1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Uutiset ja lehdistötiedotteet
  4. 2017
  5. Tarratulostimien historia liittyy olennaisena osana Brotherin historiaan

Tarratulostimien historia liittyy olennaisena osana Brotherin historiaan

Tarratulostin on laite, jota ei välttämättä pitäisi esillä työpöydällään. Tarratulostimet eivät pidä itsestään meteliä, ja moni ei edes tiedä, onko toimistossa tarratulostimia vai ei. Työhevosen lailla ne hoitavat hommansa, mutta käyttäjät eivät niinkään puhu tarratulostimien nopeudesta, näytöstä taikka laitteen elegantista ulkonäöstä. Tarratulostimet ovat toimiston perustarvikkeita siinä missä läppärit ja älypuhelimet.

Brother lanseerasi maailman ensimmäisen elektronisen tarratulostimen vuonna 1988. Siitä lähtien Brother on ollut tarratulostinalan vahva vaikuttaja ja alan kehittäjä.

Tarra- ja etikettitulostimet ovat kehittyneet merkittävästi vuosien varrella, verrattiinpa vaikka ensimmäistä elektronista PT-8E-tarratulostinta ja kaksivärisesti tulostavaa QL800-mallistoa. Käyttäjien toiveet kohtuuhintaisista laitteista eivät sen sijaan ole muuttuneet vuosikymmentenkään varrella. Siksi tarjolla on joka budjetille sopivia laitteita.

PT-8E-tarratulostimella kirjoitus sujui kiekkoa pyörittämällä ja vain yhdellä vakiofontilla, kun taas moderneimmissa tarratulostimissa QWERTY-näppäimistö ja laajat fonttivaihtoehdot ovat peruskauraa. PT-8E oli aikoinaan alan klassikko vähän samalla tavalla kuin Applen ensimmäinen Macintosh-tietokone. Brotherin tänä vuonna lanseeraamat tarra- ja etikettitulostimet heijastelevat muuttuvan maailman vaatimuksia. Nykyään tarratulostimen tulee olla yhtä kätevä kuin älypuhelin. Tarratulostinta pitää voida käyttää langattomasti älypuhelimesta tai tabletilta ilmaisen appsin avulla. Sen tulee lisäksi näyttää tyylikkäältä työpöydällä ja tarjota vaihtoehtoja ulkonäön, värin, fonttien, kuvien, symboleiden ja tarraleveyden suhteen.

Brotherin hiljattain lanseerattu QL800-mallisto on tähänastisista etikettitulostimista ensimmäinen, joka tulostaa kaksivärisesti punaisena ja mustana (käytettäessä DK22251-tarrarullaa). Kaksi malliston kolmesta laitteesta ovat langattomia ja niissä on mallista riippuen lisäksi Bluetooth-yhteys ja Apple AirPrint -tuki. Malliston ulkonäkö on katseenkestävä ja etikettitulostin sopii tyylitietoisenkin toimistopöydälle tai kotikonttoriin.

QL800-mallisto on suunniteltu käytettäväksi niin toimistoissa kuin kotonakin. Tyypillisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi osoitetarrat, hyllymerkinnät, ATK-laitteistojen tai muun irtaimiston merkintä tai merkinnät kansioihin, purkkeihin ja laatikoihin. Yhteisenä nimittäjänä on järjestyksen lisääminen selkeillä merkinnöillä.

Suomen tarratulostinmarkkinoilla Brother on yksi isoimmista valmistajista. Hiljattain lanseerattu QL800-etikettitulostinmallisto vahvistaa Brotherin asemaa markkinoilla. Maailmanlaajuisesti tarkasteltuna Brother on suurin tarra- ja etikettitulostinvalmistaja, joka kattaa noin 50 % kaikista myydyistä tarratulostimista. Viiden viime vuoden aikana Brother on myynyt yli 400 miljoonaa metriä QL-etikettitulostimien DK-tarrarullia, mikä riittäisi tarroittamaan maapallon ympärysmitan yli 10 kertaa.

Kuriositeettina hieman historian havinaa ja tarratulostimien kehityskaarta yli 30 vuoden ajalta:

1988 – Brother PT-8E. Brotherin ensimmäinen elektroninen tarratulostin lanseerattiin. Tarratulostin tulosti jo tuolloin laminoidulle tarranauhalle.

1992 – Brother PT-8000. Tässä tarratulostimessa oli koko laitteen levyinen näyttö. Laite tulosti aiempaa pidempiä ja jopa 24 mm leveitä tarroja.

1994 – Brother P-touch PC. Brotherin ensimmäinen tietokoneen tarratulostin lanseerattiin. Tarrojen suunnittelu oli helppoa tietokoneelta käsin.

2004 - Brother QL-550. Brotherin ensimmäinen etikettitulostin automaattisella tarraleikkurilla lanseerattiin. Laitteella pystyi tulostamaan ensimmäistä kertaa jatkuvalle tarrarullalle ja enintään jopa 1 metrin pituisia tarroja.

2005 – Brother QL-650TD. Brotherin ensimmäinen itsenäisesti, ilman tietokonetta toimiva etikettitulostin lanseerattiin. Laitteen muistiin pystyi tallentamaan tarramalleja sekä lisäämään päivämäärä- ja aikamerkintöjä.

2008 – Brother QL-580N. Etikettitulostimessa oli ensimmäistä kertaa verkkokortti, jonka ansiosta useampi käyttäjä pystyi tulostamaan samalla laitteella.

2010 – Brother QL-700-etikettitulostinmallisto. Brotherin ensimmäiset langattomat etikettitulostimet. Omien tarrojen suunnittelu ja tulostaminen oli tehty helpoksi. P-touch Editor -tarrasuunnitteluohjelman käyttö ei vaadi asentamista (Kytke ja tulosta -periaate).

2012 – Brother PT-P750W. Tarratulostimessa on langaton verkkoliitäntä sekä NFC-yhteys (Near Field Communication). Tämä muodotaa kätevän yhteyden tulostimen ja Android -älypuhelimen välillä - tarrojen tulostamiseen riittää, että älypuhelimen vie tarratulostimen lähelle. Tämä tarratulostin on edelleen myynnissä.

2017 – Brotherin QL-800-etikettitulostinmallisto. Tulostaa kaksivärisesti mustana ja punaisena. QL-820NWB-etikettitulostimessa on 6 Mt muisti ja tilaa 250 erilaisen tarramallin tallentamiseen. Mallistosta löytyy myös langaton versio. Bluetooth-yhteyden ja ilmaisen Brother iPrint&Label -sovelluksen ansiosta voit tulostaa helposti älypuhelimeltasi tai tabletiltasi.

Lisätiedot
Brother Finland, Brother Nordic A/S Tanska, sivuliike Suomessa
Tom Forssell, myyntipäällikkö, 050 320 5552, tom.forssell@brother.fi
Sami Kivelä, tuotepäällikkö, 0500 429 094, sami.kivela@brother.fi

Brotherin etikettitulostimilla tulostat osoitetarrat kätevästi!