1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Uutiset ja lehdistötiedotteet
  4. 2017
  5. Brother Finland osallistuu maailman ympäristöpäivään

Brother Finland osallistuu maailman ympäristöpäivään

 

Tulostustekniikan asiantuntija Brother International Europe on mukana tukemassa Maailman ympäristöpäivää osana pitkäkestoisia ympäristönsuojeluhankkeitaan.

Brother juhlistaa Maailman ympäristöpäivää (Earth Day) 22.4.2017 kertomalla monista ympäristönsuojeluhankkeistaan eurooppalaisilla verkkosivuillaan. Juhlistamme päivää myös sosiaalisessa mediassa yhtenä Cool Earth -hyväntekeväisyysjärjestön yrityskumppaneista ja kerromme yhteisistä saavutuksistamme.

Maailman ympäristöpäivää alettiin viettää USA:n kansallispäivänä 1970-luvulta lähtien ympäristötietouden lisäämiseksi sekä kestävän kehityksen edistämiseksi. Päivästä on sittemmin tullut maailmanlaajuinen ympäristötietoutta lisäävä inspiroiva tapahtuma. Maailman suurimpaan tapahtumaa osallistuu yli miljardi henkilöä 192 maasta.

Brother juhlistaa Earth Day -tapahtumaa tiedottamalla asiakkaita ja yhteistyökumppaneita ympäristön huomioimisen tärkeydestä. Ympäristöystävällisenä yrityksenä Brother on sitoutunut toimimaan vastuullisesti, eettisesti ja kestävää kehitystä tukien. Olemme siksi mukana monissa ympäristönsuojeluhankkeissa.

Sademetsän suojelun edelläkävijän, Cool Earth -hyväntekeväisyysjärjestön ja Brotherin yhteistyö alkoi vuonna 2010 - olemme sitoutuneet suojelemaan uhanalaista sademetsää ja tukemaan niissä asuvia alkuperäiskansoja. Brother tukee Cool Earth -järjestöä värikasettiensa kierrätysohjelman kautta ja yhteistyö on auttanut suojelemaan 2,7 miljoonaa Perun sademetsän puuta metsäkadolta 4500 hehtaarin alalta ja 1,6 miljoonaa sademetsän puuta Papua-Uudessa-Guineassa 2900 hehtaarin alalta. Tämän ansiosta ilmakehään on vapautunut 2,1 miljoonaa tonnia vähemmän hiilidioksidia.  

Toinen tapa jolla Brother vähentää hiilidioksidipäästöjään on se, että tehtaissamme kiinnitetään jatkuvaa huomiota toiminnan parantamiseen.

Brotherin ympäristösuunnitelma (Environmental Action Plan) perustettiin Japanissa tavoitteenaan vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 prosentilla vuosien 1990-2020 välisenä aikana kahdeksassa Japanin toimipisteessä. Hiilidioksidipäästövähennykset saavutettiin siirtymällä ympäristöystävällisempiin ja tehokkaampiin ilmastojärjestelmiin sekä valaistukseen. Lisäksi tuotantolaitosten energiatehokkuuta parannettiin.

Tavoite saavutettiin seitsemän vuotta etuajassa, vuonna 2013, minkä ansiosta hiilidioksidipäästöt pienenivät entisestään.

Brother soveltaa samaa ympäristöystävällistä asennettaan tuotteidensa koko elinkaaren ajan. Suunnittelemalla tuotteita, joista valtaosalla on kansainvälisesti tunnistettuja ympäristömerkkejä, kuten Energy Star, Blue Angel ja Joutsenmerkki. 

Energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen tuotteen hankkiminen tekee hyvää paitsi kukkarolle myös ympäristölle. Ympäristöystävälliset laitteemme ovat energiatehokkaita, vähäpäästöisiä ja soveltuvat kierrätyspaperille.

Vuonna 2009 Brother otti käyttöön uudenlaisen muovivalutekniikan tuotteidensa valmistuksessa, joten laitteiden valmistus on entistäkin ympäristöystävällisempää. 

Brotherin japanilaiset insinöörit kehittivät lisäksi viimeistelyvapaan pinnan (coatless surface). Tämän tekniikan ansiosta pintakäsittelyä ei tarvita, joten energiankulutus alenee tuotteen ulkoasusta ja korkealaatuisesta viimeistelystä tinkimättä. 

Muutos vähensi VOC-päästöjen (haihtuvien orgaanisten yhdisteiden) syntymistä sekä valmistus-, että kierrätysvaiheessa, joten suunnittelu, ympäristöystävällisyys ja toiminnallisuus ovat balanssissa. 

"Brother on ympäristötietoinen yritys. Prosessimme ja laitteemme on kehitetty ympäristö ja käyttäjät huomioiden. Panostamme osaltamme siihen, että ympäristö itetaan huomioon tuotteidemme koko elinkaaren ajan, nykyisiä ja tulevia sukupolvia ajatellen", kertoo Tom Forssell, Brother Finlandilta

Haluatko kantaa kortesi kekoon ympäristön hyväksi? Käy Brother Earth -sivustollamme ja valitse hanke jota haluat tukea. Klikkaa "Donate" -painiketta, niin Brother lahjoittaa puolestasi jenin (noin yksi Yhdysvaltain sentti).

Sademetsän lapsia kävelemässä rannalla