1. Etusivu Brother
  2. Yritysratkaisut
  3. Brotherin resurssikeskus
  4. Blogi
  5. Tehokkuus
  6. 2020
  7. Onko väärennettyjen tulostusvärien käyttäminen riskin arvoista?
Brother toner i låda

Onko väärennettyjen tulostusvärien käyttäminen riskin arvoista?

Tulostimen ostaja selvittää usein huolellisesti, mikä laite sopii tarpeisiin parhaiten. Tulostusvärien hankinnan kohdalla näin ei välttämättä tapahdu, mikä voi tulla kalliiksi.

Tulostimen ostaja selvittää usein huolellisesti, mikä laite sopii tarpeisiin parhaiten. Tulostusvärien hankinnan kohdalla näin ei välttämättä tapahdu, mikä voi tulla kalliiksi.

Alkuperäisten ja väärennettyjen tulostusvärien välillä on suuria eroja, jotka voivat vaikuttaa tulostuslaatuun ja pahimmassa tapauksessa olla haitallisia tulostimen käyttäjien terveydelle.

Väärennetyillä tulostusväreillä tarkoitetaan jäljitelmätuotteita, joissa tavallisesti on alkuperäisen tulostusvärivalmistajan logo tai nimi. Tarkoituksena on johtaa kuluttajia harhaan.  Tällaiset tuotteet rikkovat tekijänoikeuksia ja immateriaalioikeuksia. Niille ei myöskään ole tehty asianmukaisia terveys-, turvallisuus- ja ympäristötestejä. Väärennetyt tulostusvärit ovat alkuperäisiä halvempia, mutta mitkä ovat niiden todelliset kustannukset?


Viisi tärkeintä väärennettyjen ja alkuperäisten tulostusvärien eroa


1. Tulostusjälki

Alkuperäiset tulostusvärit on valmistanut sama yritys, joka on valmistanut tulostimen. Värit ja tulostimet on suunniteltu toimimaan yhdessä saumattomasti ja tuottamaan paras tulostusjälki. Brotherin tulostustarvikkeet on tehty toimimaan täydellisesti yhdessä Brotherin tulostimien kanssa. Vuonna 2018 tehdyissä riippumattomissa Buyers Lab -testeissä¹ tutkitut tuotteet olivat 100-prosenttisen luotettavia.

Samoissa testeissä Brotherin alkuperäiset tulostusvärit tuottivat poikkeuksellisen laadun yrityskäyttöön tarkoitetuissa kuvatulosteissa sekä laajan värikirjon ja luotettavat tulostusmäärät verrattuna väärennettyihin heikompilaatuisiin tulostusväreihin.


2. Riskejä terveydelle ja tulostimelle

Alkuperäiset tulostusvärit täyttävät ISO-standardien vaatimukset, joten ne toimivat taatusti turvallisesti ja laadukkaasti.  Ne käyvät läpi perusteellisen laadunvalvontaprosessin, johon kuuluu säännöllisiä tarkastuksia ja testauksia. Näin taataan, että tuotteet ovat käyttäjälle turvallisia ja myös suojelevat tulostinsijoitusta. Niitä käyttämällä myös tulostimen takuu pysyy voimassa. Väärennetyillä tuotteilla ei näitä ominaisuuksia ole.

Testaamattomat väärennetyt väri- ja mustekasetit voivat vuotaa, ja ajan mittaan vuotanutta tulostusväriä voi kertyä tulostimeen, missä se kuluttaa osia ja aiheuttaa paperitukoksia sekä tulostimen käyttökatkoja. Vuotava väärennetty väri- tai mustekasetti voi myös sotkea kädet, vaatteet ja toimistotilat. Joissakin tapauksissa väriaineet voivat sisältää haitallisia määriä kemikaaleja.

Alkuperäisten tulostusvärien kemikaalit on hankittu luotettavista lähteistä, ja niiden mukana toimitetaan vaarallisten aineiden valvontaa koskevien COSHH2-määräysten mukaiset turvaohjeet. Brotherin tulostusmusteet täyttävät EU:n REACH- ja RoHS-kemikaaliasetusten vaatimukset. Voit siis luottaa siihen, että ne tuottavat laadukkaita tulosteita turvallisesti jokaisella kerralla.  Valitse siis aina alkuperäinen tulostusväri, sillä näin pidät huolta sekä tulostimen että sen käyttäjien turvallisuudesta.


3. Ympäristövaikutukset

Oletko miettinyt, mitä väri- ja mustekaseteille tapahtuu, kun väriaine on loppunut? Alkuperäisillä väri- ja mustekaseteilla on ympäristöhyötyjä, sillä Brotherin tulostusvärit on kehitetty vastuullisiksi ja tyhjät kasetit voi lähettää veloituksetta kierrätettäväksi Brotherille.

Brotherille palautetut värikasetit valmistetaan uudelleen ja palautetaan takaisin myyntiin. Värikasetin uudelleenvalmistuksessa syntyy 37 %3 vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin kokonaan uuden värikasetin valmistuksessa, ja kierrätyslaitoksillamme on kaatopaikkajätteen nollajätesertifikaatti.  Et voi olla varma, että väärennettyjen tulostustarvikkeiden valmistajat tarjoaisivat tällaisia ympäristöhyötyjä.


4. Yhteiskuntavastuu

Brother jatkaa ympäristötyötään, jonka tavoitteena on ilmastonmuutoksen, luonnonvarojen ehtymisen, ympäristön saastumisen ja ekosysteemin tuhoutumisen torjuminen. Olemme palkitun Cool Earth -hyväntekeväisyysjärjestön pitkäaikaisin kumppani. Teemme jokaista meille palautettua värikasettia kohden lahjoituksen metsäkadon torjumiseen. Kumppanuutemme ansiosta on tähän mennessä pystytty suojelemaan yli 3 600 hehtaaria4 sademetsää Papua-Uudessa-Guineassa ja Perussa.

Kun käytät alkuperäisiä tulostusvärejä ja kierrätät värikasetit, olet osa kiertotaloutta ja autat säilyttämään työpaikkoja Euroopassa, vähentämään jätteen määrää ja pienentämään hiilidioksidipäästöjä.

Brother on sitoutunut toimimaan vastuullisesti ja eettisesti. Pyrimme varmistamaan, että yhteiskuntavastuu on reilujen ja kunnioittavien toimintatapojemme ytimessä. Teemme jatkuvaa yhteistyötä lukuisien organisaatioiden kanssa, kuten Trading Standardsin, poliisin ja syyttäjänviraston kanssa, saadaksemme vaaralliset väärennetyt tulostustarvikkeet pois markkinoilta ja suojellaksemme sekä käyttäjiä että toimistolaitteita.


5. Näin tunnistat väärennöksen

Väärennetyt tulostusvärit voivat näyttää alkuperäisiltä pakkauksen yksityiskohtia myöten. On kuitenkin tapoja, joilla väärennöksen voi aina erottaa alkuperäisestä.

Brotherin alkuperäisissä tulostusväreissä on hologrammiturvatarra, jossa olevan koodin voi lukea sovelluksella ja näin varmistua tuotteen aitoudesta.

Tarkista aina, että pakkaus ja turvatarra ovat ehjät. Tarkista, ettei pakkauksessa ole kirjoitusvirheitä ja että pakkauksen kartonki on laadukasta ja pakkauksen painovärit vastaavat Brotherin brändivärejä. Lisätietoa on osoitteessa www.brother.com/id.

Alkuperäiset Brother-tulostusvärit löydät täältä.


A close-up shot of a Brother genuine supplies hologram on a toner cartridge package.
1 Buyers lab -raportti https://www.brother.co.uk/supplies/genuine-ink-cartridges-and-toner-cartridges
2 Vaarallisten aineiden valvonta (COSHH)  https://www.hse.gov.uk/coshh/
3 Brotherin sisäisesti toteuttama tutkimus. LCA-tulokset perustuvat           
 Brotherin omaan ilmoitukseen, eikä niitä ole vahvistanut riippumaton taho.
4 Tavoitteena tukea paikallisia yhteisöjä ja suojella sademetsiä vuodesta 2007
https://www.coolearth.org/partners/brother-international/

Lue lisää aiheesta Tehokkuus

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun