Lisätty ostoskoriin

"Verkkovastaanotto on yhtä luonteva kuin stetoskoopin käyttö"

 

Hyvinvointikartano Kaisankoti tarjoaa monipuolisia kuntoutus- ja työhyvinvointipalveluita asiakkaille ympäri Suomea. 60 vuotta toiminut perinteikäs Kaisankoti haluaa olla modernin, kokonaisvaltaisen kuntoutuksen edelläkävijä Suomessa.

Espoossa sijaitseva Hyvinvointikartano Kaisankoti on pitänyt lääkärin videovastaanottoja keväästä 2017 lähtien. Videovastaanotto säästää sekä lääkärin että potilaan aikaa ja soveltuu mainiosti kiireettömiin potilastapauksiin. Videovastaanottoa on hyödynnetty erityisesti ammatillista työkykyä ylläpitävässä kuntoutuksessa.

 

Videovastaanotto tarjoaa mahdollisuuden pitää yhteyttä kuntoutettaviin myös silloin, kun he elävät omaa arkeaan eri puolilla Suomea. Neuvotteluun voi osallistua työntekijän lisäksi hänen työnantajansa ja työterveyshuoltonsa.

 

- Kuntoutettavan työpaikka saattaa sijaita vaikkapa 600 kilometrin päässä Oulussa. On todella kätevää, kun työntekijä voi kävellä läppäri kädessä ja esitellä lääkärille videon välityksellä työympäristöään, Kaisankodin vastaava lääkäri kertoo.

 

Verkossa on luontevaa kohdata potilaita

 

Videovastaanotolla lääkäri ja asiakas istuvat kumpikin oman tietokoneensa ääressä. He näkevät toisensa ja pystyvät keskustelemaan videoyhteyden välityksellä aivan kuin olisivat samassa huoneessa. Vastaava lääkäri kokee videovastaanoton täysin luontevana tapana kohdata asiakkaita.

- Moni lääkärikollega vierastaa etävastaanottoa – aivan turhaan. Sen käytön oppii nopeasti ja pian se tuntuu yhtä luontevalta kuin verenpainemittarin tai stetoskoopin käyttäminen.

 

- Pystyn verkkotapaamisen aikana katsomaan potilasta silmiin. Siksi videoneuvottelu on kummallekin osapuolelle miellyttävämpi kuin puhelu.

 

Toisaalta verkkotapaaminen on kätevä myös lääkäreiden välisessä konsultaatiossa. Tarvittaessa neuvotteluun voi kutsua mukaan muitakin ammattilaisia. Kaisankodissa videovastaanottoa ovat hyödyntäneet myös fysioterapeutti ja ravitsemusterapeutti.

 

Videoneuvottelussa kuntoutuksen asiantuntemuksen voi ottaa mukaan kenen tahansa lääkärin potilastapaamiseen mihin päin Suomea tahansa.

 

OmniJoin videovastaanoton alustana

 

Videovastaanotto toteutetaan Brotherin verkkoneuvottelutyökalun, OmniJoinin, välityksellä. OmniJoinin tietoturva on erittäin hyvä. Sen ansiosta verkkotapaamisen aikana lääkäri ja potilas voivat yhdessä tarkastella luottamuksellisia dokumentteja.

 

Dokumenttien lisäksi voi antaa verkon välityksellä kirjallisia ohjeita, jotka jäävät saman tien talteen potilaan omalle koneelle.

 

Videotapaaminen lääkärin kanssa onnistuu joustavammin kuin matka paikanpäälle. Tämän vuoksi potilaat ovat erittäin tyytyväisiä, kun heidän ei tarvitse odottaa viikkotolkulla lääkäriaikaa.

 

Potilas valitsee itse, haluaako hän osallistua etävastaanotolle vai käydä lääkärin luona. Videovastaanotto ei siis sulje pois tapaamista kasvokkain eikä kilpaile sen kanssa.

 

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Mikko Pulkkinen, 050 331 8868. Aki Virtanen, 050 331 2715. Antti Piira, 050 434 4590.

 

Mikä on Kaisankoti?
Hyvinvointikartano Kaisankoti sijaitsee Pohjois-Espoossa rauhallisessa maalaismaisemassa.
Kaisankoti syntyi presidentinrouva Kaisa Kallion halusta tarjota henkisesti ja fyysisesti uupuneille paikka tervehtymiseen ja voimien keräämiseen. Kaisa Kallion kansalaislahjasäätiö jatkaa ja kehittää edelleen tätä uraauurtavaa työtä tarjoamalla monipuolisia asiantuntijapalveluita kuntoutuksen, työhyvinvoinnin ja elämän hallinnan saroilla.Verkkoneuvottelu

Haaste

Kuntoutusasiakkaat ovat ympäri Suomea. Kuntoutus on pitkäkestoista ja lääkärin pitää seurata asiakkaan vointia pitkään. Asiakkailla voi olla pitkä matka paikan päälle, joten lyhyttä tapaamista varten on työlästä matkustaa paikan päälle.

Ratkaisu

Videovastaanotolla lääkäri voi seurata säännöllisesti asiakkaan kuntoutumista. Asiakkaan ei tarvitse aina tulla paikan päälle, erityisesti jos fyysisiä toimenpiteitä ei vaadita. OmniJoin-verkkoneuvotteluun voidaan kutsua myös muita kuntoutusammattilaisia ja jakaa dokumentteja luottamuksellisesti.

Tulokset

Modernien työkalujen käyttöönotto tehostaa merkittävästi lääkärin ja asiakkaiden ajankäyttöä. Kuntoutuslääkärin asiantuntemus on helppo saada minne tahansa työpaikalle Suomessa. Videovastaanotto on asiakaslähtöinen, potilasturvallinen ja helppo tapa kommunikoida asiakkaan kanssa ja jakaa dokumentteja.

Lataamalla whitepaperimme saat tietoa OmniJoinin käytöstä terveydenhuollossa.
Lataa infograafi: Miksi tulevaisuuden lääkäripalvelut tuotetaan kotisohvalta?
Valitsemalla ruudun, hyväksyt, että tallennamme yhteystietosi, jotta voimme lähettää sinulle tietoa Brotherin tuotteista ja palveluista sähköpostitse.
Tietosi käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi klikkaamalla markkinointiviestiemme lopussa "Peruuta uutiskirje" painiketta tai muuttamalla Brother Online -tilisi asetuksia.

Voit ladata infograafin: Miksi tulevaisuuden lääkäripalvelut tuotetaan kotisohvalta? Käynnistä lataus 'Lataa ja lähetä' -painikkeella.

Tutustu käyttöehtoihin
Tietosi käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti