1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Uutiset ja lehdistötiedotteet
  4. 2018
  5. Teknologia vuonna 2025 ja 7 vaihetta toimistosta ekosysteemiksi

Teknologia vuonna 2025 ja 7 vaihetta toimistosta ekosysteemiksi

Vuoteen 2025 on vain seitsemän vuotta aikaa. Nykyisellä kiihkeän digitaalisen kehityksen aikakaudella se on kuitenkin suuri loikka, erityisesti työpaikoilla.

Quocircan uuden Print 2025 -raportin mukaan työpaikat ovat lähitulevaisuudessa huomattavan erilaisia sen suhteen, missä ja miten työ tehdään ja millaista tulostusteknologiaa käytetään.

Quocirca havaitsi monia nousevia trendejä, joista Brother on poiminut tähän seitsemän. Ne vauhdittavat tietämme kohti vuoden 2025 virtuaalista toimiston ekosysteemiä.

1) Lähes 60 % työntekijöistä mobiileja

Quocircan raportin mukaan yrityksissä ennakoidaan, että keskimäärin lähes 60 prosenttia työntekijöistä on mobiileja vuonna 2025. Vuonna 2017 luku oli 38 prosenttia.

Suuren muutoksen mahdollistavat integroidut työpaikkaratkaisut, mukaan lukien interaktiivinen näyttöteknologia, ääniavustus, virtuaalinen avustus ja yhteisölliset työtilat ja co-working-tilat.

2) Esineiden internet (loT), tekoäly (AI) ja analytiikka kehittyvät

Esineiden internet, pilvi, data-analyysi ja tekoäly tulevat nopeasti kehittymään seuraavien seitsemän vuoden aikana ja avaamaan uusia mahdollisuuksia.

Vuonna 2025 esineiden internetissä arvioidaan oleva 80 miljardia laitetta, jotka tuottavat dataa. Tekoäly ja ennakoiva analytiikka muuntavat datan käyttökelpoiseen ja hyödynnettävään muotoon.

Monitoimitulostimet liitetään entistä useammin esineiden internetiin. Analytiikka edistää osaltaan kehitystä ja voi auttaa pidentämään laitteen elinkaarta, kohentamaan huollon tukea ja parantamaan asiakaskokemusta.

3) Kertaluonteisista ostoista sopimuspohjaiseen palveluun – Tulostuksenhallintapalvelut (MPS) tulevat kasvamaan

MPS-tulostuksenhallintapalvelut ovat olleet valtavan suosittuja ja ennusteen mukaan 57 prosenttia pienistä ja keskisuurista yrityksistä ottaa palvelun käyttöönsä vuoteen 2025 mennessä.

MPS yhdistää viimeisimmän verkossa toimivan tulostusteknologian sekä tuetun ja optimoidun käytön. Laajempi käyttöönotto puolestaan nopeuttaa työpaikan virtualisointia.

4) Milleniaaleista tulee suurin ryhmä työmarkkinoilla

Yrityksistä 84 prosenttia katsoo turvallisuuden olevan tärkein asia. Quocirca arvioi, että vuoteen 2025 mennessä laitteet vastaavat kehittyviin haasteisiin ja varmistavat käyttäjän henkilöllisyyden erilaisilla keinoilla, kuten biometristen tietojen, sijaintitietojen ja äänen perusteella.

Tämä merkitsee uusia tietoturvamahdollisuuksia ja sillä tulee olemaan keskeinen rooli uuden toimistoympäristön luomisessa.

7) Vähemmän paperia, mutta ei paperiton 

Eräs Quocircan yllättävistä ennusteista oli se, että tulostaminen ei tule poistumaan vielä pitkään aikaan.

Millenniaalit, joiden digitaalisen elämäntavan oletettiin merkitsevän tulostamisen loppumista, odottavatkin tulostamisen tärkeyden kasvavan. 74 prosenttia 18-34 -vuotiaista piti tulostusta tärkeänä tänään, ja entistä suurempi joukko, 77 % prosenttia, olettaa sen olevan tärkeää myös vuonna 2025.

Vaikka tulostusmäärät vähenevät, Quocircan raportti toteaa, että tulostus tulee kuitenkin olemaan tärkeä osa fiksua verkkoekosysteemiä. 

Raportissa myös todetaan, että laitevalmistajien innovointikyky on tärkeää uuteen virtuaaliseen ympäristöön valmistautumisessa.

Kehitys tuo tullessaan uusia toimintoja ja parantaa käyttäjäkokemusta. Brother panostaa erityisesti tutkimus- ja kehitystyöhön, joka rakentuu 110-vuotiseen historiaamme innovaatioiden luojana ja tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaidemme kanssa. Tavoitteenamme on luoda tuotteita, jotka toimivat myös tulevaisuudessa ja vastaavat asiakkaiden uusiin tarpeisiin. 

 

Tutkimustapa

Quocirca toteutti tutkimuksen verkkohaastatteluna, johon osallistui 575 IT-päällikköä ja liiketalouden päättäjää pienistä ja keskisuurista yrityksistä Isosta-Britanniasta, Ranskasta, Saksasta, Alankomaista ja Yhdysvalloista. Tutkimuksen puitteissa tehtiin mjyös 55 puhelinhaastattelua, joihin osallistui erilaisten tulostinvalmistajien, kanavakumppaneiden ja itsenäisten sovellustoimittajien johtajia Yhdysvalloista, Euroopasta ja Japanista. Molemmat tutkimukset tehtiin loka-marraskuussa 2017. 

Toimisto, työpiste, Brother