Pienellä pöydällä Brotherin skanneri, jolla skannataan värillisiä asiakirjoja.

Miksi hankkia skanneri?

Miten skanneri toimii? Entä millaisia skannereita on tällä hetkellä saatavilla?

Skannerit eli kuvanlukijat ovat monelle tuttuja arjen apureita niin työssä kuin kotona. Ne muuttavat erilaiset asiakirjat käden käänteessä digitaaliseen muotoon. Mutta miten skanneri oikein toimii? Entä millaisia laitteita markkinoilla tällä hetkellä on

Miksi asiakirjojen kopioimiseen käytetään skannereita?

Elämme digitaalisessa maailmassa, jossa tietoa tallennetaan ja jaetaan tuon tuosta niin kotona kuin työpaikalla. Tärkeitä asiakirjoja voidaan kopioida ja tallentaa ja tietoja digitoida ja arkistoida. Tämän ansiosta paperiasiakirjojen sisältämien tietojen haku ja muokkaus on helpompaa kuin koskaan aiemmin. Skannaustekniikan kehittyminen on mullistanut asiakirjahallinnan. Mutta mihin skannaus oikeastaan perustuu?

Miten skannerit toimivat?

Skannerit toimivat lähettämällä valoa kuvaa, asiakirjaa tai esinettä kohti. Heijastuva valo ohjataan peilien ja linssien kautta eteenpäin valoherkkiin osiin ja muunnetaan elektroniseksi tiedoksi, jonka avulla skannatusta kohteesta luodaan digitaalinen kopio.

Uusimmissa skannereissa käytetään useimmiten CCD-tekniikkaan perustuvaa kuva-anturia eli CCD-kennoa. Siitä on olemassa muutamia muunnelmia, kuten edullisempi kosketuskuva-anturi. CCD-skannereissa käytetään valoherkkiä diodeja, jotka muuttavat fotonit elektroneiksi. Tämä on yleensä yksi tasoskannerien keskeisimmistä ominaisuuksista, mutta niissä käytetään usein lisäksi peilejä ja linssejä.

Skannauksen historia juontaa juurensa 1800-luvulle, varhaisiin telefotolaitteisiin ja fakseihin. Ensimmäinen varsinainen skanneri kuitenkin näki päivänvalon vasta 1950-luvun loppupuolella. Ne olivat rumpuskannereita, joiden toiminta perustui valomonistinputkiin CCD-kennojen sijaan. Nykyään useimmat perusskannerit ovat CCD-laitteita, mutta valomonistinputkia käytetään edelleen suurikokoisissa rumpuskannereissa. Niiden kuvanlaatu on yhä tekniikoista paras, mutta käyttö rajautuu erikoistarkoituksiin niiden korkean hinnan vuoksi.

Tätä nykyä voi skannata paljon muutakin kuin asiakirjoja. Tekniikka on kehittynyt niin, että 3D-skannaus mahdollistaa jo esineiden fyysisen mallinnuksen. Asiakirjat ovat toki edelleen yksi tärkeimmistä skannauskohteista. Brotherin ja muiden valmistajien skannerit tarjoavat asiakirjaskannaukseen laajan valikoiman huipputeknisiä ominaisuuksia, muun muassa älykästä kuvankäsittelyä, edistyksellistä paperinhallintaa, kiinteää ja langatonta liitettävyyttä, kaksipuolista skannausta, kosketusnäyttöjä ja mobiiliskannereita liikkuvaan työhön.


Millaisia skannereita on saatavilla?

Laajassa laitevalikoimassamme on vain vähän tilaa vieviä tehokkaita kompakteja skannereita ja asiakirjojen digitointia ja jakamista sujuvoittavia työpöytäpöytäskannereita. Saatavana on myös edistyksellisiä ammattikäyttöön suunniteltuja laitteita, jotka vastaavat yritysten suuriinkin skannaustarpeisiin, ja mobiiliskannereita liikkuvaan työhön. Olipa kotitoimiston tai yrityksen skannaustarve sitten mikä tahansa, valikoimastamme löydät sopivan ratkaisun. Erillisten skannerien lisäksi saatavana on skannaavia tulostimia. Brotherin monitoimilaitteilla voi tulostaa, kopioida, faksata ja skannata, joten ne ovat ihanteellinen valinta kaikille, jotka haluavat maksimoida tehokkuuden ja tuottavuuden.

Modernien skannerien ansiosta asiakirjojen ja muun tiedon digitointi, tallentaminen ja jakaminen on nykyään helpompaa kuin koskaan. Brotherilla on laaja valikoima asiantuntevasti suunniteltuja skannereita vastaamaan niin kotitoimiston kuin yritysten vaatimuksiin. Saatavana on pienikokoisia, ammattikäyttöön suunniteltuja, pöytämallisia ja kätevästi mukana kulkevia laitteita. Brother-skannerilla muunnat asiakirjasi laadukkaiksi digitiedostoiksi helposti yhdellä napin painalluksella.


Lue lisää aiheesta Ohjesivut - Skannerit

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun