1. Etusivu Brother
  2. Tuki
  3. Näin tulostat A3-asiakirjat A4-paperille
Brotherin tulostin ja värillisenä tulostettu asiakirja

Näin tulostat A3-asiakirjat A4-paperille

Asiakirjojen alkuperäisen koon pienentäminen niin, että ne voidaan tulostaa pienemmälle arkille, on usein melko vaikeaa. Entä jos sinulla on A3-asiakirja, joka on tulostettava A4-arkille?

Asiakirjojen pienentäminen erikokoiselle paperille on perinteisesti ollut hankalaa. Mitä voit siis tehdä, jos sinulla on A3-koon asiakirja, joka pitäisi tulostaa A4-paperille?

Asiakirjojen pienentäminen oikeaan kokoon on aiemmin ollut hankalaa ja johtanut tulostusresurssien tuhlaamiseen.

Asiakirjan tulostaminen muussa kuin määritellyssä koossa on ollut monille toimistotyöntekijöille varsinainen murheenkryyni, joka on hidastanut tulostusta. Siksi kysymys kuuluukin, onko olemassa helppoa tapaa pienentää A3-asiakirja tulostumaan A4-paperille?

Voinko tulostaa A3-asiakirjan A4-paperille?

Hyvä uutinen on se, että nykyään on olemassa helppo tapa tulostaa A3-asiakirja A4-paperille. Useimmat ammattikäyttöön tarkoitetut tulostimet pienentävät asiakirjat automaattisesti puolestasi. Aikaisemmin saattoi olla, että sinun piti muuttaa asiakirjasi kokoa manuaalisesti Wordissa, PowerPointissa tai muussa vastaavassa ohjelmassa, mikä oli hankalaa. Nyt voit skaalata asiakirjoja tulostaessasi. 

Nykyajan tulostimet  pystyvät useimmiten skaalaamaan tulostettavat asiakirjat automaattisesti vaatimustesi mukaan. Ja vaikka tämä ei olisikaan mahdollista hoitaa automaattisesti, on muita helppoja tapoja tulostaa A3-asiakirjoja A4-paperille.

Miten tulostan A3-asiakirjan A4-paperille?

Ennen kuin tulostat, valitse tulostusasetuksista paperikoko, jolle haluat tulostaa. Jos pienennät asiakirjan A3-koosta A4-kokoon, valitse ennen tulostamista ruutu ”kutista ylisuuret sivut”. Komento ohjeistaa tulostinta pienentämään sisällön valittuun paperikokoon riippumatta alkuperäisen tiedoston koosta. Sitten voit tulostaa.

Oli kyse sitten skannauksesta tai tulostuksesta, molemmat hoituvat yhtä helposti. Kun sinulla on tulostettuja A3-asiakirjoja, jotka haluat tulostaa A4-paperille, tarjoaa ammattikäyttöön suunnattu Brother-tulostimesi vaihtoehtoja asiakirjan pienentämiseen. Jos käytät tulostinta, jossa on A3-skanneri tai automaattinen dokumentinsyöttölaite, voit pienentää asiakirjasi A4-kokoon.

Laita tulostettu A3-asiakirjasi tulostimeen ja valitse, kuinka monta kopiota haluat tulostaa. Ennen asiakirjan kopiointia ja tulostamista valitse tulostimen kosketusnäytöltä ”asetukset” ja sen jälkeen ”suurenna/pienennä”. Valitse ”pienennä”, minkä jälkeen voit valita tulostustyöllesi haluamasi pienennyssuhteen. Tässä tapauksessa skannaat A3-asiakirjan tulostumaan A4-paperille.

Näin helppoa se on. Jos sinulla on A3-kokoinen asiakirja, joka on tulostettava pienemmässä koossa, voit helposti skannata tai kopioida sen Brotherin monitoimilaitteella.

Voiko A4-asiakirjan tulostaa A3-koossa?

Joskus voi olla tarvetta pienentää A3-asiakirja tulostumaan A4-paperille. Vastaavasti asiakirja tarvitaan joskus suurempana. Onneksi uusimmat tulostussovellukset mahdollistavat asiakirjojen pienentämisen ja suurentamisen yllä kuvatulla tavalla.

Asiakirjojen automaattinen skaalaus on vain yksi monista asioista, joilla ammattikäyttöön suunnattu tulostinvalikoimamme helpottaa elämääsi.

Mottomme At Your Side mukaisesti löydät valikoimastamme myös tulostimia, jotka ovat erinomaisia kotitoimistoihin.

Lue lisää aiheesta Ohjesivut - Tulostimet

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun