1. Etusivu Brother
  2. Yritysratkaisut
  3. Brotherin resurssikeskus
  4. Blogi
  5. Turvallisuus
  6. 2019
  7. Mitä Pull Printing tarkoittaa ja miten se parantaa turvallisuutta?
Lähikuva QWERTY-näppäimistön sinisestä tulostusnäppäimestä.

Mitä pull printing -tulostus tarkoittaa ja miten se parantaa tietoturvaa?

Tietoturvallisuus on kaikkien yritysten ensisijainen tavoite, mutta korkeista kustannuksista ja tiukoista vaatimuksista huolimatta rikkomukset ovat edelleen yleisiä.


Tulostimiin lojumaan jääneet tulosteet ovat merkittävä turvallisuusriski, sillä niiden mahdollisesti sisältämät luottamukselliset tiedot voivat päätyä vääriin käsiin. Tällaiset tietovuodot on helppo tukkia ottamalla käyttöön pull printing -tulostus. Termi saattaa olla tuttu monelle, mutta miten se tarkalleen ottaen auttaa yritystäsi?

Pull printing -tulostus lyhyesti

Kun lähetät asiakirjan tulostimeen, jossa ei ole pull printing -ominaisuutta, tulostuu asiakirjasi heti kun klikkaat "tulosta".

Pull printing -tulostustekniikka tallentaa tulosteesi virtuaaliseen tulostusjonoon, jossa se säilyy, kunnes vapautat tulostustyösi. Kävelet siis tulostimen luo, tunnistaudut laitteelle, vapautat tulostuksen ja poimit tulosteet mukaasi. 

Voit käyttää tunnistautumiseen PIN-koodia, kirjautua käyttäjänimellä ja salasanalla, NFC-kortilla, mobiilisovelluksella tai QR-koodilla. 

Pull printing -tulostusta käyttää silti vain 40 % yrityksistä1. Sen voi kuitenkin ottaa käyttöön olemassa olevaan tulostinverkkoon hankkimalla ratkaisun kuten, Brotherin Secure Print+, jossa tulosteet vapautetaan NFC-tekniikalla tai Secure Print Advanced, jossa tulosteet vapautetaan PIN-koodilla.
a hand from outside of the frame holding a coral coloured envelop with white documents inside with the words confidential in red written at the top, all against a solid teal background

Miten pull printing -tulostus parantaa tietoturvaa?

Yritysten suurimpana tietoturvauhkana pidetään haittaohjelmia. Todellisuudessa suurin uhka ovat yrityksen omat työntekijät, jotka aiheuttavat 32 % tietoturvariskeistä. Oman osansa tuovat tulostus ja skannaus, ja 11 % kaikista tietoturvarikkomuksista liittyy tulostamiseen1

Yleenä ongelmat johtuvat käyttäjistä. Luottamukselliset asiakirjat jäävät tulostimeen ilman valvontaa (35 %), tulosteet jäävät noutamatta (34 %) tai poimitaan epähuomiossa muiden tulostamia asiakirjoja (27 %)2

Pull printing -tulostuksessa käyttäjien on tunnistauduttava tulostimella ja osoitettava, että heillä on oikeus tulosteiden noutamiseen. Näin riski tulosteiden jäämisestä tulostimeen jää historiaan.

Väärinkäytön estäminen pienentää tulostuskustannuksia

Pull printing -tulostus tarjoaa tietoturvan lisäksi muitakin etuja. Koska vapauttamattomat tulosteet ovat tulostimen muistissa digitaalisina, vähenee paperin ja tulostusvärien kulutus ja tuo etua ympäristölle. Jos tulostustyötä ei vapauteta, poistuu se tulostimen muistista tietyn ajan kuluttua ja pienentää verkkoturvallisuuteen liittyviä riskejä. Käyttäjät tietävät, että heidän tulostus- ja skannausmääriään on mahdollista seurata, joten myös tulostimien väärinkäyttö, kuten tulostus omaan käyttöön tai arkaluonteisten asiakirjojen skannaaminen ja kopiointi jää historiaan.

Tärkeä työkalu tietoturvapankissa

Vaikka Pull printing -tulostus on vain yksi tekijä tulostusturvallisuuden yhtälössä, on se erittäin tärkeä. Se auttaa pienentämään arkaluonteisten tietojen vuotamisen riskiä, mahdollistaa tulostuksen hallinnan, pienentää kustannuksia ja säästää tulostusmateriaaleja.

Yrityksissä ei useinkaan työskentele omia tulostuksenasiantuntijoita. Siksi tulostusturvallisuudesta huolehtivat yritykset ottavat yleensä käyttöön tulostuksenhallintapalvelun (MPS).

Pull printing -tulostus on tärkeä osa tietoturvallista asiakirjakäsittelyä, voit ottaa sen käyttöön itse tai yhteistyökumppanin kautta.  

Lue lisää Brotherin ratkaisuista tulostuksenhallintaan!

1 Quocirca Global Print Security Landscape 2019
2 Savanta, Future proofing your business, 2019

Lue lisää aiheesta Turvallisuus

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun