Lisätty ostoskoriin
  1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Uutiset ja lehdistötiedotteet
  4. 2017
  5. Onko ympäristömerkillä väliä, kun valitset tulostinta?

Onko ympäristömerkillä väliä, kun valitset tulostinta?

Onko ympäristömerkillä väliä, kun valitset tulostinta? 

Me kaikki haluamme olla ympäristötietoisia, niin yrityksissä työntekijöinä kuin kuluttajina. Joku kierrättää, toinen hankkii vähän kuluttavan auton tai jopa sähköauton ja kolmas asentaa talonsa katolle aurinkopaneelit. Me kaikki teemme valintoja joka päivä, mieluummin tietysti ympäristöystävällisiä.

Jos tuotteen kyljessä lukee: 'vihreä valinta' tai 'ekologinen', mistä voi tietää onko väite totta? Ostopäätöstä tehdessä on tärkeää saada luotettavaa tietoa. Ympäristömerkit ja kansainvälinen standardointimerkintä ISO voivat auttaa päätöksenteossa.

Mitä tekemistä standardeilla on ympäristömerkkien kanssa?
Ympäristömerkkejä myönnetään tuotteille, jotka on valmistettu ympäristöä kunnioittaen ja täyttävät tiukat kriteerit. Ympäristömerkkejä on kolmen tyyppisiä, (tyypit 1, 2 ja 3) ja ne on standardoitu kansainvälisen ISO-järjestelmän mukaan. Ympäristömerkintä takaa, että tuote täyttää sen ominaisuuksille ja suorituskyvylle asetetut kriteerit.

Brotherin markkina-alueella ja globaalisti käytetään useita eri ympäristömerkkejä. Euroopassa on käytössä kolme ympäristömerkkiä, jotka Brother on hakenut tuotteilleen.
Saksalainen Blue Angel on tyypin 1 -ympäristömerkki, jossa on tiukat kriteerit laitteen päästöille, energiankulutukselle ja kierrätettävyydelle. Tuomaristo arvioi lisäksi laitteen muita ympäristövaatimuksia ja hyötyjä. 
Joutsenmerkki on Pohjoismaissa käytössä oleva ympäristömerkki. Tämä merkki myönnetään vastaavan prosessin kautta kuten Blue Angel -merkki, mutta kriteerit ovat vielä tiukemmat. Joutsenmerkin myöntää Pohjoismainen ympäristömerkintäkomitea. Suomessa merkin myöntää Motiva. 
Euroopassa Brother on mukana myös EU Energy Star -ohjelmassa, joka on erikoistunut sähkönkulutuksen arviointiin. Se edustaa eurooppalaista standardia, jota laitevalmistajan tulisi tavoitella. EU Energy Star -verkkosivulla on tietokanta toimistolaitteista, joiden energiatehokkuudella on Energy Star -hyväksyntä.

Useat ympäristömerkit rakentavat uskottavuutta
Euroopassa Brother on saavuttanut Blue Angel -merkin, Joutsenmerkin ja EU Energy Star -merkin, jotka ovat tae ympäristön kannalta kestävistä laitevalinnoista. Tutkimme ja kehitämme laitteita useita vuosia ennen kuin ne tulevat markkinoille ja ympäristömerkkien vaatimukset on otettu huomioon.


Brother-tuotteilla on useita ympäristömerkkejä, kuten Blue Angel, Joutsenmerkki ja Energy Star