Brother-konsernin eurooppalainen tietosuojakäytäntö

Brother on sitoutunut kunnioittamaan ja suojelemaan yksityisyyttäsi käyttäessäsi palveluitamme. Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, kuinka käytämme, keräämme, siirrämme, säilytämme ja luovutamme tietojasi.

Tässä tietosuojakäytännössä määritellään yhdessä sovellettavien verkkosivustojen käyttöehtojen ja evästeilmoitusten kanssa, kuinka Brother käyttää kävijöiden ja rekisteröityjen käyttäjien henkilötietoja, jotka on kerätty alla lueteltujen verkkopalveluiden kautta:


- Kaikki Brotherin verkkosivustot, jotka sisältävät linkin tähän tietosuojakäytäntöön;
- Brotherin verkkolomakkeet
- Mobiililaitesovellukset
- OmniJoin
- Tulostuksenhallintapalvelut

Tässä tietosuojakäytännössä määritellään myös, kuinka Brother käyttää muulla tavoin annettuja henkilötietoja, kuten puhelimen, sähköpostin tai muun kirjeenvaihdon kautta saatua tietoa.

Jos käytät verkkosivuston kautta käytettävissä olevaa tiettyä palvelua, henkilötietojesi käsittelyä saattavat koskea myös muut ehdot, joten on tärkeää, että luet kunkin käyttämäsi palvelun käyttöehdot. Siinä tapauksessa ja siltä osin, kun tällaisten lisäehtojen ja tämän tietosuojakäytännön välillä on ristiriitoja tai epäjohdonmukaisuuksia, kyseisen palvelun käyttöehdot ovat määrääviä tähän tietosuojakäytäntöön nähden.

Lisäksi sivustollamme saattaa ajoittain olla linkkejä kumppaniverkostojemme, mainostajiemme, osakkuusyhtiöidemme tai muiden kolmansien osapuolien sivuille ja sivuilta. Jos avaat näiden verkkosivustojen linkkejä, huomaa, että näillä verkkosivustoilla on omat tietosuoja- ja evästeohjeistuksensa, joita sovelletaan henkilötietojesi käyttöön heidän toimestaan, joten suosittelemme, että tutustut niihin huolellisesti ennen minkään tietojesi lähettämistä. Brother ei ole koskaan vastuussa tai korvausvelvollinen kolmansien osapuolten verkkosivujen ohjeistuksista tai tietosuojakäytännöistä. 

Brother-konsernin Euroopan pääkonttori on nimittänyt Yhdistyneen kuningaskunnan tietosuojavaltuutetun viraston (Information Commissioner’s Office) pääasialliseksi tietosuojaviranomaisekseen yleisen tietosuoja-asetuksen (General Data Protection Regulation) (”asetus”) osalta.

Kuka kerää tietoja?

Brother International Europe Limited on Englannissa ja Walesissa yritysrekisterinumerolla 664172 rekisteröity osakeyhtiö, joka toimii osoitteessa Brother House, 1 Tame Street, Audenshaw, Manchester M34 5JE (“Brother”). Yritys on Brother-konsernin Euroopan pääkonttori. 

Paikallinen myyntitoimistosi on Suomessa rekisteröity Brother Finland, Brother Nordic A/S Tanska, sivuliike Suomessa, jonka toimipaikka sijaitsee osoitteessa Pavintie 2, 01260 Vantaa. Molemmat yritykset hallinnoivat tietoja, joita kerätään verkkosivuston tai jonkin edellä luetellun verkkopalvelun kautta tai yhteydessä. 

Brother International Europe Limited on Japanin Nagoyassa sijaitsevan Brother Industries Limitedin Euroopan pääkonttori. Brother on globaali tulostimien, ompelukoneiden ja yritysratkaisujen valmistaja, joka toimii yli 40 maassa ympäri maailmaa.

Keräämämme tiedot

Brother saattaa kerätä ja käsitellä seuraavia sinua koskevia tietoja:

• Tietoja, joita saatat antaa täyttämällä lomakkeita verkkosivustolla tai muutoin lähettämällä tai syöttämällä tietoja verkkosivustolle. Tähän kuuluvat esimerkiksi kaikki:

(a) tiedot, joita annat rekisteröityessäsi verkkosivuston tai Brotherin tarjoaman palvelun käyttäjäksi

(b) tiedot, joita annat asiakirjoissa, materiaaleissa, viesteissä tai muussa sisällössä, jota lataat, lähetät, jaat, välität tai muutoin asetat saataville käyttäessäsi verkkosivustoja tai Brotherin tarjoamia palveluita (mukaan lukien kaikki video-/äänitallenteet verkkoneuvotteluista, joita olet isännöinyt tai joihin olet osallistunut OmniJoinin kautta, näihin kuitenkaan rajoittumatta).

