1. Etusivu Brother
  2. Yritysratkaisut
  3. Brotherin resurssikeskus
  4. Blogi
  5. Tehokkuus
  6. 2021
  7. Hyvästit tulostinkammolle: 10 käytännön askelta kohti tulostinkuiskaajuutta
Tulostin ja tulostinkuiskaaja

Hyvästit tulostinkammolle: 10 käytännön askelta kohti tulostinkuiskaajuutta

Kerroimme aiemmin tulostuskammosta – tulostimien aiheuttamista epämiellyttävistä tuntemuksista. Nyt haluamme auttaa suomalaisia työntekijöitä voittamaan tulostamiseen liittyvät pelkonsa.

Tässä ovat vinkkimme, joilla tulostinkammoisista tulee rauhallisia ja taitavia tulostinkuiskaajia.
10 vinkkiä tulostinkammon selättämiseen 
1)    Unohda pelko ja yritä – Myönteisellä asenteella pääsee pitkälle tilanteessa kuin tilanteessa. Jos olet kyllästynyt vaivaamaan toimiston tulostinkuiskaajaa tai pyytämään apua jokaiseen tulostustehtävään, lähde mukaan voittamaan tulostamiseen liittyviä pelkoja! Brotherin Pyydä apua -toiminto on interaktiivinen verkkopalvelu, joka tarjoaa asiantuntijan neuvoja laitteiden käyttöön niin toimistolla kuin kotonakin.  

2)    Helppo yhdistää – Tietokoneen yhdistämisen tulostimeen ei tarvitse olla monimutkaista. Tulostimemme luovat yhteyden tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen helposti, ja yhdistämiseen tarvitaan vain muutama vaihe. Siirry tukisivulle, syötä laitteen mallinumero ja toimi ohjeiden mukaan.

3)    Yritä vaihtaa muste- tai värikasetti – Tärkeä vaihe tulostinkammon #Printerphobia nujertamisessa ja tulostinkuiskaajaksi #PrintWhisperer kehittymisessä on väriaineen vaihtamisen opettelu. Erityisen tärkeää se on, jos teet etätöitä kotona. Tässäkin harjoittelu tekee mestarin. Kun harjoittelet, opit vaihtamaan värin helposti ja pysyt rauhallisena, kun väriaine loppuu yllättäen. Useimmissa Brotherin monitoimilaitteissa ja tulostimissa on helppokäyttöiset vihreät vivut, joilla väriaine ja rumpuyksikkö vaihdetaan. Niiden avulla työ onnistuu myös tulostinkammoiselta.  

4)    Selvitä, missä väriaineita säilytetään  – Tulostimen käyttöä välttelevät työntekijät saattavat myös ahdistua muista arkisista asioista, kuten siitä, että eivät edes tiedä, missä väriaineita säilytetään. Tärkeintä olisi selvittää niiden säilytyspaikka ja varmistaa, että väriaineita on kotona aina riittävästi.  

5)    Pyydä opastusta ja pikaohjeita laitteiden käyttöön – Pyydä toimiston IT-osastoa (tai tulostinkuiskaajaa) pitämään sinulle pikakurssi tulostimen käytöstä joko kasvotusten tai virtuaalisesti. Näin saat käsityksen tulostimen toiminnoista ja opit toimimaan ongelmatilanteissa. Jos teet etätöitä, lataa laitteen käyttöohje verkosta ja pidä se helposti saatavilla.  

6)    Tutustu laitteen käyttöliittymään – Joissakin nykyaikaisissa tulostimissa on intuitiivinen käyttöliittymä ja kosketusnäyttö, josta laitteen toimintoja on helppo selata ja ongelmatilanteita ratkoa. Laitteen käyttöliittymään ja toimintoihin tutustuminen auttaa ymmärtämään sen toimintaa ja tarjoaa vastaukset jo etukäteen moniin kysymyksiin ja ongelmatilanteisiin.  

7)    Tutustu paperikasetteihin – Paperikasettien paljous aiheuttaa tulostinkammoisille usein päänvaivaa: ”Miksi niitä on niin monta?”, ”Miksi niissä on muoviset säätimet? ja ”Äh, vaihdoin taas väärän kasetin.” Tutustu etukäteen eri paperikasettien sisältämiin paperikokoihin ja -tyyppeihin, niin oikean paperikasetin valinta kiireessä käy vaivatta.  

8)    Valmiit asetukset – Tulostusasetuksia, kuten reunusten kokoa, paperin suuntaa, tulostusta mustavalkoisena tai väreissä sekä yksi- tai kaksipuolisena muutetaan tietokoneelta asiakirjaa tulostettaessa. Opettele käyttämään perusasetuksia, niin tulostamisessa säästyy aikaa. Niihin pääsee käyttämällä näppäinoikotietä Ctrl+P (PC) tai komento-P (Mac).

9)    Harjoittele skannaamista – Skannaaminen on periaatteessa ihan helppoa. Vaikeinta on ehkä tietää, miten ja minne skannattu tiedosto lähetetään. Koska vaihtoehtoja on paljon, valitseminen voi tuntua pelottavalta. Siksi kannattaa ensin valita oma suosikki. Voit esimerkiksi lähettää skannatun asiakirjan sähköpostiisi tai tallentaa sen USB-muistiin. Kokeile eri vaihtoehtoja ja valitse parhaiten toimiva.  

10)  
  Paperitukos ei ole syy nähdä painajaisia – Ja jos paperi juuttuukin tulostimeen, ei syytä paniikkiin. Tulostimen näytölle tulee tavallisesti ilmoitus siitä, missä tukos sijaitsee. Toimi vain näytön ohjeiden mukaisesti tai tarkista tulostin huolellisesti ja poista jumiutunut paperi. Kun olet poistanut tukoksen, paina jatka, niin pääset taas töidesi pariin.  

Kun olet kokeillut tulostimen toimintoja, kartuttanut taitojasi ja saanut pelkosi aisoihin, voit kertoa muille onnistumisistasi.

Tulostinkammosta parantuneet ovat äänekkäimpiä ja intohimoisimpia tulostinkuiskaajia. Auta siis meitä parantamaan suomalaisten tulostustaitoja.

Jaa tarinasi ja kerro, miten voitit tulostuskammosi #Printerphobia ja miten sinusta tuli tulostinkuiskaaja #PrintWhisperer. 

Jos tunnet olosi yhä epävarmaksi ja kaipaat apua, suuntaa tukisivullemme, jossa on paljon erilaisia oppaita eri tulostinmalleille.

 



Lue lisää aiheesta Tehokkuus

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun