Brother tulostimet ja värikasetit - Papua-Uusi-Guinea

Brother laajentaa yhteistyötään ympäristöjärjestö Cool Earthin kanssa. Brotherin tavoite on profiloitua markkinoiden vihreimpänä toimittajana. Kaikki kierrätykseen palautetut Brother värijauhekasetit ja väriainekasetit vaikuttavat osaltaan uhanalaisten viidakkojen ja sademetsien säilymiseen.

Tulostintoimittaja Brother ja Brotherin tuhannet asiakkaat auttavat osaltaan siinä, että maailmastamme tulisi hieman ympäristöystävällisempi.

Brother on yksi kansainvälisen ympäristöjärjestö Cool Earthin päätukijoista. Cool Earth on edelläkävijä maailman uhanalaisten sademetsien suojelussa.

Brotherin ja Cool Earthin yhteistyötä on vastikään laajennettu toimijoiden yhteishankkeella, jossa kahdeksan neliökilometrin laajuisella sademetsäalueella suojellaan uhanalaisia puulajeja.

Tunnettu brittiläinen muotisuunnittelija Vivienne Westwood on lupautunut Papua-Uuden-Guinean hankkeen suojelijaksi.

Brother Finlandin asiakkaat auttavat
Brother lahjoittaa rahaa Cool Earth -projekteihin eurooppalaisen Eco Rewards -kierrätyshankkeen kautta ja myös Brother Finland osallistuu.

Lahjoitetun rahan määrä riippuu siitä, kuinka monta Brother tulostimien ja monitoimilaitteiden käytettyä värijauhekasettia ja väriainekasettia palautetaan kierrätykseen. 

 

Kaikki Brotherin työntekijät osallistuvat sisäiseen Eco Point -ohjelmaan ja Cool Earthille lahjoitetaan rahaa myös Brotherin maailmanlaajuisen "Click for the Earth" kampanjan kautta.


Viiden viime vuoden aikana Brother on auttanut suojelemaan yli 1,3 miljoonaa puuta yhteistyössä Cool Earth -ympäristöjärjestön kanssa.

Puita onnistuttiin suojelemaan Amazonin sademetsissä Perussa, Amazonjoen lähistöllä. Laittomat hakkuut onnistuttiin estämään, ja sademetsien suojelulla tuetaan alueella vuosisatoja asuneita paikallisia yhteisöjä.

Asukkaat saivat esimerkiksi aurinkovoimalla toimivat internetyhteydet sekä opastusta ja tukea kahvin ja pähkinöiden viljelemiseen turvallisesti ja vastuullisesti.

Brotherin tuotteet markkinoiden ympäristöystävällisimpien joukossa
"Osallistumme Cool Earth -hankkeisiin suurella sydämellä. Hankkeet auttavat ympäristönsuojelussa ja lisäksi profiloivat Brotheria markkinoiden ympäristöystävällisimpänä tulostintoimittajana", kertoo myyntijohtaja Tom Forssell Brother Finlandilta.

"Se, kuinka vastuullisesti toimittajat ja valmistajat toimivat, on entistä tärkeämpää suomalaisille kuluttajille. Valmistajien puhtaalla omallatunnolla on merkitystä yritysten hankinnoista päättäville, julkiselle sektorille ja enenevässä määrin myös kotitalouksille", Tom Forssell jatkaa.

Suurin osa Brotherin laitteista on joutsenmerkitty. Tämän lisäksi laitteet täyttävät kansainvälisten Energy Star- ja Blue Engle -ympäristömerkkien vaatimukset. Saksalaista Blue Angel -ympäristömerkkiä pidetään yhtenä maailman tiukimpina standardina mm. toimistotarvikkeille.

Ympäristömerkit vahvistavat, että Brotherin laitteet on suunniteltu lähes täysin kierrätettäviksi. Brother laitteet valmistetaan ympäristösertifioiduissa tehtaissa ja ne ovat helppokäyttöisiä sekä erittäin energiatehokkaita. Tämän lisäksi Brother tarjoaa laitteidensa tulostustarvikkeille, kuten värikaseteille, tehokkaan kierrätyksen - veloituksetta!

Brother Finlandilla on kattava ympäristökumppaniverkosto, joka vastaanottaa käytettyjä Brother-värikasetteja ja rumpuyksiköitä ja toimittaa ne Brotherin kierrätettäväksi.

Sademetsien suojelua Papua-Uudessa-Guineassa
Tuore Cool Earth -hanke sijaitsee Papua-Uudessa-Guineassa, Milne Bayn provinssissa, Indonesian ja Pohjois-Australian lähimaastossa olevalla saarella.

Hankkeessa suojellaan 485 neliökilometriä koskematonta sademetsää, joka on vaarassa tuhoutua laittomien hakkuiden takia. Projektissa tuetaan lisäksi alueella asuvia paikallisia yhteisöjä.

"Brother on keskeisessä asemassa hankkeemme onnistumisessa. Papua-Uudessa-Guineassa vähennämme hakkuiden aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä. Suojelemme herkkää ekosysteemiä, jonka syntymiseen meni yhdeksän miljoonaa vuotta", sanoo Cool Earthin johtaja Matthew Owen.

Lisätiedot
Brother Finland, Brother Nordic A/S Tanska, sivuliike Suomessa
Tom Forssell, myyntijohtaja, 050 320 5552, tom.forssell@brother.fi
tai 
Sami Kivelä, tuotepäällikkö, 0500 429 094, sami.kivela@brother.fi

Papua-Uusi-Guinea