Jos otat meihin jostain syystä yhteyttä, Brother saattaa säilyttää kyseisen kirjeenvaihdon.

Virheraportin tiedot, joita saatetaan tallentaa virheloki- ja raportointityökalulla. Voit halutessasi lähettää virheraportin tiedot Brotherille. Näin Brother saa tiedon ohjelmavirheistä tai -ongelmista, joita saattaa ilmetä käyttäessäsi verkkosivustoa tai jotain muuta Brotherin palvelua.

Tiedot käynneistäsi verkkosivustoilla, toimenpiteet, joita teet käyttäessäsi Brotherin tarjoamia palveluita joko verkkosivuston kautta tai muuten sekä resurssit, joita käytät verkkosivustoilla tai niiden kautta.

Kuinka käytämme tietojasi

Brother saattaa käyttää hallussaan olevia sinua koskevia tietoja seuraavin tavoin:

  • Esittääkseen sisältöä ja tietoja Brotherin verkkosivustoilla tavalla, joka on sinun ja verkkosivuston katseluun käyttämiesi laitteiden kannalta sopivin. 

     

  • Tarjotakseen sinulle tietoja, tuotteita ja palveluita, joita Brotherilta pyydät, tai joiden Brother uskoo kiinnostavan sinua, mikäli olet antanut suostumuksesi yhteydenottoihin tällaisia tarkoituksia varten.

     

  • Tarjotakseen sinulle mitä tahansa palveluita, joita saatat ajoittain Brotherilta pyytää (maksullisia tai maksuttomia), ollakseen sinuun yhteydessä näihin palveluihin liittyen sekä käsitelläkseen tuote- tai palvelutilauksia tarvittaessa.

     

  • Hoitaakseen ja hallinnoidakseen tilejäsi ja ottaakseen sinuun yhteyttä, mikäli se ajoittain on tarpeen verkkosivustojen ja/tai Brotherin palveluiden käyttöösi liittyen, mm. ilmoittaakseen sinulle verkkosivustojemme palveluiden muutoksista ja muutosten perusteista.

 

Tietyissä tilanteissa Brother saattaa antaa kolmansille osapuolille koottuja tietoja verkkosivustojensa käyttäjistä. Näihin saattavat kuulua tietokonettasi koskevat tiedot, kuten IP-osoitteesi (mikäli saatavilla), käyttöjärjestelmäsi ja selaintyyppisi, joita käytämme järjestelmän hallintaan ja raportoidaksemme koottuja tietoja mainostajillemme. Nämä ovat tilastotietoja käyttäjiemme selaustoiminnasta ja -tavoista, eikä niitä voida käyttää kenenkään henkilön tunnistamiseen.

 

Missä säilytämme tietojasi

Yleensä Brother säilyttää ja käsittelee henkilötietojasi Euroopan talousalueella. Brotherin sinusta keräämiä tietoja voidaan kuitenkin siirtää Euroopan talousalueen ulkopuoliseen maahan ja säilyttää Euroopan talousalueen ulkopuolisessa maassa, jonka lait eivät ehkä tarjoa tiedoillesi samaa tietosuojan tasoa. Varmistamme kuitenkin aina, että tietosi saavat vastaavan suojatason, ja että kaikkien organisaatioiden, jotka käsittelevät henkilötietojasi Euroopan unionin tai Brother-konsernin ulkopuolella, on noudatettava henkilötietojasi koskevia nimenomaisia ohjeitamme.

 

Vaikka Brother pyrkii suojelemaan haltuunsa saamansa henkilötietosi, siitä huolimatta internetin kautta tapahtuva tiedonsiirto meille ja meiltä ei ole täysin turvallista, ja kun lähetät tietoja meille verkon kautta, teet sen omalla vastuullasi. Epäselvyyksien välttämiseksi, Brother ei vastaa mistään menetyksistä tai vahingoista, joita sinulle saattaa aiheutua tällaisen siirron tuloksena.

 

Jos Brother on antanut sinulle, tai jos olet itse valinnut, salasanan, jolla pääset verkkosivuston tiettyihin osiin tai rekisteröidylle käyttäjätilillesi, et saa antaa tätä salasanaa muille.

Tietojesi päivittäminen

Kun lähetät tietoja Brotherille, sinun on pyrittävä varmistamaan, että kyseiset tiedot ovat oikein, ja ilmoitettava meille, mikäli tiedot muuttuvat. Näin varmistamme, että tiedot ovat aina oikein. Jos sinulla on rekisteröity tili verkkosivustolla, voit milloin tahansa tarkistaa ja päivittää henkilötietojasi itse kirjautumalla tilillesi.


Tietojesi luovuttaminen

Brother säilyttää henkilötietosi Brother-konsernin sisällä, ellei laki vaadi tai salli niiden luovuttamista. Huomaa, että jotkut Brother-konsernin yhtiöt sijaitsevat Euroopan talousalueen ulkopuolella. Lisätietoja saat yllä olevasta kohdasta ”Missä säilytämme tietojasi?”.


Yleensä emme luovuta henkilötietojasi Brother-konsernin ulkopuolelle, mutta ajoittain Brother saattaa luovuttaa henkilötietoja asianmukaisia turvatoimia noudattaen seuraavissa tilanteissa:


Jos Brother myy liiketoimintaansa tai omaisuuttaan, jolloin Brother saattaa luovuttaa henkilötietojasi kyseisen liiketoiminnan tai omaisuuden mahdolliselle ostajalle.
Jos kolmas osapuoli ostaa Brotherin tai kaiken sen oleellisen omaisuuden, jolloin Brotherin hallussa olevista, sinua ja muita asiakkaita koskevista henkilötiedoista tulee yksi siirretyistä omaisuuseristä.
Jos Brother hankkii alihankintana palveluita, jotka edellyttävät tietojesi käsittelyä, jolloin kolmas osapuoli esimerkiksi (i) tarjoaa ja ylläpitää henkilötietojesi säilyttämiseen ja käyttämiseen käytettyjä IT-laitteita, (ii) isännöi tai ylläpitää tätä verkkosivustoa tai (iii) osallistuu muuten tämän verkkosivuston kautta sinulle tarjottujen palveluiden tarjoamiseen.
Jos Brotherilla on velvollisuus luovuttaa tai jakaa henkilötietojasi täyttääkseen lakisääteisen velvollisuutensa tai toimeenpannakseen tai soveltaakseen verkkosivustoa koskevia ehtoja tai suojellakseen kenen tahansa henkilön oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta (esimerkiksi petosten paljastamiseksi tai ehkäisemiseksi).

Milloin Brother ottaa minuun yhteyttä markkinointitarkoituksissa?

Brother ilmoittaa sinulle (tietojasi kerätessään), jos Brother haluaisi käyttää tietojasi markkinointitarkoituksiin, mutta tekee näin ainoastaan, jos sinä hyväksyt henkilötietojesi käytön tähän tarkoitukseen. Voit käyttää oikeuttasi estää tällaisen käytön ilmoittamalla, ettet halua Brotherin keräämien tietojesi käytettävän markkinointitarkoituksiin. Voit myös myöhemmin ilmoittaa Brotherille muuttaneesi mieltäsi tämän suhteen ottamalla Brotheriin yhteyttä osoitteen info@brother.fi tai verkkosivuston tilisi kautta.

Kuinka kauan Brother säilyttää tietojani?

Brother säilyttää tietojasi niin kauan kuin on tarpeen sen toimenpiteen suorittamiseksi, jota varten tiedot on annettu. Jos poistat verkkosivuston tilisi, henkilötietosi joko poistetaan tai muutetaan nimettömiksi, ja niitä käytetään ainoastaan analysointitarkoituksiin.

Verkkolomakkeiden kautta annettuja tietoja säilytetään ja käytetään kuuden kuukauden ajan, jonka jälkeen ne muutetaan nimettömiksi, ja niitä käytetään ainoastaan analysointitarkoituksiin.

Sinun oikeutesi

Asetus antaa sinulle oikeuden pyytää yksityiskohtaisia tietoja kaikista hallussamme olevista sinua koskevista tiedoista, ja joissakin tilanteissa voit myös pyytää henkilötietojen poistamista tai niiden käsittelyn lopettamista. Jos haluat pyytää pääsyä hallussamme oleviin sinua koskeviin tietoihin, Brother käsittelee pyyntösi noudattaen asetusta sellaisena kuin se kulloinkin on voimassa. Jotta voisimme varmistaa, että tällainen pyyntö on aito ja ettemme anna henkilötietoja kenellekään muulle kuin oikealle henkilölle, pyydämme sinua todistamaan henkilöllisyytesi (passi, ajokortti, tai kuvallinen henkilökortti).


Voit poistaa Brotherin verkkosivustolla olevan tilin noudattamalla Brother-verkkotililläsi annettuja ohjeita.


Evästeet

Brother käyttää verkkosivustoillaan evästeitä. Lisätietoja Brotherin käyttämistä evästeistä sekä niiden käyttötarkoituksista saat evästeilmoituksestamme (evästekäytäntö).

