1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Uutiset ja lehdistötiedotteet
  4. 2016
  5. Sähköammattilainen: helpota työtäsi käyttämällä teollisuuden tarratulostinta

Sähköammattilainen: helpota työtäsi käyttämällä teollisuuden tarratulostinta

Sähköammattilainen: helpota työtäsi käyttämällä teollisuuden tarratulostinta säännönmukaisiin sähkömerkintöihin

Brotherin tekemän selvityksen* mukaan vain harva sähköammattilainen hyödyntää mobiilitulostamista tarramerkintöjensä teossa. Jotta tarrojen tulostaminen mobiililaitteilta tulisi tutummaksi, Brother käynnisti syyskampanjan langattomasta PT-E550WSP-tarratulostimesta. Laitteen verollinen suositushinta on 185,00 € ja mukana tulee neljä laminoitua TZe-tarranauhaa.    

Iso osa sähköurakoitsijoista ja -asentajista tekee sähkömerkintöjään edelleen käsin, vaikka markkinoilla on tarjolla ammattilaisten käyttöön soveltuvia langattomia tarratulostimia. Käsin kirjoitetuissa sähkömerkinnöissä on omat riskinsä, esimerkiksi luettavuus voi kärsiä. Käsin tehdyt merkinnät eivät välttämättä ole EU-säännösten mukaisia. Tämän vuoksi johtomerkintöjä suositellaan tehtävän säännösten mukaisesti tarratulostimilla.

Samansuuntaisia tuloksia kävi ilmi Brotherin sähköalan ammattilaisille, yrittäjille sekä muille elinkeinonharjoittajille teettämässä kyselyssä. Kyselyn mukaan 78 % tutkimukseen osallistuneista sähköalan ammattilaisista käyttää tarratulostinta päivittäisessä työssään, mutta 45 % tekee merkinnät edelleen käsin.  

 

Säädösten mukaisten johtomerkintöjen tekeminen tarratulostimilla on kuitenkin kasvanut merkittävästi viime vuosina tiukentuneiden säädösten vuoksi. 50 % kyselyyn vastanneista ammattilaisista arvioi lisäävänsä tarratulostimella tekemiensä merkintöjen määrää tulevina vuosina.

Kestävät tarranauhat ovat välttämättömyys

Luettavat ja selkeät asennusmerkinnät ovat tärkeitä, sillä ne ovat dokumentaatiota tehdystä työstä ja vakuutusyhtiöt sekä viranomaiset vaativat niitä. Säännösten mukaiset merkinnät ehkäisevät onnettomuuksia ja edistävät turvallisuutta.

93 %:lla sähköasentajista on mukanaan älypuhelin työmaalla. 62 % heistä käyttää töihin liittyviä appseja ja 28 % hyödyntää puhelintaan apuvälineenä säädösten noudattamisessa.   
Brother haluaa vaikuttaa näihin lukuihin positiivisesti, esimerkiksi lisäämällä tietoisuutta Mobile Cable Label Tool -appsista, jonka ansiosta tarrojen luonti ja tulostus sujuu langattomasti älypuhelimesta ja tabletista.

 

Tarratulostimien parhaimmistoa − erikoishintaan
Brother aloitti syyskampanjan lisätäkseen langattoman tarratulostimen käyttöä sähköasentajien keskuudessa. Kampanja on voimassa 1.9.–30.11.2016.

Kampanjassa oleva P-touch E550WSP on Brotherin suurin tarratulostin, joka on suunniteltu erityisesti sähköasentajille. Laite on kestävä ja siinä on suuri taustavalaistu grafiikkanäyttö. Edistyksellinen half-cut leikkuri tekee tarran taustapaperin irrottamisesta helppoa. Kampanjaan sisältyy neljä tarranauhaa normaalin kahden sijasta.

P-touch E550WSP -kampanjatulostin tulostaa 3−24 mm leveitä tarroja ja täyttää johdotuksen sähköturvallisuudelle asetetut säädökset. Voit halutessasi lisätä tarroihisi yrityksesi logon ja kuvia.

 

Fiksut sovellukset helpottavat töitä

Brother on kehittänyt sovelluksia (appseja), jotka tekevät ammattimaisesta tarrojen luomisesta ja tulostamisesta entistä helpompaa. iPrint&Label-appsi on kehitetty mobiilitulostukseen ja -skannaukseen, ja appsi toimii Applen iPhone/iPad- ja Android-laitteilla.

Mobile Cable Label Tool -appsi on kehitetty sähköalan ammattilaisille, jotka tekevät sähkömerkintöjä esimerkiksi tietoliikennealalla. Appsin ansiosta tarraan saa lisättyä yrityksen logon, ja appsista on pääsy Brotherin pilvipohjaiseen sähköalan symbolikirjastoon. Appsiyhteensopivuus: iOs 8 tai uudempi, Android 4.0 tai uudempi. Ohessa linkki appsin käyttöä havainnollistavaan videoon.

Mobile Transfer Express -appsi taas tukee tiedonsiirtoa (tarrapohjat, tietokannat tai kuvat) pilvipalveluista tai sähköpostin liitetiedostoista suoraan tarratulostimeesi. Linkki Android-sovellukseen ja Apple Storeen.

Monipuoliset tarranauhat

Brotherilta on saatavilla vakiomallisia laminoituja P-touch TZe-tarranauhoja. Voit tulostaa tekstiä, symboleita ja logoja kahden PET-kalvon väliin. Tuloksena syntyy erittäin kestävä tarra, joka kestää hankausta, nesteitä, äärilämpötiloja, kemikaaleja ja auringonvaloa.

Brotherilla on lisäksi tarjolla erilaisia erikoistarroja, kuten kutistesukkanauhoja, lujasti tarttuvia tarroja, taipuisia tarroja, laminoituja turvatarroja sekä neonvärisiä laminoituja tarroja.

*Tutkimuksen teki tutkimusyritys Rainmakers CSI Brotherin toimeksiannosta. Tutkimuksen otannan muodosti 1024 haastateltua sähköalan ammattilaista, yrittäjää tai muuta elinkeinonharjoittajaa Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa ja Italiassa. Tutkimus toteutettiin 1.8.2015−31.3.2016.

Hinnat ja saatavuus

P-touch E550WSP -kampanjatarratulostinta on saatavilla Brother-jälleenmyyjiltä kautta maan. Kampanja on voimassa 1.-30.11.2016 tai niin kauan kuin varastoa riittää. Kampanjatarratulostimen verollinen suositushinta on 185,00 € ja laitteen mukana tulee neljä laminoitua TZe-tarranauhaa. PT-E550WSP:n normaali suositushinta on 218,00 €, johon sisältyy kaksi tarranauhaa.

PT-E550WSP