1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Tietoa Brotherin historiasta

Jo 100 vuotta sitten Japanin Nagoyassa perustetulla Brotherilla on Euroopassa yli 50-vuotinen historia.

Brother konserni toimittaa tuotteita ja palveluita asiakkaille kaikkialla maailmassa. Tehtaita ja myyntitoimistoja on yli 40 maassa (tammikuu 2024). 

Brother on toiminut Suomessa jo vuodesta 1963 saakka ja on nykyään osa Brother Nordic A/S konsernia. Pääkonttorimme sijaitsee Tanskassa ja Suomen lisäksi yrityksellämme on maakonttorit Ruotsissa ja Norjassa. Pohjoismainen Brother Nordic A/S on osa maailmanlaajuista Brother International Ltd -konsernia. 

Brother Finlandin tuotevalikoima sisältää kattavan valikoiman monipuolista tulostustekniikkaa sekä yritysratkaisuja mm. tulostuksenhallintaan. Haluamme auttaa asiakkaitamme työskentelemään fiksummin ja tehokkaammin. Siksi tarjoamme asiakkaillemme innovatiivisia ja ympäristöystävällisiä tuotteita.

Jotta Brother Group voisi kasvaa kestävästi suurten ympäristömuutosten keskellä, se on laatinut Brother Groupin vision "At your side 2030", joka osoittaa suunnan vuodesta 2022 vuoteen 2030.

Toimimme At your side -mottomme mukaisesti ja asetamme asiakkaat etusijalle kaikissa tilanteissa, esittelemme "Brotherin olemassaolon syyn ja arvolupauksen yhteiskunnalle" sekä ehdotamme ja toteutamme strategiaa backcasting-mentelmän* avulla asettamalla selkeän määräajan vuoteen 2030.

*Ajattelutapa, jossa visioidaan, miltä tulevaisuuden pitäisi näyttää, ja pohditaan, mitä on tehtävä nyt ja miten edetä tulevaisuuteen, jotta tämä visio voidaan saavuttaa.

1958 Brother aloitti toimintansa Euroopassa

Brother aloitti toimintansa Euroopassa

Euroopan talousyhteisö perustettiin vain vuotta aiemmin, kun Ranska, Saksa, Italia, Belgia, Alankomaat ja Luxemburg allekirjoittivat Rooman sopimuksen. Tämä olikin erittäin tärkeä vaihe Brotherin kehityksessä ja kasvussa.

1968 Brother hankki Jonesin ompelukonetehtaan

Brother hankki hallintaansa Jonesin ompelukonetehtaan Manchesterin Audenshawissa

Jones Sewing Machines oli Britannian johtava ja erittäin tunnettu tuotemerkki, mutta yrityksen investointitarve oli suuri ja tuotekehitysresurssit riittämättömät. Tämän hankinnan ansiosta Brother sai nopeasti jalansijaa Isossa-Britanniassa.

1971 Brotherilta maailman ensimmäinen nopea matriisitulostin

Brother tuottaa maailman ensimmäisen nopean matriisitulostimen

Tämä CDCC:n suunnittelema ja Brotherin tehtaan rakentama tuote johti Brotherin päätökseen laajentaa tuotevalikoimaansa toimistolaitteisiin. Tämän tärkeän päätöksen seurauksena Brotherista tuli yritys, joka se on nykyään. 

1985 Brotherin ensimmäinen elektroninen kirjoituskone

Brotherin ensimmäinen elektroninen kirjoituskone

Päätöksen myötä Brotherin elektroniset kirjoituskoneet levisivät nopeasti ympäri maailmaa ja kasvattivat Brotherin liiketoimintaa merkittävästi. Brotherista tuli myös tärkeä toimija toimistolaitemarkkinoilla. 

 1987 Ensimmäinen Brother faksi

Ensimmäinen Brother faksi

Faksista tuli tämän aikakauden toimistoihin tärkeä viestintäväline. Brother kehitti pienikokoisia, tehokkaita ja ennen kaikkea hyvin kilpailukykyisiä laitteita. Faksit laajensivat yrityksen jatkuvasti laajentuvaa tuotevalikoimaa merkittävästi. 

1987 Ensimmäinen Brother lasertulostin

Ensimmäinen Brother lasertulostin

Lasertulostimesta tuli aikansa ajankohtaisin tulostuslaite ja Brother kehitti omat nopeat tuotteensa toimistomarkkinoille. Nykyään Brother on maailmanlaajuisesti tunnettu tulostinvalmistaja. 

1988 Ensimmäinen Brother-tarratulostin

Ensimmäinen Brother tarratulostin 

Brother osoitti innovatiivisuutensa julkaisemalla uuden tarratulostustekniikan. Tämä Brother innovaatio johti sarjaan tarratulostimia ja nykyään tarratulostimillamme luodaan maailman kestävimpiä tarroja. 

1995 Ensimmäinen Brother lasermonitoimilaite

Ensimmäinen Brother lasermonitoimilaite

Yritys jatkoi maailman ensimmäisten tulostustekniikkojen kehittämistä ja teki läpimurron yhdistämällä useita toimintoja samaan laitteeeseen, ensimmäisen lasermonitoimilaitteen. Brother lisäsi aiemmin luomaansa lasertulostimeen skannauksen, faksauksen, puhelimen ja monia muita toimintoja. Tuloksena oli kokonaan uusi tuoteryhmä ja mittapuu kilpailijoille. 

1997 Ensimmäinen Brother mustesuihkumonitoimilaite

Ensimmäinen Brother mustesuihkumonitoimilaite

Brother lasermonitoimilaitteiden menestys toistui mustesuihkutekniikassa. Tämä johti useisiin tuotteisiin, jotka olivat pienempiä, hiljaisempia ja värikkäämpiä, mutta sisältivät silti samat toiminnot kuin laserlaitteet.

2002 Brotherin ensimmäinen itsenäisesti toimiva mobiilitulostin

Brotherin ensimmäinen itsenäisesti toimiva mobiilitulostin

Tämä kooltaan erittäin pieni laite oli (ja on yhä) yksi maailman ainutlaatuisimmista laitteista pienen kokonsa ja monipuolisuutensa ansiosta. Erinomainen tulostin monille suurille organisaatioille, joille laitteiden mobiilius on  tärkeää, kuten turvallisuus- ja pelastusalan ammattilaisille, eläinlääkäreille jne. 

2007 Brotherin ensimmäinen RFID-tarratulostin

Brotherin ensimmäinen RFID-tarratulostin

RL-700S oli tämän vuosituhannen läpimurto ja perustui Brotherin aiempaan tarralaite asiantuntemukseen. Se laajensi yrityksen tarravalikoimaa RFID (Radio Frequency Identification tag) -tunnisteilla. Näiden tarrojen tuottaminen maksoi normaalisti tuhansia euroja, mutta Brotherin teknisen edistysaskel mahdollisti käyttöönoton vain murto-osalla siitä hinnasta.