Innovaatioita tulostuksen ulkopuolelta

Uusi innovaatioihin kannustava aikakausi on käynnissä. Richard Thomas Brother International Europelta kommentoi maailmanlaajuisen teknologiayrityksen mullistavia uusia suunnitelmia

110-vuotinen historia täynnä innovaatioita on perintö, josta mikä tahansa kansainvälinen yritys voi olla ylpeä. 

Tulostuksesta tunnetulle yritykselle, kuten Brotherille, se tarkoittaa nykyään innovoinnin laajentamista yrityksen perinteisen mukavuusalueen ulkopuolelle. Tutkimme uusi sektoreita ja etsimme uusia ratkaisuja, kasvatamme markkinaosuuttamme ja pysymme ajankohtaisina nykypäivän markkinoilla. 

Nämä asiat mielessään tutkimus- ja kehitysyksikkömme Japanin Nagoyassa on kehittänyt lasermerkintälaitteita, jotka polttavat erittäin tarkkoja kuvia suoraan muoviin tai metalliin, sekä puhdasta energiaa tuottavan vetypolttokennon.

Et ehkä odottanut Brotherin valmistavan tällaisia laitteita?

Tuotemerkkimme tunnetaan lasertulostustekniikasta, jota on hyödynnetty vuosien mittaan sadoissa tulostimissa ja DCP- ja MFC-sarjojen mustavalko- ja värilaitteissa. Brother tunnetaan myös nimikointilaitteista, joista hyötyvät esimerkiksi terveydenhuolto- ja jälleenmyyntiala.

Kokemuksemme ja historiamme näkyy uusissa lasermerkintälaitteissamme. Kolme laitetta on suunniteltu tuotannon ja teollisuuden käyttöön pienien tuote-erien tai arvokkaiden tuotteiden merkitsemiseen.

Sarjanumero tai koodi voidaan piirtää suoraan muoviin tai metalliin sekä tasaisiin että pyöreisiin esineisiin. Kaikki merkinnät voidaan tehdä 120 x 120 mm tarkkuudella. Kaksi mallia toimii 240 x 240 mm:n tarkkuudella.

Lasermerkintämallisto sisältää LM-2550 ja LM-2500 -mallit, joiden merkintätoiminto toimii 5 watilla, sekä lippulaivamallin LM-3200F. Viimeisimmässä laitteessa on uusi, tehokkaampi kuitulaser, joka kaivertaa entistä nopeammin 20 watin teholla.  

Osana Brotherin jatkuvaa tuotekehitystä Japanin tuotekehitysosasto on panostanut myös vetypolttokennojärjestelmään, joka tuottaa puhdasta energiaa ja sivutuotteena vain vettä.

Järjestelmä on suunniteltu erityisesti varajärjestelmäksi luonnonkatastrofien ja hätätilanteiden varalle, jolloin tarvitaan lisäenergiaa esimerkiksi joukkoliikenteen tai liikennevaloverkoston ylläpitämiseksi, tai ulkoilmatapahtumien ja -konserttien järjestämiseen.

Brother jatkaa innovaatioiden luomista ja uraauurtavien tuotteiden kehittämistä. Innovaatiotyömme pohjautuu aiemmin kehittämiemme teknologioiden menestykselle ja soveltaa niitä laitteisiin, jotka vahvistavat tuotemerkkimme asemaa myös tulevaisuudessa.

Innovaatioita tulostuksen ulkopuolelta