1. Etusivu Brother
  2. Yritysratkaisut
  3. Brotherin resurssikeskus
  4. Blogi
  5. Ympäristö
  6. 2019
  7. Muovin tulevaisuus: 10 niksiä muovijätteen vähentämiseen
Plast i haven

Muovin tulevaisuus: 10 niksiä muovijätteen vähentämiseen

Ihmiset ovat heräämässä muoviongelmaan ja alkavat kyllästyä kielteiseen uutisointiin siitä, miten muovia poltetaan, se täyttää kaatopaikkamme ja saastuttaa meremme. Mitä sinä yksilönä voit tehdä? Nämä 10 niksiä auttavat sinua vähentämään päivittäistä muovin käyttöä.

Viime aikoina on tapahtunut myönteistä kehitystä muovin vähentämisessä: Voittoa tuottamaton alankomaalainen järjestö on aloittanut ensimmäisen operaation muovin poistamiseksi valtameristä ja Euroopan parlamentti on äänestänyt useiden kertakäyttömuovituotteiden kieltämisen puolesta vuoteen 2021 mennessä. Näiden vanavedessä niin hyväntekeväisyysjärjestöt, yritykset, poliitikot, valtiot kuin kansainväliset organisaatiotkin ovat kaikki ryhtymässä muutoksen airuiksi.

Tärkeämpää on ehkä kuitenkin se, että kuluttajat ovat valmiita sitoutumaan muutokseen. Mitä sinä yksilönä voit tehdä? Nämä 10 niksiä auttavat sinua vähentämään päivittäistä muovin käyttöä.

1)  Korvaa muovikassit kangaskasseilla ja biohajoavilla kasseilla. Kangaskassit ovat lujatekoisia ja kestävät käytössä pitkään. Biohajoavien ostoskassien suosio on niin ikään kasvussa. Ne ovat yhtä monipuolisia kuin muovipussit, mutta koska ne ovat kompostoituvia, niitä voidaan käyttää biojätepusseina.


2) Puhdista elintarvikepakkaukset. Elintarvikejäämät ovat merkittävä este muovin kierrättämiselle Euroopassa. Kun muoviset elintarvikepakkaukset puhdistetaan oikein ennen kierrätystä, poltettavan muovijätteen ja kaatopaikkajätteen määrä vähenee.


3)    Hanki vesipullo, jota voit täyttää. Jätteen määrä vähenee, kun kertakäyttöpullojen käyttö vähenee. Veteen voi lisätä hedelmiä, yrttejä tai muita makua tuovia aineita, kuten sitruunaa, limettiä tai inkivääriä.


4)   Vaihda muovinen hammasharja ja kuulokkeet bambuisiin. Näin saat hyvän muutoksen päivittäisiin rutiineihin. Nämä uudenlaiset ekotuotteet on valmistettu orgaanisista raaka-aineista ja voidaan kompostoida.


5)   Älä käytä muovipillejä tai korvaa ne paperisilla. Kun ostat mukaan ostettavan juoman, pyydä se ilman muovipilliä tai pyydä siihen paperipilli. Paperipillit ovat kestävä ja biohajoava vaihtoehto muovisille.


6)   Heitä hyvästit tuorekelmulle ja pakkaa eväsvoilevät vegaaniseen vahakalvoon. Se on muovattavaa, ilmatiivistä ja pitää ruoan tuoreena.


7)    Osta lähituotteita, niin vältät turhat pakkaukset. Parhaat ja ympäristöystävällisimmät pakkaukset ovat luonnon luomia. Kun ostat lähiluomuruokaa, irtohedelmiä ja -vihanneksia lähikaupasta, voit ostaa juuri tarvitsemasi määrän ja vähentää pakkausjätteen määrää.


8)    Siirry kestokahvimukiin. Toisin kuin monet luulevat, kertakäyttöiset kahvimukit eivät ole kartonkia vaan muovia eivätkä ne ole kierrätettäviä. Monissa kahviloissa voi saada alennuksia tai muita etuja, kun kahvin tilaa omaan mukiin.


9)   
Kieltäydy muoviaterimista. Pidä metalliset aterimet mukanasi tai työpöydän laatikossa ja nauti mukaan otettava lounasannos niillä kertakäyttöisten sijaan.


10)    Vältä mikromuovia. Kasvojenpuhdistusaineet ja monet muut kosmetiikkatuotteet sisältävät usein ihoa kuorivia mikromuovihelmiä. Ne päätyvät suoraan vesistöihin ja vahingoittavat merieläimiä. Vältä mikromuoveja tai valitse tuotteita, joissa on käytetty luonnollisia vaihtoehtoja, kuten pähkinänkuoria.

 

Brother pyrkii pienentämään muovijalanjälkeään pyrkimällä kohti kiertotalouden periaatteita eli vähentämistä, uudelleenkäyttöä, päivittämistä, korjaamista ja kierrättämistä uusiokäyttöön.

Kierrätysohjelmamme ansiosta asiakkaat voivat palauttaa käytetyt muste- ja laserkasettinsa meille uudelleenvalmistukseen tai kierrätykseen veloituksetta.

Jokaisesta kierrätetystä värikasetista teemme lahjoituksen hyväntekeväisyyskumppanillemme Cool Earthille, joka suojelee uhanalaisia sademetsiä. Brotherin kierrätysohjelmalla on siis kaksinkertainen hyöty: se vähentää muovijätettä ja tukee ympäristönsuojelua. 

Lisätietoa ympäristö- ja kierrätysperiaatteistamme voit lukea ympäristösivuiltamme..

Lue lisää aiheesta Ympäristö

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun