1. Etusivu Brother
  2. Yritysratkaisut
  3. Brotherin resurssikeskus
  4. Blogi
  5. Tehokkuus
  6. 2021
  7. Kolme tapaa, joilla merkintäratkaisut voivat tukea kuljetus- ja logistiikkatoimintaa
Varastotyöntekijät varastossa

Kolme tapaa, joilla merkintäratkaisut voivat tukea kuljetus- ja logistiikkatoimintaa

Viime vuosina verkko-ostosten määrä kasvoi, ja lisäsi kuljetus- ja logistiikkayrityksiin kohdistuvia paineita. Miten tarra- ja etikettitulostimet voivat auttaa?


Viimeisten vuosien aikana ihmisten ostot verkkokaupoista ovat kasvaneet ennätystahtiin. Kun koko ajan kasvaviin tilausmääriin lisätään vielä normaalit kausipiikit, kuljetus- ja logistiikkayrityksiin kohdistuu kovia paineita.

Noin 70 % asiakkaista valitsee halvimman toimitusmuodon1, joten kuljetuspalvelujen tarjoajat pyrkivät teknologiainnovaatioiden avulla karsimaan kallista tehottomuutta. Mutta vaikka teknologia sujuvoittaakin prosesseja, osa yrityksistä on haluttomia ottamaan sitä käyttöön: vain 28 % kuljetus- ja logistiikkayrityksistä kuvailee itseään digitaalisesti edistyneeksi.2

Tässä artikkelissa pohdimme, miten tulostustekniikan käyttöönotto pienellä mutta erittäin tärkeällä osa-alueella parantaa tehokkuutta ja tuottavuutta merkittävästi ja auttaa yrityksiä pysymään kehityksen mukana. Ja mikä tuo pieni osa-alue sitten on? Etiketit.

Verkkokaupan kasvu nostaa lähetysten määrää

Normaalioloissa Euroopan pakettikuljetusyritykset logistiikkatiimeineen toimittavat 9,3 miljardia lähetystä vuodessa.3 Vuoden 2020 olot olivat kuitenkin kaukana normaalista. Alan asiantuntijat arvioivat, että koronapandemia kiihdytti verkkokaupan kasvua viiden vuoden edestä.4 Tutkimustulokset tukevat tätä arviota, sillä niiden mukaan verkkokauppa kasvoi pandemian alun jälkeen 74 %, ja 45 % aikuisista vastaanotti koronasulkujen aikana enemmän pakettitoimituksia kuin koskaan aikaisemmin.5

 

Vuosittain 3 % lähetyksistä jää toimittamatta6, mihin tavallisin syy on etiketin irtoaminen, vahingoittuminen tai lukukelvottomuus. EU:n alueella verkkokauppatilauksia tehdään 4 miljardia vuodessa7, joten huonolaatuisten etikettien vuoksi jopa 120 miljoonaa tilausta jää joka vuosi toimittamatta.

Kolme merkintäratkaisujen todellista hyötyä

Pakettiasioissa yksi on varmaa: ilman selkeitä ja täsmällisiä etikettejä paketit eivät liiku. Millainen sitten on huonolaatuinen etiketti? Se voi puuttua kokonaan tai viivakoodi on vahingoittunut matkalla. Etiketti voi sisältää virheellisiä tietoja tai olla väärässä muodossa.

Olipa ongelma mikä hyvänsä, lukukelvottomat etiketit johtavat pakettien hylkäämiseen automaattisella lajittelulinjalla. Tällaiset paketit pitää merkitä uudelleen. Siksi tarvitaan merkintäratkaisu, joka vähentää virheiden korjaamiseen kuluvaa aikaa ja takaa nopeat ja tehokkaat toimitukset.


Illustrated transportation and logistics schematic showing delivery, fulfillment and customer interactions across retail, warehouse, delivery, back office and parcel sorting office touchpoints

Jakelukeskusratkaisujen ja pakettitoimitusten taustalla oleva logistiikka on monimutkainen kokonaisuus. Paketin matkan jokaisessa vaiheessa etiketti pitää joko tulostaa, skannata tai käsitellä. Tässä on kolme tapaa, joilla tarratulostusratkaisut voivat tehostaa toimitusprosessia:

1.     Mobiilitarratulostimet varastoissa

Kiireisessä ympäristössä on tärkeää voida toimia nopeasti ja tarkasti. Se on pieni mutta kriittinen tapa luoda joustava ja kitkaton jakeluprosessi. Kun varastotyöntekijöillä on kannettavat tulostimet, he pystyvät tulostamaan etikettejä siellä, missä niitä tarvitaan. Aikaa säästyy työnkuluissa ja virheet voidaan korjata välittömästi, mikä tekee työstä nopeampaa ja täsmällisempää. Näin pyörät pysyvät pyörimässä kiirepiikkeinä.

2.     Teollisuustarratulostimet varastoissa

Kiireisen toimituskeskuksen ja lajittelukeskuksen nopea tempo vaatii laitteiltakin teollisuustason nopeutta. Suurikapasiteettiset tulostimet auttavat selättämään kiirehuiput mutta myös täyttämään tehokkuus- ja jäljitettävyysvaatimukset. Tarratulostimien käyttöönotto varaston tärkeimmissä paikoissa mahdollistaa kestävien lähetystarrojen, lavatarrojen, varoitusmerkintöjen ja tuotetunnusten laatimisen ja tulostamisen tarvittaessa.

Jakelukeskusratkaisujen ja varastonhallinnan sujuvuuden vuoksi varaston nopea liikkuminen ja kierto on tärkeää, ja siinä tarvitaan kattavaa ja täsmällistä dokumentaatiota. Tällainen dokumentaatio on mahdollista tuottaa sijaintimerkinnöillä sekä kestävillä ja laadukkailla lähetys- ja toimitustarroilla.

3.    Kannettavat merkintäratkaisut kuljetusajoneuvoihin

Kaikessa logistiikkatoiminnassa ratkaiseva vaihe on viimeisen kilometrin kuljetus. Tämä on se vaihe, jossa loppuasiakas arvioi yrityksen toiminnan laatua, eikä tätä edeltävillä vaiheilla ole hänen kannaltaan merkitystä. Kun kuljettajilla on kannettavat tai ajoneuvoon asennettavat tulostimet, he pystyvät tulostamaan laadukkaita tarroja ja muita asiakirjoja, kuten aikatauluja, lokeja ja toimitusvahvistuksia tien päällä. Se parantaa jäljitettävyyttä ja sujuvoittaa toimituksia. Lähetysten luovuttaminen on sujuvaa ja vaivatonta, mikä parantaa asiakastyytyväisyyttä.

Myynti verkon kauppapaikkojen kautta

Isoilla vähittäiskaupan toimijoilla on jo vakiintuneet jakeluprosessit, mutta ratkaisuja on tarjolla myös niille kauppiaille, joilla ei ole aikaa tai resursseja tästä kriittisestä toiminnosta huolehtimiseen.

Verkon kauppapaikkoja tai tilauskeskuksia käyttävät vähittäiskaupat voivat yksinkertaistaa ja tehostaa toimitusprosessiaan Fulfilment by Amazon (FBA) -ratkaisun avulla. Kaikkien FBA-lähetysten tulee noudattaa ratkaisun kuusivaiheista Shipment Creation Workflow -työnkulkua, jossa merkinnöillä on erittäin tärkeä osa vaatimusten täyttämisessä.

Viivakoodeja lähetysten seurantaan käyttävien verkon kauppapaikkojen jokainen lähetys on merkittävä tarkasti yksilöllisellä etiketillä, ja tarkoitukseen kehitetty tarratulostin voi nopeuttaa ja helpottaa isojen tarraerien tulostamista. Kun tulostimessa on rajaus- ja viivakooditulostustoiminnot, oikeat viivakoodit on helppo hakea järjestelmästä ja tulostaa oikeisiin tarroihin sen sijaan, että tarroja tulostettaisiin useille A4-arkeille tavallisilla tulostimilla.

Etikettien on säilytettävä skannattavuutensa ja luettavuutensa kuljetuksen kaikissa vaiheissa. Kun ne ovat kestäviä ja laadukkaita, ne kestävät koko jakeluprosessin rasitukset. Suoraa lämpötulostusta käyttävä ja 300 dpi:n resoluutiolla tulostava tarratulostin tuottaa taatusti selkeät viivakoodit.

On myös hyvä tietää, että osa verkon kauppapaikoista veloittaa maksun tunnistamattomista tilauksista. Asianmukaiset merkinnät siis auttavat säästämään myös kustannuksissa.

Lue lisää siitä, miten Brotherin tulostustekniikkaratkaisut auttavat kuljetus- ja logistiikka-alan yrityksiä toimittamaan tehokkaammin.


Lähteet:


1.    1. McKinsey: "Parcel delivery - The future of last mile" - 2016

2.    .PWC: "Shifting patterns - The future of the logistics industry"

3.     https://ecommercenews.eu/europe-9-3-billion-parcels-in-2018/

4.     https://www.p3parks.com/whats-new/visions/is-covid-19-ecommerce-s-tipping-point

5.     https://modernretail.co.uk/black-friday-2020-how-to-successfully-prepare-for-peak-in-the-face-of-uncertainty/ - July 2020

6.    https://www.courierpoint.com/guides/info/lost-in-transit

7.    https://deliver4europe.eu/facts-figures/#:~:text=Four%20billion%20parcels%20are%20being,every%20year%20across%20the%20EU


Lue lisää aiheesta Tehokkuus

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun