1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Uutiset ja lehdistötiedotteet
  4. 2017
  5. Brother tukee Cool Earthin 10-vuotiskampanjaa

Brother tukee Cool Earthin ’Rainforest Revolution’ 10-vuotiskampanjaa

Hyväntekeväisyysjärjestö Cool Earth juhlii kymmenettä vuottaan 'Rainforest Revolution' -kampanjalla yhteistyössä Brotherin kanssa.

 

Brother on toiminut Cool Earthin ylpeänä yrityskumppanina jo vuodesta 2009 ja tulostustekniikan asiantuntija Brother on yksi pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita.

Cool Earth yhteistyö alkoi Perun Asháninka-yhteisöstä ja on sittemmin laajentunut yhteisöihin Papua-Uudessa-Guineassa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa. Brotherin yhteistyön avulla hyväntekeväisyysjärjestö on onnistunut suojelemaan paikallisten asukkaiden kautta enemmän sademetsää kuin mikään hallitus tai kansalaisjärjestö.

Yhteistyömme ansiosta metsäkato on Perussa 27 % pienempi kuin sitä ympäröivillä alueilla. Brother on tukenut Cool Earth -järjestöä jo kahdeksan vuoden ajan eurooppalaisille asiakkaille järjestetyn värikasettien kierrätysohjelman kautta. 

Brotherin ilmaisen kierrätysohjelman kautta suojellaan yksi puu jokaista kahdeksaa kierrätykseen palautunutta mustekasettia ja neljää laservärikasettia kohden. 

Näillä toimilla Brother on suojellut miljoonia puita metsäkadolta sekä suojellut useita hehtaareja sademetsää vuodesta 2010 alkaen. Lopputuloksena ilmakehään on vapautunut 2,1 miljoonaa tonnia vähemmän hiilidioksidia.

Cool Earth on ylpeä maailmanlaajuisista saavutuksistaan viimeisten kymmenen vuoden aikana, mutta ei silti jää lepäämään laakereillaan. Heidän mukaansa sademetsän suojelussa liian usein luotetaan lyhyeen ja nopeaan parannukseen, vaikka pitkäkestoisella tuella saataisiin huomattavasti parempia tuloksia.

Yrityskumppanit, kuten Brother, ovat mukana tukemassa Cool Earthin 'Rainforest Revolution' -kampanjaa ja myös muita yrityksiä kannustetaan liittymään mukaan. Cool Earth -järjestön tavoitteena on kolminkertaistaa yhteistyökumppaninsa ja sitä kautta myös vaikutuksensa vuoteen 2020 mennessä.

Cool Earth julkaisi myös työkalupaketin eli uuden toimintamallinsa, joka tulee mullistamaan sademetsien suojelun. Järjestö on kehittänyt toimintamalliaan vuosikymmenen ajan ja nyt myös muut organisaatiot voivat sitä hyödyntäen tukea alkuperäiskyliä, sillä yhä useampi sademetsäyhteisö haluaa pysäyttää metsäkadon. 

Cool Earthin johtaja Matthew Owen kertoo: “Vietämme iloisena 10-vuotisjuhlaamme, mutta samalla tiedämme, että tehtävää on edelleen paljon. Kannattajien ja yhteistyökumppaneiden, kuten Brotherin lisäksi tarvitsemme lisää resursseja auttamaan paikallisia yhteisöjä suojelemaan uhanalaista sademetsää. Sekä lisää yrityksiä toteuttamaan toimintamalliamme, jotta vaikutuksemme olisi vieläkin suurempi."

 

Brother Finlandin myyntipäällikkö Tom Forssell kertoo: “Brother juhlistaa Cool Earth -järjestön ensimmäistä kymmentä vuotta ja tarjoaa täyden tukensa myös seuraaville 10 vuodelle. Brother tukee 'Rainforest Revolution' -kampanjaa ja Cool Earthin uutta toimintamallia, jonka vaikutukset näkyvät pitkälle tulevaisuuteen."