1. Etusivu Brother
 2. Tuki
 3. Näin vaihdat Brotherin tulostimeen muste- tai laservärikasetin

Näin vaihdat Brotherin tulostimeen muste- tai laservärikasetin

Jos tulostimesta loppuu muste tai väriaine, on aika vaihtaa se. Näin vaihdat muste- tai värikasetin!

Kaikissa tulostimissa käytetään mustetta tai väriainetta. Yksinkertaisimmillaan tulostin saa kuhunkin työhön tarvittavan musteen kaseteista. Mustesuihkutulostimet suihkuttavat kasetista paperille mustetta mikroskooppisen pieninä pisaroina. Jokainen tulostuskerta kuluttaa kasetista mustetta. Tulostuksen määrästä ja tyypistä riippuen kasetinvaihto tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin.

Toimistossa tai pienyrityksessä, jossa tulostetaan paljon, kasetteja voi joutua vaihtamaan usein, ja kotonakin silloin tällöin.  

Seuraavaksi kerromme, miten se tehdään.

Miten Brother-tulostimen mustekasetti vaihdetaan?

Jos et ole koskaan vaihtanut koti- tai yritystulostimen muste- tai värikasettia, tehtävä saattaa vaikuttaa vaikealta. Sitä se ei kuitenkaan ole – noudata vain näitä yksinkertaisia ohjeita ja työ on pian tehty. Ohjeet on laadittu vaihtamalla mustekasetti yhteen Brotherin palkituista tulostinmalleista, mutta ne pätevät myös monen muun valmistajan laitteisiin.  

 1. Varmista, että tulostin on päällä. Jos tulostimen näytöllä lukee, että tulostimessa ei ole kasettia ja että kasetti on asennettava, on aika vaihtaa kasetti.
 2. Mustekasetit sijaitsevat yleensä tulostimen oikealla sivulla. Aloita avaamalla etuosan suojapaneeli, jotta näet, missä kasetit ovat. Niitä tulisi olla neljä: syaani, magenta, keltainen ja musta. Tarkista tulostimen näytöltä, mikä väri on loppunut. Jokaisen kasetin yläosassa on pieni vipu.
 3. Paina vipua ja irrota vanha kasetti.
 4. Jos tulostimeen asennetaan ensimmäisiä kasetteja, kasettipaikassa voi olla vihreä tai oranssi suojus, joka on otettava pois paikaltaan ja asetettava sivuun. Älä kuitenkaan hävitä sitä.
 5. Uudessa kasetissa voi olla muovisuojus, jota on käännettävä, kunnes kuuluu napsahdus, tai suojakalvo, joka on irrotettava. Yleensä se irrotetaan kääntämällä vipua ja vetämällä se varovasti pois.
 6. Aseta uusi mustekasetti paikalleen kasettipaikan värikoodauksen ja tarraan merkityn nuolen mukaisesti.
 7. Työnnä kasetti varovasti paikalleen niin, että kuulet napsahduksen. Toista vaiheet kaikille vaihdettaville kaseteille.
 8. Sulje etuosan suojapaneeli.
 9. Tulostin valmistelee sitten musteletkujärjestelmää tulostusta varten muutaman minuutin ajan. Pidä tulostimen virta kytkettynä sen aikaa.

Miten Brother-tulostimen laservärikasetti vaihdetaan? 

Laservärikasetit toimitetaan tiiviissä pakkauksessa, joka suojaa niitä kuljetuksen ja säilytyksen ajan. Säilytä laservärikasetti kotona ja toimistossa aina alkuperäispakkauksessaan siihen saakka, kunnes on aika ottaa se käyttöön. Väriaine voi kuivua, jos kasetti otetaan pois pakkauksesta eikä sitä käytetä pitkään aikaan. Kasetit tulee säilyttää vaakatasossa, eikä niitä saa altistaa äärimmäisille lämpötiloille. Jos kasetti ei ole vaakasuorassa, väriaine voi päästä liikkumaan kasetin sisällä, jolloin tulostamisessa voi ilmetä ongelmia.

Kun olet valmis asentamaan laservärikasetin, ota se varovasti pois pakkauksesta ja irrota kasetin päädyssä oleva muovisuojus yhdellä vedolla. Kallistele kasettia varovasti puolelta toiselle, jotta väriaine jakautuu tasaisesti. Tämä kannattaa tehdä roskakorin päällä siltä varalta, että väriainetta pääsee karkaamaan kasetista.

Avaa tulostimen etuosan suojalevy.

Voit nyt asettaa kasetin rumpuyksikköön. Joissakin lasertulostimissa rummut on sisäänrakennettu, mutta Brotherin lasertulostimissa on irrotettavat rumpuyksiköt, jotka voi vaihtaa tarvittaessa. Laita laservärikasetti rumpuyksikköön. Sen tulee lukittua paikalleen niin, että kuuluu napsahdus. Voit puhdistaa rummun sisällä olevan koronalangan liu’uttamalla vihreää kielekettä edestakaisin muutamia kertoja. Aseta sitten rumpuyksikkö takaisin paikalleen tulostimeen.

Sulje tulostimen etuosan suojalevy.


Mitä jos mustetta tai väriainetta joutuu iholle? 

Jos kasetista vuotaa mustetta ja väriainetta ja sitä päätyy iholle, pese iho välittömästi ja vältä kosketusta silmien kanssa. Vuotojen välttämiseksi on tärkeää, että kasetteja käsitellään ohjeiden mukaisesti. Huonolaatuiset kasetit vuotavat herkemmin kuin laadukkaat. Suosittelemmekin käyttämään vain alkuperäisiä Brother-tarvikkeita, sillä ne takaavat parhaan laadun ja suorituskyvyn.

 

Miten yrityksen värikasettihankinnat ja -vaihdot voi hoitaa mahdollisimman tehokkaasti? 

Kasettien vaihtamiseen ja muuhun tulostimen huoltamiseen voi joskus kulua turhauttavan paljon aikaa. Onneksi tähänkin pulmaan on ratkaisu. Yritykset ja organisaatiot voivat ulkoistaa työn Brotherin tulostuksenhallintapalvelulle, joka seuraa tulostinten käyttöä ja vastaa tulostustarpeisiin liittyvästä hallinnasta, kuten tarvikkeiden ja kasettien vaihdosta.  

Kumpikin palvelu auttaa säästämään aikaa ja rahaa, parantamaan tehokkuutta, tietoturvaa ja tuottavuutta sekä pienentämään kustannuksia ja ympäristövaikutuksia. Samalla ne tekevät organisaatioista ketterämpiä ja virtaviivaistavat toimintaa. Muiden loistavien yritysratkaisujen tapaan tulostuksenhallintapalvelu on suunniteltu helpottamaan työpäiviäsi ja vapauttamaan sinulle aikaa strategisempiin tehtäviin keskittymiseen ja keskeisten tavoitteiden saavuttamiseen.   


Näin voit tarkistaa värikasetin aitouden

Riippumattomat kuluttajatestit ovat osoittaneet, että halpakopioiden ostaminen käy pidemmän päälle kalliiksi. Nimekkäitä brändejä jäljittelevät väärennökset ovat laittomia, vaarallisia ja huonolaatuisia ja voivat vaurioittaa tulostinta pysyvästi. Brother tekee yhteistyötä alan muiden johtavien toimijoiden kanssa paljastaakseen tuoteväärennökset ja suojellakseen kuluttajia. Väärennetyt värikasetit on yleensä helppo tunnistaa niiden kehnon laadun, vääränlaisen pakkauksen, lyhyen käyttöiän, edullisen hinnan ja kyseenalaisen myyntipaikan vuoksi. Jotkin väärennökset ovat kuitenkin erehdyttävän aidon oloisia, joten tuotteen aitous on hyvä tarkistaa aina, jos siitä herää pienikin epäilys.


Jos olet hankkinut jonkin Brotherin palkituista lasertulostimista, haluat varmasti varmistaa sen optimaalisen toimivuuden käyttämällä alkuperäisiä Brother-tarvikkeita. Laservärikasettimme ovat todistetusti laadukkaampia, pitkäikäisempiä ja turvallisempia kuin ei-alkuperäiset vaihtoehdot. Kierrätysohjelmamme ansiosta ne voivat myös auttaa sinua pienentämään hiilijalanjälkeäsi ja suojelemaan ympäristöä. Kun käsittelet alkuperäistarvikkeitamme asianmukaisella huolellisuudella, tulostaminen sujuu laadukkaasti, nopeasti ja kustannustehokkaasti.


Mitä tyhjille kaseteille tulee tehdä? 

Muista, että tyhjiä kasetteja ei koskaan tule hävittää sekajätteenä, sillä ne voidaan kierrättää ympäristövaikutuksen minimoimiseksi. Brotherilla on nopea, helppo ja ilmainen palautus- ja uusiokäyttöohjelma, joka kattaa valmistamamme muste- ja laservärikasetit. Hyödynnämme vanhan mustekasettisi jokaisen osan uusiokäyttölaitoksessamme. Kun lähetät käytetyt kasetit takaisin meille, autat suojelemaan ympäristöä ja edistät kestävän kehityksen mukaista kiertotaloutta.

 

Lue lisää aiheesta Ohjesivut - Tulostimet

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun