1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Uutiset ja lehdistötiedotteet
  4. 2022
  5. Brotherin stensiilinauha ja metallin etsaus

Brotherin stensiilinauha ja metallin etsaus

 

Metallin etsausprosessia kutsutaan elektrolyysiksi ja sitä voidaan käyttää useimpiin metalli- ja kromipintoihin. Voit helposti ja nopeasti merkata metallisia esineitä QR-koodein, viivakoodein, tuotenumeroin jne. Tarvitset vain Brotherin stensiilinauhalla tehdyn sapluunan, etsauslaitteen ja -kynän, sekä metallityypin mukaista etsaus- ja neutralointinestettä. Molemmat nesteet ovat vaarattomia ja ne on hyväksytty elintarvikekäyttöön.

Aloita etsausprosessi suunnittelemalla tarratekstisi tai koodisi. Tulosta se sitten Brotherin stensiilinauhalle, jotta voit käyttää sitä sapluunana, kun aloitat haluamasi metallin merkkaamisen. Stensiilinauhaa on saatavana 18, 24 ja 36 mm leveänä, joten ne tarjoavat monia vaihtoehtoja yksilöllisten tarrojen tulostamiseen käyttökohteen mukaisena pituutena ja leveytenä. Brotherin stensiilinauha sopii monenlaiseen merkintään ja on hyvä valinta varsinkin silloin, kun tarroja tarvitaan vain tietty erä.

Kun tarrasi on valmis, kostuta metalli etsausnesteellä, kiinnitä etiketti ja kostuta se samalla nesteellä. Kuljeta sitten etsauslaitteeseen liitettyä etsauskynää useita kertoja etiketin yli, kunnes olet varma, että etsaus on läpäissyt etiketin kuten pitääkin. Huomioithan, että jos kuljetat kynää etikettisi reunan yli, se syövyttää myös tämän osan metallia. Siksi on tärkeää, että siirrät kynää vain etiketin reunan sisäpuolella ja käytät mahdollisimman leveää etikettiä. Jokaista tarraa voidaan tarvittaessa käyttää 5-10 kertaa.

Etsausprosessi pysäytetään lisäämällä neutralointinestettä. Tämän jälkeen etsaus on valmis ja metallin voi pyyhkiä kuivaksi. Jos näin ei toimita, saattaa olla, että lopputulos on hieman haluttua tummempi. 

Etsauslaitteita löytyy ajastintoiminnolla, ja kun käytät laitetta etsauskynän kanssa, varmistat tasaisen lopputuloksen. Tämä on tärkeää erityisesti silloin, kun olet merkkaamassa useita kohteita ja haluat niiden näyttävän samalta.

Katso video ja tutustu etsausprosessiin.

Brother ei myy etsauslaitteita. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää stensiilinauhoista.

Kuvassa instrumentti, johon on merkattu QR-koodi