ulkopuoliseen sivustoon, näillä verkkosivuistoilla on omat tietosuoja- ja evästeperiaatteensa, joissa määritellään, miten henkilötietojasi käytetään. Siksi suosittelemme, että tutustut niihin huolellisesti ennen minkään tietojesi antamista. Brotherille ei synny minkäänlaista vastuuta tai korvausvelvollisuutta liittyen ulkopuolisten sivustojen tietosuojakäytäntöihin.

Jos sinulla on jotakin kysyttävää tämän tietosuojakäytännön sisällöstä tai soveltamisesta, ota yhteyttä meihin. Yhteystiedot ovat jäljempänä. 

Kuka kerää tietoja?

Brother International Europe Limited on Englannissa ja Walesissa yritysrekisterinumerolla 664172 rekisteröity osakeyhtiö, joka toimii osoitteessa Brother House, 1 Tame Street, Audenshaw, Manchester M34 5JE (jäljempänä “Brother”). Yritys on Brother-konsernin Euroopan pääkonttori.

Brother International Europe Limitedillä on toimipisteet ja Brotherin myyntitoimistojen verkosto Euroopan unionissa. Paikallinen myyntitoimistosi on Suomessa rekisteröity Brother Finland, Broter Nordic A/S Tanska, sivuliike Suomessa, jonka yritystunnus on 2391312-8 ja jonka toimipaikka sijaitsee osoitteessa Äyritie 12 B, 3. kerros, 01510 Vantaa. Molemmat yritykset hallinnoivat tietoja, joita kerätään verkkosivuston tai jonkin edellä luetellun verkkopalvelun kautta tai yhteydessä.

Brother International Europe Limited on Japanin Nagoyassa sijaitsevan Brother Industries Limitedin Euroopan pääkonttori. Brother on globaali tulostimien, ompelukoneiden ja yritysratkaisujen valmistaja, joka toimii yli 40 maassa ympäri maailmaa. 


Keräämämme tiedot

Brother saattaa kerätä ja käsitellä seuraavia sinua koskevia tietoja:

• Tietoja, joita saatat antaa täyttämällä lomakkeita verkkosivustolla tai muutoin lähettämällä tai syöttämällä tietoja verkkosivustolle. Tähän kuuluvat esimerkiksi seuraavat:

(a) tiedot, joita annat rekisteröityessäsi verkkosivuston tai Brotherin tarjoaman palvelun käyttäjäksi

(b) tiedot, joita annat asiakirjoissa, materiaaleissa, viesteissä tai muussa sisällössä, joita lataat, lähetät, jaat, välität tai muutoin asetat saataville käyttäessäsi verkkosivustoja tai Brotherin tarjoamia palveluita.

Jos otat meihin jostain syystä yhteyttä, Brother saattaa säilyttää kyseisen kirjeenvaihdon.

Virheraportin tiedot, joita saatetaan tallentaa virheloki- ja raportointityökalulla. Voit halutessasi lähettää virheraportin tiedot Brotherille. Näin Brother saa tiedon ohjelmavirheistä tai -ongelmista, joita saattaa ilmetä käyttäessäsi verkkosivustoa tai jotain muuta Brotherin palvelua.

Tiedot käynneistäsi verkkosivustoilla ja palvelujen käyttö, toimenpiteet, joita teet käyttäessäsi Brotherin tarjoamia palveluita joko verkkosivuston kautta tai muuten sekä resurssit, joita käytät verkkosivustoilla tai niiden kautta.

Kuinka käytämme tietojasi

Brother saattaa käyttää hallussaan olevia sinua koskevia tietoja seuraavin tavoin:

  • Esittääkseen sisältöä ja tietoja Brotherin verkkosivustoilla tavalla, joka on sinun ja verkkosivuston katseluun käyttämiesi laitteiden kannalta sopivin.
  • Tarjotakseen sinulle tietoja, tuotteita ja palveluita, joita Brotherilta pyydät, tai joiden Brother uskoo kiinnostavan sinua, mikäli olet antanut suostumuksesi yhteydenottoihin tällaisia tarkoituksia varten.
  • Tarjotakseen sinulle mitä tahansa palveluita, joita saatat ajoittain Brotherilta pyytää (maksullisia tai maksuttomia), ollakseen sinuun yhteydessä näihin palveluihin liittyen sekä käsitelläkseen tuote- tai palvelutilauksia tarvittaessa.
  • Tehdäkseen asiakaskyselyitä ja markkinatutkimuksia tuotteidemme tai palveluidemme parantamiseksi
  • Hoitaakseen ja hallinnoidakseen tilejäsi ja ottaakseen sinuun yhteyttä, mikäli se ajoittain on tarpeen verkkosivustojen ja/tai Brotherin palveluiden käyttöösi liittyen, mm. ilmoittaakseen sinulle verkkosivustojemme palveluiden muutoksista ja muutosten perusteista.

Tietyissä tilanteissa Brother saattaa luovuttaa kolmansille osapuolille koottuja tietoja verkkosivustojensa käyttäjistä. Näihin saattavat kuulua tietokonettasi koskevat tiedot, kuten IP-osoitteesi (mikäli saatavilla), käyttöjärjestelmäsi ja selaintyyppisi, joita käytämme järjestelmän hallintaan ja tunnistaaksemme ja seurataksemme mahdollisia myynnillisiä markkinoita sekä raportoidaksemme koottuja tietoja mainostajillemme. Nämä ovat tilastotietoja käyttäjiemme selaustoiminnasta ja -tavoista, eikä niitä voida käyttää kenenkään henkilön tunnistamiseen.

 

Missä säilytämme tietojasi

Yleensä Brother säilyttää ja käsittelee henkilötietojasi Euroopan talousalueella. Brotherin sinusta keräämiä tietoja voidaan kuitenkin siirtää Euroopan talousalueen ulkopuoliseen maahan ja säilyttää Euroopan talousalueen ulkopuolisessa maassa, jonka lait eivät ehkä tarjoa tiedoillesi samaa tietosuojan tasoa. Varmistamme kuitenkin aina, että tietosi saavat vastaavan suojatason, ja että kaikkien organisaatioiden, jotka käsittelevät henkilötietojasi Euroopan unionin tai Brother-konsernin ulkopuolella, on noudatettava henkilötietojasi koskevia nimenomaisia ohjeitamme.

 

Siitä huolimatta, että Brother pyrkii suojelemaan haltuunsa saamiaan henkilötietoja, internetin kautta tapahtuva tiedonsiirto meille ja meiltä ei välttämättä ole täysin turvallista. Kun lähetät tietoja meille verkon kautta, teet sen omalla vastuullasi. Brother ei vastaa mistään vahingoista, joita sinulle saattaa aiheutua laitteesi asetusten tai turvattoman internetyhteyden johdosta.

 

Jos Brother on antanut sinulle, tai jos olet itse valinnut, salasanan, jolla pääset verkkosivuston tiettyihin osiin tai rekisteröidylle käyttäjätilillesi, et saa antaa tätä salasanaa muille.

Tietojesi päivittäminen

Kun luovutat tietoja Brotherille, sinun on pyrittävä varmistamaan, että kyseiset tiedot ovat oikein, ja ilmoitettava meille, mikäli tiedot muuttuvat. Näin varmistamme, että tiedot ovat aina oikein. Jos sinulla on rekisteröity tili verkkosivustolla, voit milloin tahansa tarkistaa ja päivittää henkilötietojasi itse kirjautumalla tilillesi.


Tietojesi luovuttaminen

Brother säilyttää henkilötietosi Brother-konsernin sisällä, ellei laki vaadi tai salli niiden luovuttamista. Huomaa, että jotkut Brother-konsernin yhtiöt sijaitsevat Euroopan talousalueen ulkopuolella. Lisätietoja saat yllä olevasta kohdasta ”Missä säilytämme tietojasi?”.


Yleensä emme luovuta henkilötietojasi Brother-konsernin ulkopuolelle, mutta ajoittain Brother saattaa luovuttaa henkilötietoja asianmukaisia turvatoimia noudattaen seuraavissa tilanteissa:


Jos Brother myy liiketoimintaansa tai omaisuuttaan, jolloin Brother saattaa luovuttaa henkilötietojasi kyseisen liiketoiminnan tai omaisuuden mahdolliselle ostajalle.
Jos kolmas osapuoli ostaa Brotherin tai kaiken sen oleellisen omaisuuden, jolloin Brotherin hallussa olevista, sinua ja muita asiakkaita koskevista henkilötiedoista tulee yksi siirretyistä omaisuuseristä.
Jos Brother hankkii alihankintana palveluita, jotka edellyttävät tietojesi käsittelyä, jolloin kolmas osapuoli esimerkiksi (i) tarjoaa ja ylläpitää henkilötietojesi säilyttämiseen ja käyttämiseen käytettyjä IT-laitteita, (ii) isännöi tai ylläpitää tätä verkkosivustoa tai (iii) osallistuu muuten tämän verkkosivuston kautta sinulle tarjottujen palveluiden tarjoamiseen.
Jos Brotherilla on velvollisuus luovuttaa tai jakaa henkilötietojasi täyttääkseen lakisääteisen velvollisuutensa tai toimeenpannakseen tai soveltaakseen verkkosivustoa koskevia ehtoja tai suojellakseen kenen tahansa henkilön oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta (esimerkiksi petosten paljastamiseksi tai ehkäisemiseksi).

