1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Uutiset ja lehdistötiedotteet
  4. 2017
  5. Pienin askelin kohti esineiden internetiä

Pienin askelin kohti esineiden internetiä

Monet bisnestä muovanneet merkittävät tekniset edistysaskeleet ovat yleistyneet nopeasti, kuin yhdessä yössä. Televisioista tuli leveitä mutta ohuita, lankapuhelimista kännyköitä ja Wi-Fi liitti laitteet yhteen.


Esineiden internet on laaja käsite, johon siirrytään vaiheittain bisneksessä. Jonakin päivänä kaikki käyttämämme elektroniset laitteet viestivät ja toimivat keskenään. Olemme teknologisen murroksen alkuvaiheessa, joka jonain päivänä tulee olemaan arjessamme itsestäänselvää ja läsnä kaikkialla. Nyt vasta alamme ymmärtää, minkälaisia mahdollisuuksia tulevaisuudessa voi toteutua.

Brotherilla on valikoimissaan jo useita laitteita, jotka täsmäävät esineiden internetin (IOT, Internet of Things) sanakirjamääritelmään: "jokapäiväisessä käytössä olevaan laitteeseen lisätty ominaisuus kommunikoida internetin kautta lähettämällä ja vastaanottamalla tietoa."

MPS-tulostuksenhallintapalvelu ja Brother Web Connect
Brotherin MPS-tulostuksenhallintapalvelussa (Managed Print Services) tulostimet tarkkailevat itse omaa värinkulutustaan ja toimintaansa, ne tilaavat kasetteja ja osia jotka toimitetaan asiakkaalle vaihtotarpeen lähestyessä. Tällöin asiakkaalle aiheutuu mahdollisimman vähän vaivaa ja huolenpitotarvetta tulostimesta ja sen tarvikkeista.

Vastaavasti Brotherin Web Connect -toimintoa käyttävät laitteet voivat olla yhteydessä kolamennen osapuolen palveluihin, lisäksi ne voivat tallentaa automaattisesti dokumentteja ja/tai tulostaa asiakirjoja suoraan Brotherin ohjauspaneelista.

Toimiston ulkopuolella
Tämä on vain alkua, sillä toki esineiden internetin luomia mahdollisuuksia kannattaa etsiä toimistoympäristön ulkopuoleltakin. Kotona langattomasti viestivät laitteet tarkkailevat ja säätävät jo nyt huoneen valaistusta ja lämmitystä. Älykkäät säätölaitteet voivat oppia ja reagoida ihmisten käyttäytymiseen, säätää lämpötilaa eri tavoin eri aikoina ja tehostaa energian käyttöä.

Tulevaisuuden toimisto
Kehityskulku enteilee myös toimistoympäristön uudistumista. Kenties toimisto nykymuodossaan tulee katoamaan, kun teknologia on yhä tiiviimmin mukana erilaisissa arjen työtehtävissä. Hahmotellessamme ideaa tulevaisuuden toimistosta, tulee esineiden internetistä juuri niin iso asia kuin mielikuvituksemme vain sallii. Brotherin Japanin tutkimus- ja tuotekehitysosasto ideoi ennakkoluulottomasti kehittäessään innovaatioita tulostus- ja skannaustoimintoihin, sekä uraauurtavia sovellusalueita esineiden internettiin.

 

 

Lisätietoja:

Mikko Pulkkinen, Nordic Sales Manager
mikko.pulkkinen@brother.fi
050 331 8868

 
Nainen lukee tekstiä ipadilta