Evästeet ovat pieniä datatietoja, jotka saattavat sisältää yksilöllisiä tunnisteita, joita lähetetään tietokoneellesi, matkapuhelimeesi tai tablettiisi. Niitä käytetään sinua ja laitettasi koskevien tietojen tallentamiseen ja hakemiseen, jotta voimme esitellä sinulle personoidun verkkosivun.


Muutokset tähän tietosuojakäytäntöön

Brother saattaa ajoittain muuttaa tietosuojakäytäntöään ja ilmoittaa siitä tällä sivulla tai muualla verkkosivustolla. Tarkista tämä sivu säännöllisesti ja huomioi tekemämme muutokset, sillä ne sitovat sinua.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä sekä yleisestä tietosuoja-asetuksesta

Lisätietoja henkilötietojesi suojelemisesta on saatavilla tietosuojavaltuutetun toimistosta (tietosuoja.fi).

Jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita liittyen tietosuoja-asetukseen, voit lähettää meille sähköpostia [privacy@brother.fi].

Mies osallistuu kokoukseen OmniJoinilla

OmniJoin-verkkoneuvottelu

Brotherin OmniJoin-palveluiden ja niihin liittyvien verkkosivustojen osalta sinun täytyy olla tietoinen siitä, että kaikki henkilötiedot, joita lähetät tai asetat saataville käyttäessäsi verkkoneuvottelupalveluitamme, ovat kaikkien kyseiseen neuvotteluun osallistuvien henkilöiden näkyvillä ja saatavilla. Neuvottelun muut osallistujat voivat lukea, kerätä, käyttää, tallentaa, jakaa ja/tai siirtää eteenpäin mitä tahansa tarkoitusta varten henkilötietoja, joita jaat, näytät, lähetät, lataat tai siirrät neuvottelun aikana. Brother ei ole vastuussa mistään henkilötietojesi käytöstä, joka tapahtuu toisen neuvotteluun osallistuvan henkilön tai minkään kolmannen osapuolen toimesta.

 

OmniJoin-verkkosivustolla oleviin verkkoneuvottelupalveluihin kuuluu etäkäyttö- ja tiedostonsiirtotoiminto. Näitä toimintoja käyttämällä voit siirtää etänä tiedostoja omalta tietokoneeltasi tai muulta laitteelta (”laite”) toisen neuvotteluun osallistuvan laitteelle, ja sinulla on pääsy toisen osallistujan laitteella oleviin tiedostoihin, ja voit siirtää niitä omalle laitteellesi. Näin ollen saatat sallia muiden neuvotteluun osallistuvien päästä laitteellasi oleviin tiedostoihin ja siirtää niitä napsauttamalla [jaa asiakirja]- ja/tai [jaa työpöytä] -painiketta kehotteen saatuasi. Jos et halua muiden osallistujien pääsevän laitteellesi tai laitteellesi tallennettuihin tietoihin etänä, älä napsauta [jaa asiakirja] -painiketta tai [jaa työpöytä] -painiketta, kun kehote annetaan.

 

Brother ei ole vastuussa mistään sinun tai OmniJoin-neuvottelun osallistujien käyttämistä etäkäyttötoiminnoista, eikä mistään tiedoista, joihin näiden etäkäyttötoimintojen avulla päästään tai joita niiden avulla lähetetään tai siirretään. Olet yksin vastuussa etäkäyttötoimintojen ja niiden avulla saamiesi tietojen käytöstä. Velvollisuutesi on varmistaa, että ainoastaan neuvottelun osallistujille, joilla on lupa päästä laitteellasi oleviin tiedostoihin ja tietoihin, sallitaan tällainen pääsy. Velvollisuutesi on myös varmistaa, että neuvottelun osallistujat, joille sallit tällaisen pääsyn, ovat tietoisia tavasta, jolla näitä tietoja ja tiedostoja voidaan käyttää, sekä rajoituksista, jotka koskevat näiden tietojen ja tiedostojen käyttöä. Sinun on käytettävä toisen neuvottelun osallistujan laitteella olevia tietoja vain siinä määrin, johon kyseinen osallistuja on antanut hyväksyntänsä.

Evästeet

Brother käyttää verkkosivustoillaan evästeitä. Evästeet ovat pieniä datatietoja, jotka saattavat sisältää yksilöllisiä tunnisteita, joita lähetetään tietokoneellesi, matkapuhelimeesi tai tablettiisi. Niitä käytetään sinua ja laitettasi koskevien tietojen tallentamiseen ja hakemiseen, jotta voimme esitellä sinulle personoidun verkkosivun.

Lisätietoja Brotherin käyttämistä evästeistä, sekä niiden käyttötarkoituksista saat evästeilmoituksestamme.

Klikkaa tästä

Sivuston käyttöehdot

Tutustu myös sivustomme käyttöehtoihin.

Lue lisää!