1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Uutiset ja lehdistötiedotteet
  4. 2023
  5. Brother saavutti uuden vastuullisuuden virstanpylvään ensimmäisenä maailmassa

Brother saavutti uusiokäytön uuden virstanpylvään ensimmäisenä maailmassa

Brotherin värikasetit ovat virallisesti Euroopan ympäristöystävällisimpien joukossa, sillä Brotherin uusiokäytetylle värikasetille on myönnetty uudistettu Blue Angel DE-UZ 177 (2021) -sertifiointi ensimmäisenä maailmassa.

Tulostus- ja skannausratkaisujen asiantuntija Brother saavutti jälleen uuden vastuullisuuden virstanpylvään, kun sille myönnettiin ensimmäisenä valmistajana maailmassa uudistettu Blue Angel DE-UZ 177 -sertifiointi, joka perustuu tiukkoihin tuotteita ja palveluita koskeviin ympäristökriteereihin.

Sertifiointi myönnettiin Brotherille kaksi vuotta kestäneiden, Krupinan uusiokäyttölaitoksessa Slovakiassa suoritettujen riippumattomien testien ja perusteellisten auditointien tuloksena. Blue Angelin mukaan tavoitteena sertifioinnin myöntämisessä uusiokäytetyille värikaseteille on jätteen määrän vähentäminen ja siten resurssien säästäminen. Ympäristömerkki asettaa vaatimuksia käytetyille materiaaleille, väriaineille (Brotherin tapauksessa käytetylle tulostusvärille), tulostuksen aikana sisäilmaan syntyville päästöille ja väri- ja mustekasettien suorituskyvylle. TN-3512 RE -värikasetille myönnettiin sertifiointi Brotherin osoitettua, että vähintään 75 % tuotteen painosta on uusiokäytettyä materiaalia, kasetit pystytään uusiokäyttämään laadusta tinkimättä ja kaikki osat ovat jäljitettäviä.

Brother Industries UK:n toimitusjohtaja ja Brotherin kansainvälisen Remanufacturing Technology Centre -laitoksen johtaja Craig McCubbin kertoo: ”Olemme tehneet töitä uudistetun Blue Angel -kriteeristön täyttämiseksi vuodesta 2021 lähtien. Se osoittaa sitoumuksemme ympäristövaikutuksemme vähentämiseen ja resurssien säästämiseen. Blue Angel on yksi Euroopan johtavista kestävyyssertifioinneista, joka samalla todistaa edistysaskeleemme tällä osa-alueella ja takaa asiakkaillemme, että Brotherin uusiokäytettyjen värikasettien ostaminen tekee tulostamisesta ympäristöystävällisempää.”

“Meistä on hienoa myöntää Brotherille sertifiointi ensimmäisenä alkuperäisenä laitevalmistajana uudistetun kriteeristön pohjalta. Kriteeristö on nimeltään ”Uusiokäytetyt väri- ja mustekasetit tulostimiin, kopiokoneisiin ja monitoimilaitteisiin (DE-UZ 177, versio 2021)”.

Haastava sertifiointiprosessi sisältää Brotherin käyttämien materiaalien ja mustavalkovärikasetin huollettavuuden testauksen. Tuotteen täytyy olla matalapäästöisiä toimistotarvikkeita koskevien määräysten mukainen sekä täyttää tiukat vaatimuksemme tulostuksen aikana syntyvistä hienojakoisten hiukkasten päästöistä”, RAL Environmentin johtaja Christoph Eßer-Ayertey kertoo.

Tulostinvalmistajia vaaditaan nykyään yhä suuremmassa määrin vähentämään hiilidioksidipäästöjä, jätteen syntymistä ja toimintansa ympäristövaikutusta. Sertifioinnin avulla ne pystyvät osoittamaan tekevänsä työtä tämän eteen.

”Tämä on hieno saavutus, josta kaikki Brotherilla ovat erittäin ylpeitä”, Craig McCubbin lisää. ”Brother on ensimmäinen alkuperäinen laitevalmistaja maailmassa, joka saa sertifioinnin, mikä kertoo kovasta työstämme ja päättäväisyydestämme. Brotherin värikasettien uusiokäyttöohjelma on omaa luokkaansa.”

“Kaiken lisäksi sertifiointia on toistaiseksi haettu vain yhdelle malleistamme. Värikaseteissamme hyödynnettävän EcoDesignin ansiosta pystymme uusiokäyttämään noin 85 % kerätystä materiaalista, ja 0 % vastaanottamistamme aidoista Brother-värikaseteista päätyy kaatopaikalle. Toimipaikoillamme noudatetaan periaatetta, joka estää kaatopaikkajätteen syntymisen, mikä on määrät huomioon ottaen valtava ponnistus. Keskimäärin pystymme uusiokäyttämään yli 75 % kaikkien malliemme painosta.”

”Olemme yrityksenä panostaneet keräykseen, kierrätykseen ja etenkin käytettyjen värikasettien uusiokäyttöön jo yli 18 vuoden ajan, joten voimme luottavaisina todeta, että mikään muu tulostinvalmistaja ei yllä tasollemme.”

Tähän mennessä Brother on uusiokäyttänyt lähes 40 miljoonaa aitoa Brother-värikasettia, ja määrää aiotaan kasvattaa kunnianhimoisesti. Tavoitteena on myös mahdollistaa yhä useampien tuotteiden uusiokäyttö.

Craig McCubbin toteaa: ”Olemme laatineet kunnianhimoiset suunnitelmat ja pyrimme jatkuvasti kasvattamaan uusiokäyttömahdollisuuksia sekä varmistamaan, että kaatopaikkajätettä ei synny. Olemme myös sitoutuneet yhteistyöhön asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, sillä haluamme kehittää uusia tapoja uusiokäyttää tai kierrättää tulostustuotteitamme.”

“Sitoumus ulottuu laajemminkin vastuullisuustyöhömme ja pyrkimykseemme noudattaa kiertotalouden malleja prosesseissamme niin pitkälle kuin mahdollista. Kiertotaloussitoumuksemme näkyvät vuoden 2050 ympäristövisiossamme: haluamme vähentää hiilidioksidipäästöjä 65 % vuoteen 2030 mennessä [i] ja tehdä kaikesta toiminnastamme hiilineutraalia vuoteen 2050 mennessä. Pyrkimyksistämme osoituksena on sitoumuksemme Science Based Targets -aloitteeseen.”

Blue Angel -sertifioituja TN-3512 RE -värikasetteja käytetään tällä hetkellä eksklusiivisissa B2B-sopimuksissa Euroopassa. Jos haluat lisätietoja tästä mallista, ota yhteyttä.
 

Tietoa DE-UZ 177 -kriteeristöstä

Uusiokäytetyt väri- ja mustekasetit tulostimiin, kopiokoneisiin ja monitoimilaitteisiin (DE-UZ 177)

Blue Angel -ympäristömerkityt värikasetit auttavat vähentämään jätteen määrää ja säästävät siten resursseja. Näiden värikasettien on täytettävä tiukat vaatimukset käytettyjen materiaalien, tulostusvärien sekä huollettavuuden suhteen. Kiinnostuneiden tavarantoimittajien ja käyttäjien saataville tuotujen Blue Angel -sertifioitujen uusiokäytettyjen värikasettien on täytettävä tiukat vaatimukset hienojakoisten hiukkasten päästöistä huoneilmaan tulostuksen aikana sekä matalapäästöisiä toimistotarvikkeita koskevat määräykset DE-UZ 171 tai DE-UZ 205 -kriteeristön mukaisesti.

Tietoa Blue Angel -sertifioinnista

Lue lisää ympäristömerkistä sivustolta Blue Angel | The German Ecolabel (blauer-engel.de) .


_______________

[i] Scope 1 ja 2 -päästöt

Kolme miestä ja Blue Angel -sertifiointi