Lisätty ostoskoriin
  1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Uutiset ja lehdistötiedotteet
  4. 2022
  5. Brotherin eurooppalainen kierrätystehdas juhlii kahta merkittävää virstanpylvästä

Brotherin kierrätystehdas juhlii merkittävää virstanpylvästä

 

Brotherin Slovakiassa sijaitseva kierrätystehdas - alansa johtava laservärikasettien kierrätykseen keskittynyt tehdas Euroopassa - juhlii 15-vuotista taivaltaan. Se on jo toinen Brotherin kierrätystehdas, joka on saanut tunnustuksen hiilineutraalista toiminnastaan ja on akkreditoitu hiilineutraalina laitoksena.

Tehdas rakennettiin vastaamaan laservärikasettikierrätyksen kasvavaan kysyntään Euroopassa ja se on Brotherin neljästä kierrätystehtaasta suurin. Tehtaissa valmistetaan vuosittain yli 2,6 miljoonaa laservärikasettia. Kierrätetyn materiaalin osuus vastaa kolmea olympiatason uima-altaallista joka vuosi1.

Brother Industries Slovakian johtaja Dave Lawrence kertoo: "Brother Industries Slovakia avattiin vuonna 2007, kun maailmanlaajuinen laservärikasettien uusiokäyttö oli vasta alkutekijöissään. Olimme yksi alan ensimmäisistä tehtaista Euroopassa. Siitä lähtien toimintamme on kasvanut vuosi vuodelta Brotherin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden palauttamien värikasettien määrän ansiosta. Tähän mennessä olemme uusiokäyttäneet Slovakiassa yli 18 miljoonaa2 laservärikasettia, mikä osoittaa kuinka sitoutuneita asiakkaamme ovat ympäristön tukemiseen ja että he uskovat kestävän kehityksen visioomme."

Slovakian tehdas ottaa vastaan tyhjät laservärikasetit, arvioi ne, vaihtaa kuluneet osat ja tuottaa uudelleenvalmistettuja värikasetteja, jotka käyvät läpi tiukat tarkastukset vastatakseen laadultaan uusia. Näin 80 prosenttia alkuperäisestä materiaalista voidaan käyttää uudelleen, ja loput kierrätetään ja käytetään muiden Brother-tuotteiden valmistuksessa.

Toinen merkkipaalu tälle vuodelle on Slovakian tehtaamme akkreditointi hiilineutraaliksi3. Brotherin Isossa-Britanniassa toimiva kierrätystehdas akkreditoitiin vastaavasti vuonna 2021. Brotherilla on yksi Euroopan ainoista nollahukka-periaatteella ja hiilineutraalisti toimivista uudelleenvalmistusprosesseista, jonka ansiosta mitään ei päädy kaatopaikalle.

”Hiilineutraalin toiminnan saavuttaminen on näin suurelle yritykselle merkittävä asia, josta olemme erittäin ylpeitä. Suhtaudumme ympäristövastuuseemme hyvin vakavasti ja teemme jatkuvasti monia aloitteita ympäristövaikutuksemme vähentämiseksi. Kierrätämme kaiken, mitä emme voi uusiokäyttää sellaisenaan. Tämä tukee suljettua kierrätysprosessiamme, jossa mitään ei päädy kaatopaikalle”, lisää Dave Lawrence.

“Lisäksi suurin osa käyttämästämme energiasta tuotetaan aurinkopaneeleilla ja tehtaallemme asennetulla maalämpöpumpulla. Nämä luonnolliset energialähteet ovat vähentäneet hiilidioksidipäästöjämme 48 prosenttia. Tällaiset innovaatiot varmistavat jatkuvan toimintamme parantamisen ja itsemme haastamisen, jotta uudelleenvalmistusprosessimme ovat vastuullisia ja kestävää kehitystä tukevia.”

 

_____

1 Arvio perustuu värikasettien määrään
2 80% materiaalin painosta
3
DNV Business Assurance Italy Srl:n myöntämä riippumaton kolmannen osapuolen sertifiointi

Brotherin Slovakiassa sijaitseva kierrätystehdas jonka edessä pysäköintipaikkoja ja ympärillä vihreää nurmikkoa ja puita