1. Etusivu Brother
  2. Yritysratkaisut
  3. Brotherin resurssikeskus
  4. Blogi
  5. Ympäristö
  6. 2021
  7. Viisi tapaa tehdä tulostamisesta nykyistä kestävämpää
Nainen kotitoimistossa, taustalla tulostettuja papereita

Viisi tapaa tehdä tulostamisesta nykyistä kestävämpää

Kestävä kehitys ei ole enää yrityksille vain yksi tavoite muiden joukossa. Tutkimukset osoittavat, että kestävyys tulisi nähdä yhtenä yrityksen keskeisistä kilpailueduista laadun, hinnan, luotettavuuden, nopeuden, joustavuuden ja innovatiivisuuden rinnalla. 


Edellä mainittujen tutkimustulosten1 lisäksi 85 prosenttia kuluttajista kaikkialla maailmassa sanoo ostavansa todennäköisemmin yritykseltä, joka tunnetaan kestävästä toiminnasta2. Ne, jotka eivät tarkastele liiketoimintansa jokaisen osa-alueen ympäristövaikutuksia, ovat vaarassa menettää asiakkaita ja kumppaneita, jotka pitävät kestävyyttä ratkaisevan tärkeänä osana liiketoimintaa.

Kaikki eivät ehkä tule ajatelleeksi, että jopa niinkin perustavanlaatuinen asia kuin tulostaminen saattaa vaikuttaa yrityksen hiilijalanjälkeen. Voit osoittaa, että haluat säästää ympäristöä myös tulostuksessa, huomioimalla ympäristönäkökohdat ostopäätöksesi perusteissa. Mutta kuulemme sinun kysyvän, miten yritys voi tehdä tulostamisesta ympäristön kannalta kestävämpää. Seuraava tarkistuslista tarjoaa viisi vinkkiä, joiden avulla yritys voi tehdä tulostamisesta ympäristön kannalta nykyistä kestävämpää.

1. Tarkista toimitusketjusi

Kokemuksen perusteella tiedämme, että tulostimen kestävyyttä arvioidaan yrityksissä yleensä ainoastaan laitteen käytön aikana ja sen käyttöiän päättyessä. Kun ottaa huomioon, että 90 prosenttia yrityksen ympäristövaikutuksista syntyy toimitusketjussa3 , ympäristön kannalta ratkaisevaa on kuitenkin huomioida tuotteen ympäristövaikutukset sen elinkaaren jokaisessa vaiheessa. tuotekehityksestä, raaka-aineista ja valmistamisesta aina pakkaamiseen, varastointiin, kuljetukseen ja hävittämiseen.

Kestävästi toimivien toimittajien valinta eettiseen tuotantoketjuun, jossa ihmisiä ja ympäristöä kohdellaan reilusti ja vastuullisesti, on keskeinen osa ympäristö-, yhteiskunta- ja hallintotapaa määrittävää ESG-strategiaa (Environmental, Social and Governance). Eettinen tuotantoketju varmistaa työntekijöille ammatillisen järjestäytymisvapauden, turvalliset työolot ja asianmukaisen korvauksen sekä estää lapsityövoiman käytön.  Lisäksi se osoittaa, että vastustat korruptiota.

Kun valitset tuotantoketjuusi vastuullisia toimittajia, vältyt myös mainevahingoilta, joita syntyy yhteistyöstä vastuulliseen toimintaan sitoutumattomien yritysten kanssa.

Yrityksesi voi tuoda esille ympäristöystävällisyyttä tekemällä yhteistyötä sellaisten toimittajien kanssa, jotka ovat sitoutuneet kestävän kehityksen tavoitteisiin ja joilla on näyttöä hyvistä ESG-käytännöistä, kuten listaus FTSE4Good-indeksisarjassa  tai hiilidioksiditietojen raportointi CDP:lle.

2. Tarkista toimittajasi kierrätysprosessi

Jos haluat korostaa ympäristöä säästävää toimintaa vieläkin enemmän, kannattaa valita tulostuskumppani, joka tekee kulutustarvikkeiden kierrätyksen mahdollisimman helpoksi. Voitko esimerkiksi palauttaa käytetyt kulutustarvikkeet palautuskuorissa, joiden postimaksu on maksettu? Varmistaako kumppanisi, että ne kierrätetään nykymääräysten mukaan? Täysin automatisoitu ja mahdollisimman tehokas kierrätysprosessi on plussaa.

Tutustu ympäristöblogissamme ympäristöblogiartikkelissamme Cool Earth-hyväntekeväisyysjärjestöön, joka työllään ehkäisee metsien tuhoutumista ja tukee sademetsien yhteisöjä.Klikkaa ympäristöblogiimme.

3. Tarkista tulostussopimuksesi

Jos haluat hoitaa tulostamisen mahdollisimman ympäristöystävällisesti, kannattaa harkita tulostuksenhallintapalvelua (MPS). Tulostuksenhallintasopimus tehostaa tulostinlaitteiden hallintaa ja optimoi niiden käytön, jolloin saat laitteistasi mahdollisimman suuren hyödyn myös liiketoimintatarpeidesi muuttuessa.    

Tulostuksenhallintapalvelu seuraa ja tehostaa sähkön, paperin ja väriaineiden kulutustasi, ja kannattaa myös kysyä, voiko laitteet palauttaa valmistajalle niiden käyttöiän päättyessä hävitettäväksi EU:n sähkö- ja elektroniikkalaiteromua koskevan WEEE-direktiivin mukaan.

Yksi tapa pidentää tulostinten käyttöikää ja tehdä niiden käytöstä kestävämpää on korjata viat ja päivittää osia tarpeen mukaan. Siten voit vaihtaa yksittäisiä osia ja tehdä laitteeseen päivityksiä ilman, että koko kone joudutaan vaihtamaan.  Tulostuksenhallintasopimus yleensä kattaa tällaiset modulaariset korjaukset.

4. Tarkista käyttämäsi paperi

Myös käytössä olevalla paperilla voi olla myönteinen vaikutus ympäristöön. Vuosittain kaadetaan neljä miljardia puuta paperin tuottamista varten4. Lukujen perusteella 14 prosenttia globaalista metsähävikistä aiheutuu paperintuotannosta. Se tarkoittaa 4,1 miljoonan hehtaarin eli Alankomaiden kokoisen metsäalueen häviämistä vuosittain5.

Helppo tapa vähentää yrityksen ympäristövaikutusta on yksinkertaisesti siirtyä käyttämään uusiopaperia. Yhden paperitonnin kierrättäminen säästää 17 puuta6, ja uusiopaperi tuottaa jopa 50 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin ensikuidusta valmistettu paperi7.

Muita paperinkulutusta vähentäviä tapoja on käyttää kaksipuolista tulostusta tai tulostaa useita sivuja samalle arkille.  Voit myös lisätä sähköpostiallekirjoitukseesi muistutuksen tarpeettoman tulostamisen välttämisestä.

5. Tarkista tulostimen ominaisuudet

Useimmista toimistoista voi löytää pinon hylättyjä tulosteita jokaisen tulostimen vierestä. On tavallista, että töitä lähetetään väärään paikkaan tai tulostetut asiakirjat unohdetaan hakea. Turha tulostaminen kuitenkin tuhlaa aikaa, väriainetta, paperia ja aikaa.

Tämän kalliin ongelman voi ratkaista valitsemalla tulostimen, joissa on käyttäjän tunnistautumista edellyttävä Pull printing -toiminto.  Se lähettää kaikki tulostustyöt samaan jonoon ja käyttäjät voivat kirjautua turvallisesti mille tahansa verkossa olevalle tulostimelle ja määrittää tulostustyön omaan työpisteeseensä. Se vähentää ympäristövaikutusta ehkäisemällä turhaa tulostamista sekä estää yksittäisten tulostinlaitteiden ylikuormitusta, joka aiheuttaa turhauttavaa jonottamista ja pitkiä odotusaikoja. Jos tulostustyötä ei noudeta, se poistuu tulostimen muistista automaattisesti tietyn ajan kuluttua.

Voit myös valita tulostimen, jossa on käytettävissä ekologinen toimintatila sekä lepotila, jolloin näyttö sammuu, kun laite on käyttämätön tietyn ajan. Siten voit vähentää energiankulutusta tulostuslaadusta tinkimättä.

Liiketoiminnan ympäristövaikutusten vähentäminen voi tuottaa huomattavat säästöt ja vaikuttaa erittäin myönteisesti yrityksen maineeseen, kumppanuuksiin ja menestymiseen tarjouskilpailuissa. Jätteen vähentäminen, virran, paperin ja väriaineen kulutuksen optimoiminen sekä laitteiden tehon parantaminen voi tuottaa nopeasti tuloksia.

Ympäristösivullamme on lisätietoja Brotherin omista kestävyystavoitteista ja siitä, miten voimme auttaa sinua. Klikkaa ympäristösivuillemme.


Lähteet:
1  futureofsourcing.com: “Sustainable Procurement: What You Need to Know in 2020” –. March 2020

2)   youmatter.world: "Supply Chains Cause 90% Of Companies Environmental Impacts. How Can They Be Improved?" -  March 2019

3  www.mckinsey.com: "Starting at the source: Sustainability in supply chains" - November 2016

4  environmentalprofessionalsnetwork.com: "The Environmental Impacts of Using Paper" - September 2014

5  paperontherocks.com: "What is the environmental impact of deforestation for paper production?" - November 2018

6  https://www.theworldcounts.com/stories/paper-waste-facts

7  sciencedirect.com: "Recycling and De-inking of Recovered Paper" - 2014

Lue lisää aiheesta Ympäristö

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun