1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Uutiset ja lehdistötiedotteet
  4. 2020
  5. Brother valittiin ensimmäistä kertaa vastuullisen sijoittamisen FTSE4Good-indeksisarjaan

Brother valittiin ensimmäistä kertaa vastuullisen sijoittamisen FTSE4Good-indeksisarjaan

Brother Industries, Ltd. (pääjohtaja: Ichiro Sasaki) ilmoitti hiljattain, että yhtiö on ensimmäistä kertaa päässyt kansainvälisesti arvostettuun ESG-sijoittamisen*1 FTSE4Good-indeksisarjaan. FTSE4Good-indeksisarjan tuottaa Lontoon pörssin omistama FTSE Russell. Siihen hyväksytään yrityksiä, joiden ympäristö-, yhteiskunta- ja hallintotapakäytännöt täyttävät asetetut ESG-kriteerit.

Lisäksi Brother on valittu FTSE Blossom Japan -indeksiin, joka on maailman suurimman eläkerahaston eli Japanin valtion eläkerahaston valitsema ESG-indeksi. Näin Brother on mukana kolmessa Japanin eläkerahaston valitsemassa ESG-indeksissä: FTSE Blossom Japan-, MSCI Japan Empowering Women (WIN)- ja S&P/JPX Carbon Efficient -indekseissä.

Brother-konserni on sitoutunut ympäristö- ja yhteiskuntavastuuseensa ja hyvään hallintotapaan säilyttääkseen sidosryhmiensä luottamuksen. Osana ympäristökäytäntöjään konserni aloitti ympäristöä koskevan toimintaohjelman (Brother Group Environmental Vision 2050) maaliskuussa 2018 ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään kaikkialla arvoketjussa. Yhteiskuntavastuun osalta konserni kartoittaa tärkeimpiä parannusalueita, jotka auttavat saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet*2 ja tuottamaan yhteiskunnallista arvoa liiketoiminnan kautta. Lisäksi konserni allekirjoitti toimintavuoden 2019 aikana YK:n Global Compact -aloitteen*3 ja ilmoitti lisäävänsä entisestään panostusta yhteiskunnan kestävään kehitykseen. Hallintotapa-asioissa konserni on pyrkinyt vahvistamaan toimintaansa vuonna 2015 julkistettujen hyvän hallintotavan periaatteiden (Brother Group Basic Policies on Corporate Governance) mukaisesti.

Brother-konserni on sitoutunut rakentamaan pitkäaikaisia ja luottamuksellisia suhteita kaikkiin sidosryhmiin kehittämällä liiketoimintaansa, täyttämällä yhteiskuntavastuunsa ja pysymällä sidosryhmiensä puolella.

 

*1. ESG-sijoittamisessa (Environmental, Social and Governance) yritykset valitaan niiden ympäristö-, yhteiskunta- ja hallintotapakäytäntöjen perusteella.

*2. Kestävän kehityksen tavoitteet ovat YK:n jäsenmaiden syyskuussa 2015 yhdessä sopimia kansainvälisiä tavoitteita. Tavoitteita on yhteensä 17 ja niillä on 169 alatavoitetta.

*3. YK:n Global Compact on vapaaehtoisuuteen perustuva aloite, johon osallistuvat yritykset ja organisaatiot käyttävät vastuullista ja luovaa johtajuutta yhteiskuntavastuunsa kantamiseksi ja auttavat rakentamaan maailmanlaajuisen viitekehyksen kestävälle kasvulle.FTSE4Good-logo