1. Etusivu Brother
  2. Tuki
  3. Ohjesivut - Yleistä
  4. Näin voit kierrättää muste- ja laservärikasetit
Nainen lukee ohjeista miten Brotherin laservärikasetti kierrätetään

Näin voit kierrättää muste- ja laservärikasetit

Kun tulostimen kasetista loppuu muste tai väriaine, moni heittää kasetin roskikseen eikä tule ajatelleeksi, että sen uudelleenkäyttöön soveltuvat osat voitaisiin kierrättää.

Miksi värikasetteja ei voi vain heittää pois?

Vuosittain miljoonia muste- ja laservärikasetteja hävitetään sekajätteenä kierrättämisen sijaan. Kaatopaikalle päätyy maailmassa yli 350 miljoonaa tulostuskasettia vuodessa. Jokaisessa niistä on muovia, jonka maatuminen voi kestää jopa 1 000 vuotta. Kasetit täyttävät kaatopaikkoja ja lisäävät saasteiden ja myrkkyjen määrää ympäristössä.

Miten tulostimen värikasetit kannattaa hävittää?

Tulostinvalmistajat ottavat vastaan vanhoja muste- ja laservärikasetteja kierrättämistä varten. Voit siis pakata tyhjät tulostuskasetit ja lähettää ne takaisin valmistajalle, joka kierrättää ne puolestasi sen sijaan, että ne päätyisivät pahentamaan kaatopaikkojen tilannetta.

Aidot muste- ja laservärikasetit voidaan kierrättää lähes kokonaan – jopa 97-prosenttisesti – joten ne todella kannattaa hävittää asianmukaisesti. Kierrätys paitsi vähentää syntyvän jätteen määrää merkittävästi, myös hillitsee uusien muste- ja laservärikasettien tuottamisen taloudellisia ja ekologisia kustannuksia. Samalla muste- ja laservärikasettien hinnat voidaan pitää kohtuullisena myös tulevaisuudessa.

Mitä värikaseteille tapahtuu kierrätyksessä?

 

Toteutamme At your side -mottoamme auttamalla sinua pienentämään ympäristövaikutustasi kierrätyksen avulla. Suhtaudumme ympäristösitoumukseemme vakavasti ja tavoitteenamme on tehdä muste- ja laservärikasettien kierrättämisestä sinulle mahdollisimman helppoa.

Kun lähetät tyhjät tulostuskasetit meille, mitään niistä ei päädy kaatopaikalle. Uusiokäytämme ja kierrätämme käytetyt kasetit niin, että niillä on mahdollisimman vähäinen vaikutus ympäristöön.

Näin voit lähettää tyhjät Brotherin muste- ja laservärikasetit takaisin

Kun olet valmis kierrättämään käytetyt aidot Brother-muste- ja laservärikasettisi, noudata seuraavia helppoja ohjeita. 

  1. Siirry sivustollemme ja avaa muste- tai laservärikasetin kierrätyslomake. Anna lomakkeessa pyydetyt osoitetiedot ja ilmoita, kuinka monta kasettia haluaisit palauttaa.

  2. Brother lähettää sinulle palautusosoitekortin sekä kirjekuoren tai laatikon sen mukaan, montako käytettyä kasettia haluat palauttaa. Jos palautettavana on vain muutama laservärikasetti, voit tulostaa ilmaisen osoitekortin sivustollamme ja lähettää kasetit takaisin niiden myyntipakkauksessa.

  3. Pakkaa käytetyt Brother-muste- tai laservärikasetit kirjekuoreen tai laatikkoon ja sulje pakkaus tiiviisti, jotta kasetit pysyvät varmasti pakkauksessa kuljetuksen ajan.

  4. Kun paketti on täynnä, toimita se postiin. Postimaksu on maksettu. Jos haluat palauttaa yli 12 värikasettia kerralla, voit pakata ne kierrätyslaatikkoon ja ilmoittaa meille, kun laatikko on täynnä, niin noudamme laatikon.

Kuten huomaat, aitojen Brother-muste- ja laservärikasettien kierrättäminen on todella helppoa. Jos siis haluat tehdä oman osasi ympäristön hyväksi, ilmoita meille, kun muste- ja laserkasettisi on käytetty, niin lähetämme sinulle kaiken, mitä niiden kierrättämiseen tarvitset.

Brotherin värikasettien kierrättäminen

Lue lisää aiheesta Ohjesivut - Yleistä

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun