1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Uutiset ja lehdistötiedotteet
  4. 2022
  5. Brother on kierrättänyt jo 40 mijoonaa värikasettia

Brother on kierrättänyt jo 40 mijoonaa värikasettia

 

Brother on saavuttanut merkittävän virstanpylvään kierrätyksen saralla: värikasettien kierrätysohjelmassa on vuodesta 2004 lähtien uudelleenvalmistettu tai kierrätetty 40 miljoona värikasettia maailmanlaajuisesti. Jos värikasetit asetettaisiin peräkkäin, ne ulottuisivat Brotherin Walesissa sijaitsevasta kierrätystehtaasta yhtiön pääkonttoriin Japanin Nagoyaan.

Asiakkaat kaikkialla maailmassa voivat palauttaa tyhjät värikasetit johonkin Brotherin neljästä kierrätystehtaasta, jotka sijaitsevat Walesissa, Slovakiassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Tehtaalla jokainen värikasetti tarkastetaan huolellisesti, ja sen komponentit joko käytetään uudelleen tai korvataan uusilla. Suurin osa värikaseteista voidaan uudelleenvalmistaa ja myydä uutta vastaavina. Ne osat, joita ei voida käyttää uudelleen, kierrätetään, eikä kaatopaikkajätettä synny lainkaan.

”Olisi vähättelyä todeta, että olemme ylpeitä tästä saavutuksesta. Markkinoiden johtavassa prosessissamme on uudelleenvalmistettu 86 prosenttia 40 miljoonasta asiakkaidemme palauttamasta värikasetista. Se on vaikuttava ja ainutlaatuinen saavutus tulostusalalla”, sanoo Brother Industries UK:n ja Brother Industries Slovakian toimitusjohtaja Craig McCubbin.

Brotherin molemmat Euroopassa sijaitsevat kierrätystehtaat on hiljattain akkreditoitu hiilineutraaleiksi. Vuodesta 2013 lähtien kierrätysohjelmassa ei ole syntynyt lainkaan kaatopaikkajätettä. Brother uskoo, että jätteen vähentäminen tuotteiden elinkaaren kaikissa vaiheissa tukee asiakkaiden vastuullisuustavoitteiden täyttymistä.

”Lupauksemme on yksinkertainen: kun asiakas palauttaa tyhjän värikasetin meille, käytämme uudelleen tai kierrätämme kaikki sen osat eikä mitään päädy kaatopaikalle. Palauttamalla Brotherin tyhjät alkuperäiset värikasetit meille keskivertoyritys voi pienentää hiilidioksidipäästöjään 40 kiloa vuodessa tai enemmänkin”, Craig McCubbin toteaa.

”Olemme saaneet hyvää palautetta kierrätysohjelmasta asiakkailta, mutta emme aio tyytyä nykytilanteeseen. Seuraavien kolmen vuoden aikana tavoitteenamme on kasvattaa uudelleenvalmistettavien värikasettien määrää entisestään. Selvitämme myös mustekasettien ja laitteiden kierrättämistä. Kunnianhimoinen tavoitteemme on huolehtia siitä, että asiakkaamme voivat palauttaa kaikki Brotherin tuotteet meille”, Craig McCubbin kertoo.

Brotherin kierrätysohjelma käynnistyi vuonna 2004, jolloin vain hyvin pieni määrä värikasetteja kierrätettiin. Sittemmin toiminta on kasvanut, ja nyt vuodessa uudelleenvalmistetaan noin 3 miljoonaa värikasettia

Asiakkaat voivat palauttaa käytetyt alkuperäiset Brother-värikasetit Brotherille. Tarkemmat kierrätysohjeet löydät täältä.

Brotherin Slovakiassa sijaitseva kierrätystehdas jonka edessä pysäköintipaikkoja ja ympärillä vihreää nurmikkoa ja puita