 

Miksi Brother käyttää tietojani?

Käytämme tietojasi vain lain sallimissa tarkoituksissa. Yleisimmät käyttötarkoitukset ovat seuraavat:

• Kun aiomme tehdä kanssasi sopimuksen tai olemme tehneet kanssasi sopimuksen.
• Kun tietojen käyttäminen perustuu meidän oikeutettuun etuumme (tai kolmannen osapuolen oikeutettuun etuun), eivätkä sinun etusi tai perusoikeutesi mene tämän edun edelle.
• Kun meidän on täytettävä lakisääteinen velvoite.

Milloin Brother ottaa minuun yhteyttä markkinointitarkoituksissa?

Brother ilmoittaa sinulle (tietojasi kerätessään), mikäli Brother haluaisi käyttää tietojasi markkinointitarkoituksiin, mutta käyttää henkilötietojasi markkinointiin ainoastaan, mikäli hyväksyt henkilötietojesi käytön tähän tarkoitukseen. Voit käyttää oikeuttasi estää tällaisen käytön ilmoittamalla, ettet halua Brotherin käyttävän tietojasi markkinointitarkoituksiin. Voit myös myöhemmin perua suostumuksesi ilmoittamalla asiasta Brotherille sähköpostitse osoitteen info@brother.fi tai verkkosivuston tilisi kautta.

Kuinka kauan Brother säilyttää tietojani?

Brother säilyttää tietojasi niin kauan kuin on tarpeen sen toimenpiteen suorittamiseksi, jota varten tiedot on annettu. Jos poistat verkkosivuston tilisi, henkilötietosi joko poistetaan tai muutetaan nimettömiksi, ja niitä käytetään ainoastaan analysointitarkoituksiin.

Verkkolomakkeiden kautta annettuja tietoja säilytetään ja käytetään kuuden kuukauden ajan, minkä jälkeen ne muutetaan nimettömiksi, ja niitä käytetään ainoastaan analysointitarkoituksiin.

Sinun oikeutesi

EU:n tietosuoja-asetuksen nojalla sinulla on oikeus pyytää yksityiskohtaisia tietoja kaikista hallussamme olevista sinua koskevista tiedoista, ja joissakin tilanteissa voit myös pyytää henkilötietojen oikaisua, poistamista tai niiden käsittelyn lopettamista. Jos haluat saada hallussamme olevat tietosi nähtäväksi, Brother käsittelee pyyntösi noudattaen asetusta sellaisena kuin se kulloinkin on voimassa. Jotta voisimme varmistaa, että tällainen pyyntö on aito ja että emme luovuta henkilötietoja kenellekään muulle kuin rekisteröidylle, saatamme pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi, jos perustellusti epäilemme, että pyyntö on vilpillinen.

Voit poistaa Brotherin verkkosivustolla olevan tilin noudattamalla Brother-verkkotililläsi annettuja ohjeita.

Muutokset tähän tietosuojakäytäntöön

Brother saattaa ajoittain muuttaa tietosuojakäytäntöään ja ilmoittaa siitä tällä sivulla tai muualla verkkosivustolla. Käy tällä sivulla säännöllisesti ja huomioi tekemämme muutokset, sillä ne sitovat sinua.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä sekä EU:n tietosuoja-asetuksesta

Lisätietoja henkilötietojesi suojaamisesta on saatavilla Tietosuojavaltuutetun toimistosta (tietosuoja.fi).

Jos sinulla on jotakin kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen privacy@brother.fi tai ota yhteyttä European Data Protection Manageriimme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@brother.co.uk tai kirjeitse osoitteeseen Data Protection Manager, Brother International Europe Limited, Brother House, 1 Tame Street, Manchester M34 5JE, UK. Jos Data Protection Manager ei pysty käsittelemään asiaasi sinua tyydyttävästi, ota yhteyttä Tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Evästeet

Brother käyttää verkkosivustoillaan evästeitä. Lisätietoja Brotherin käyttämistä evästeistä, sekä niiden käyttötarkoituksista saat evästeilmoituksestamme.

Evästeet ovat pieniä datatietoja, jotka saattavat sisältää yksilöllisiä tunnisteita, joita lähetetään tietokoneellesi, matkapuhelimeesi tai tablettiisi. Niitä käytetään sinua ja laitettasi koskevien tietojen tallentamiseen ja hakemiseen, jotta voimme esitellä sinulle personoidun verkkosivun.

Lue lisää!

Sivuston käyttöehdot

Tutustu myös sivustomme käyttöehtoihin.

Lue lisää!