1. Etusivu Brother
 2. Yritysratkaisut
 3. Brotherin resurssikeskus
 4. Blogi
 5. Ympäristö
 6. 2019
 7. World Paper Day – vähennä paperinkulutusta, uusiokäytä, kierrätä ja osta paperia vastuullisesti
Bambusta tehtyjä aterimia

World Paper Day – vähennä paperinkulutusta, uusiokäytä, kierrätä ja osta paperia vastuullisesti

Paperi on tärkeä mutta niin itsestäänselvä materiaali, että sitä tulee harvemmin pohtineeksi.

Tämä tieto paperista voi yllättää: jokainen eurooppalainen käyttää yli kaksi paperiarkkia tunnissa, mikä vastaa noin 250–300 paperikiloa vuodessa1 .

World Paper Dayta vietetään 1.11., ja sen kunniaksi kerromme helppoja tapoja vähentää paperinkulutusta sekä uusiokäyttää, kierrättää ja ostaa paperia vastuullisesti niin työpaikalla kuin kotonakin.


Kulutuksen vähentäminen

 • Vaihtuvat työpisteet: Omien työpisteiden poistaminen on hyvä tapaa pitää toimiston paperinkulutus minimissä. Kun työntekijöiden on vaihdettava työpistettä joka päivä, pöydille ei pääse kertymään paperikasoja.
 • Paperiton laskutus: Sekä yrityksen että kodin laskut kannattaa vaihtaa verkkolaskuihin. Verkkolaskutus on helppoa ja edullista, ja näin poistuu myös paperilaskujen postissa katoamisen riski.
 • Uudet aamurutiinit: Eurooppalaiset ovat kovia juomaan kahvia. Kun seuraavan kerran haet aamukahvisi kahvilasta matkalla töihin, älä ota pahvimukia, sillä se ei ole ympäristöystävällinen valinta. Osta oma kestomuki. Monista paikoista saa alennusta, kun ottaa kahvin omaan mukiinsa.

Uusiokäyttö

 • Kierrätä askarrellen: Paperi on hyvä askartelumateriaali, josta voi loihtia monenlaisia upeita esineitä, kuten seppeleitä, koristeita, maljakoita, laatikoita, kulhoja ja lampunvarjostimia. Hae innoitusta Brotherin Creative Centre -sivustosta.
 • Osta fiksusti: Valitse uudelleenkäytettäviä materiaaleja. Osta talouspaperin sijasta liinoja, joita voi pestä ja käyttää useita kertoja. Saatavilla on monenlaisia ympäristöystävällisiä materiaaleja, kuten bambua.

Used paper has been recycled and repurposed to craft environmentally friendly sustainable hanging decorations

Kierrätys

 • Lajittele ja kierrätä: Tiesitkö, että jokainen tonni kierrätettyä paperia säästää jopa 17 puuta, 1 700 litraa öljyä, 0,06 kuutiometriä kaatopaikkatilaa, 4 000 kilowattia energiaa ja 31 822 litraa vettä?2 Pienillä teoilla ja paperia kierrättämällä voi saada aikaan isoja asioita ympäristön hyväksi.
 • Poista turhat paperit: Siivoa sekä työpaikalla että kotona, digitoi ja kierrätä vanhat paperiarkistot. Kun skannaat asiakirjat talteen, paperikopioita ei tarvitse säilyttää. Tyhjä työpöytä = kirkas mieli, ja tällainen uusi työpiste saa olon tuntumaan hyvältä.

Ostaminen

 • Muutokset versot: Yhden ihmisen elämänsä aikana käyttämän WC-paperin valmistukseen tarvitaan keskimäärin 384 puuta3. Auta torjumaan ilmaston lämpenemistä siirtymällä bambusta tehtyyn talous- ja WC-paperiin. Bambu on nopeiten kasvava kasvi, joka imee 30 % enemmän hiiltä ja vapauttaa 35 % enemmän happea kuin puu.
 • Tarkista sertifiointi: Kun ostat mitä tahansa paperituotteita talouspaperista kirjoihin, tarkista että tuotteessa FSC-merkintä. FSC-merkkejä on kolme erilaista: FSC 100 %, FSC kierrätetty ja FSC Mix. Kun ostat FSC-merkittyjä tuotteita, autat pitämään huolta maailman metsistä.

 

Voisitko sinä viettää World Paper Dayta omaksumalla helppoja tapoja vähentää paperin käyttöä sekä uusiokäyttää, kierrättää ja ostaa paperia arjessasi? Tutustu myös Brotherin ilmaiseen värikasettien kierrätysohjelmaan ja auta suojelemaan ympäristöä1 http://www.theworldcounts.com/stories/Paper-Waste-Facts
2 https://www.usi.edu/recycle/paper-recycling-facts/
3 http://www.toiletpaperhistory.net/toilet-paper-facts/toilet-paper-fun-facts/

 

Lue lisää aiheesta Ympäristö

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun