1. Etusivu Brother
 2. Tietoa Brotherista
 3. Uutiset ja lehdistötiedotteet
 4. 2018
 5. Mustesuihku-, laser- tai suora lämpötulostus?

Mustesuihku-, laser- tai suora lämpötulostus: Mikä on paras yrityksellesi?

Modernissa yhteiskunnassa valinnanvara kasvaa jatkuvasti. Tämä on tietysti hyvä asia, mutta se voi myös olla hämmentävää. Olet varmaan yrittänyt löytää kaupan hyllyltä jotain tavanomaista, kuten suklaakeksejä?

Samanlainen tunne voi tulla, kun valitset uutta tulostinta.

Aloitetaan siitä, että Brotherin mallistossa käytetään kolmea erilaista tulostustekniikkaa – mustesuihku-, laser- ja lämpötulostusta – ja lisäksi paljon muita toimintoja, kuten pilvipalveluyhteydet ja tulostusratkaisut. Vaihtoehtoja riittää kuten supermarketissa hyllyjä.

Älä kuitenkaan anna tekniikan tai toimintojen hämmentää, vaan lähde liikkeelle perusasioista. Selvitä ensin itsellesi mitä aiot tulostaa ja mitä vaatimuksia sinulla on laitteelle?

-Tuleeko laite taloushallinnon käyttöön tulostamaan laskuja?

-Tuleeko laite designtoimistoon, jossa laaditaan asiakkaalle näyttäviä myyntiesitteitä?

-Onko teillä paljon liikkeellä olevia työntekijöitä, joille tulostetaan työnkuvaukset ennen työkohteeseen lähtöä?

Me Brotherilla ajattelemme, että uuden tulostimen hankintaa pitää lähestyä tarve edellä. Nopeus, paperikapasiteetti ja tekniset ominaisuudet tulevat sen jälkeen. Tee ensin lista tarpeista joita tulostamiselle asetat, ja etene sen avulla kohti ostopäätöstä.

  

Keskeisiä kysymyksiä tulostamistarpeiden selvittämiseksi

Kun alat koota listaasi voit kysyä ensin seuraavat kysymykset.

 • Tuleeko laitteella olemaan 1 tai 2 käyttäjää kotitoimistossa, vai onko sillä useita käyttäjiä verkossa, vai tuleeko se kentällä liikkuvien työntekijöiden käyttöön?
 • Tulostatko vain muutaman sivun kuukaudessa – vai tuhansia?
 • Pitääkö tulostaa värejä vai riittäkö mustavalkotulostus?

Sitten ajattele asiaa tarkemmin…

 • Pitääkö laitteen tulostaa myös älypuhelimista tai tableteista?
 • Onko tarvetta tulostaa myös pilvipalvelusta tai skannata pilvipalveluun?
 • Tuleeko laitteen olla NFC-yhteensopiva (Near-Field Communication)?
 • Haluatko mahdollisuuden käyttää myös suurvärikasetteja tulostuskustannusten laskemiseksi?

Tarvitsetko mobiilitulostusta?

Mobiilitulostimissa selvästi paras tulostusmenetelmä on suora lämpötulostus. Se ei vaadi värijauhetta, mustetta tai värinauhoja, lisäksi laitteet ovat kevyitä, pienikokoisia ja kestäviä. Tulostusmateriaalia on saatavana sekä arkkeina että rullassa, ja ne on helppo vaihtaa myös tien päällä.

Palkittu Brotherin PJ-mallin tulostin (A4-koon tulostus) mahtuu helposti salkkuun, tai sen voi ottaa mukaan omassa kuljetuslaatikossaan tai se voidaan asentaa autoon.

Tarjoatteko erikoissovelluksia?

Suora lämpötulostus soveltuu hyvin osaksi räätälöityjä sovelluksia, kuten esimerkiksi tulostamaan tarroja, kuitteja ja pääsylippuja. Lämpötulostustekniikalla voidaan tulostaa jopa kaksikerroksiselle, jäljentävälle kuittipaperille. Kannettavassa TD-2120N-etikettitulostimessa on sama suorituskyky, ominaisuudet ja tulostusmateriaalivaihtoehdot kuin pöytämallisissa tarratulostimissa, mutta lisävarusteena on saatavana akku, jolloin se toimii kannettavana tulostimena. Lisävarusteena myös Wi-Fi-liitäntämahdollisuus.

Laser- ja mustesuihkutulostimet toimivat käsi kädessä yrityksissä

Aiemmin lasertulostimet olivat yleisempiä suuria tulostusmääriä tuottavissa yrityksissä ja mustesuihkutulostimia puolestaan käytettiin enimmäkseen pienyrityksissä ja kotitoimistoissa. Mustesuihkutekniikan kehittyminen on kuitenkin muuttanut tilannetta. Kustannustehokkaan vaihtoehdon tarjoaa nyt pieniin ja keskisuuriin yrityksiin suunnattuja mustesuihkutulostimia kuten Brotherin Business Smart -sarja.

Laserit ovat edelleen mallistossamme hyvin edustettuina, koko Business Colour -värilasermallistomme sai arvosanan "suositeltava" tai "erittäin suositeltava" arvostetun Buyers Labin testissä viime vuonna.

Tulostimet jotka kasvavat yrityksesi mukana

Lämpötulostustekniikka on parhaimmillaan kannettavissa ja erikoiskäyttöön suunnatuissa tulostimissa. Samaan aikaan mustesuihku- ja lasertulostimien ero on kaventunut koska kummallakin tekniikalla Brother pystyy täyttämään yritysten tulostustarpeet.

Ennen mustesuihku- ja lasertekniikat voitiin nähdä kilpailevina, mutta toisaalta ne voivat hyvin toimia yrityksissä myös rinnakkain. Esimerkiksi ne voivat toimia osana MPS-tulostuksenhallintapalvelua (Managed Print Services) tai suurempaa laitekokonaisuutta, jossa eri käyttäjillä on erilaisia tulostustarpeita, joita ei voi kattaa kaikkia samalla laitteella.

Laitteen hankintahinnan ei pitäisi ratkaista, vaan käyttökustannusten

Usein yrityksissä ostopäätöksessä on vaakakupissa painavimpana hankintahinta. Laitehankintoja kilpailutetaan edelleen hinnan perusteella, kun oikeastaan tulisi miettiä mitä laitteen kustannukset ovat vuositasolla tai jopa laitteen elinkaaren aikana. Joskus laitteen hankintahinta voi olla näennäisesti edullinen, mutta värijauheet tai mustekasetit muodostavat yleensä pääosan käytön aikaisista kustannuksista. Tämä saattaa joskus unohtua. Mitä enemmän tulostetaan, sitä enemmän mustetta tai värejä kuluu, ja myös euroja.

Jälleenmyyjillämme on käytössään kätevä laskuri, jonka avulla eri Brother-tulostinmalleja voi vertailla keskenään. Vertailussa arvioidaan laitteiden hankintahintaa, arvioituja tulostusmääriä ja värien menekkiä. Usein laskuri osoittaa, että paljon tulostavien yritysten kannattaa valita laite johon on mahdollista saada suurvärikasetteja. Näin tulostuskustannukset ovat edullisemmat kuin hankintahinnaltaan edullisemmassa laitteessa, johon joutuu hankkimaan tiheämmin uusia värikasetteja.

Toisaalta investointia laitteeseen ei välttämättä tarvita, mikäli tulostimet ovat yrityksen käytössä MPS-tulostuksenhallintapalvelun (linkki verkkosivulle) kautta. Tällöin yritys maksaa tietyn hinnan per tuloste ja kulutaso on hyvin ennakoitavissa.

Yhteenvetona - ajattele ensin mitä tulostimelta vaaditaan ja olemme varmoja, että pystymme löytämään juuri sinun yrityksellesi sopivan mallin.

 

Lisätietoja:

 

Sami Kivelä

tuotepäällikkö

sami.kivela@brother.fi

0500 429 094

 

 

Mustesuihku-, laser- ja suora lämpötulostin