1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Uutiset ja lehdistötiedotteet
  4. 2023
  5. Brother juhlistaa: 35 vuotta tarratulostusta

Brother juhlistaa: 35 vuotta tarratulostusta

Tämän vuoden syyskuussa Brotherille tuli täyteen 35 vuotta tarratulostustoimintaa. Yrityksen ensimmäinen tarratulostin oli suuren suosion saanut P-touch, joka on edelleen – yli kolme vuosikymmentä myöhemmin – välttämätön apuväline monessa yrityksessä.

Tarratulostusta käytetään päivittäin monissa työtehtävissä asiakirjojen ja kansioiden merkitsemisestä omaisuuden merkitsemiseen ja toimistokylttien luomiseen. Tarratulostimia käyttävät työssään muun muassa toimistotyöntekijät, vastaanottovirkailijat sekä henkilöstö-, IT- ja talousosastojen työntekijät.  P-touch-tarratulostimien ansiosta he voivat nyt työskennellä missä tahansa.

Brotherin riippumattomilla tutkimusyrityksillä* teettämässä tutkimuksessa kävi ilmi, että tarratulostimien käyttö on lisääntynyt vuodesta 2019 ja kolmannes ihmisistä uskoo tulostavansa enemmän tarroja seuraavien kolmen vuoden aikana.

Kasvu johtuu käyttökohteiden lisääntymisestä, kuten omaisuuden ja varaston merkitsemisestä viiva- ja QR-koodeilla sekä toimistojen ja muiden työpaikkojen kaapeloinneista video- ja konferenssilaitteiden ja jaettujen toimistotilojen yleistymisen vuoksi.

Juhlan kunniaksi Brother pohtii 35 viime vuoden aikana muuttunutta toimistoympäristöä ja sitä, miten se on näinä vuosina tarratulostusratkaisuja tarjonnut. 
 

Brother ja muuttuva toimistoympäristö  
1980-luku


Toimistoympäristö on muuttunut huomattavasti 1980-luvusta. 

Tuolloin tietokoneet olivat isoja ja kömpelöitä, ja tärkeiden asiakirjojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen käytettiin fakseja.

1980-luvulla tietokoneet myös alkoivat yleistyä, mikä muutti työskentelyä pysyvästi. Tuolloin oli tapana tehdä pitkää päivää, ja muodollinen pukeutuminen oli toimistoissa valttia.
  
Brother toi vuonna 1988 markkinoille P-touch-tarratulostimen helpottamaan toimistotyöläisten arkea. Klassikkomalli PT-6 oli maailman ensimmäinen kädessä pidettävä sähkökäyttöinen tarratulostin, joka tuotti kestäviä tarroja toimistoympäristön nimikoimiseen ja järjestämiseen.

 

1990-luku

World Wide Webin myötä 1990-luvusta tuli yhteyksien vuosikymmen. Se oli myös levykkeiden, varhaisten matkapuhelinmallien ja avokonttorien synnyn vuosikymmen.

Aikaansa jo tuolloin seuranneena yrityksenä Brother toi markkinoille ensimmäisen näppäimistöllä varustetun P-touch-tarratulostimen vuonna 1990.

 

2000-luku

Vuosituhannen vaihteessa perinteinen toimistoympäristö koki mullistuksen, kun millenniaalit saapuivat työpaikoille. 

Sen seurauksena 2000-luvulla koettiin suuri muutos työskentelytavoissa. Teknologiasta ja nopeista yhteyksistä tuli toimistojen välttämättömyyksiä, ja älypuhelimien esiinmarssin myötä viestintä alkoi kiihtyä.  
 
Täyttääkseen yritysten tarpeet Brother toi markkinoille ensimmäisen ladattavan P-touch-tarratulostimen. Seuraavana vuorossa oli ensimmäinen osoitetarratulostin vuonna 2004. 
2010-lukuun mennessä toimistokulttuurille ominaista olivat yhteistyö, yhteisöllisyys ja tasa-arvo. Start-up-buumi johti yhteisöllisten työskentelytilojen syntyyn.

Trendejä seuraava Brother paransi tarratulostuksen käytettävyyttä tuomalla sen älypuhelimiin. Vuoteen 2018 mennessä Brotherin valikoimassa oli neliväritarratulostimia.
      
Viimeksi kuluneella vuosikymmenellä toimistoympäristö on muuttunut lähes tunnistamattomaksi, sillä nyt työntekijät voivat tehdä työtään missä vain. Tämä näkyy myös P-touch-mallistossa.

 

P-touch-mallisto nyt

Brother P-touch on yksi tämän hetken tunnetuimmista tarratulostimista. Kolme tärkeintä asiakkaiden mainitsemaa syytä Brotherin tarranauhojen käyttämiseen ovat laatu, yhteensopivuus ja luotettavuus.

Brother on kehittänyt mallistoa 35 vuoden ajan tarjoamaan yrityksille muuttuvaan työympäristöön sopeutumisessa tarvittavia toimintoja. 

Brother P-touch -mallistosta löytyy sopiva malli jokaiselle yritykselle: on pieniä käsikäyttöisiä malleja, pöytämalleja sekä Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteydellä varustettuja malleja, joilla tulostaminen käy puhelimella tai tabletilla. 

Lue Brotherin sivustosta lisää siitä, miten P-Touch-mallisto voi tukea sinun yritystäsi.

 

*Tutkimuksen toteuttivat Qual Street ja Sharp Research lokakuusta 2022 helmikuuhun 2023 Isossa-Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa toimistokäyttöön tarkoitettujen tarratulostimien käyttäjien ja hankkijoiden keskuudessa. Tutkimukseen osallistui yhteensä 817 henkilöä, joista 45:tä haastateltiin yrityksen toiminnasta, tulostimista ja tarratulostamisesta sekä hankintakäytännöistä.
Tarratulostimia ja tarranauhoja