Kaksi työntekijää istuu toimistolla taustallaan kaksi tulostinta ja lasi-ikkunat

Näin yhdistät kiertotalouden periaatteet ja yrityksesi tulostimet

Maapallon resurssit ovat rajalliset. Yhä useammat tiedostavat, että kertakäyttökulttuuri on luonnonvarojen tuhlaamista ja että käyttäytyminen, jossa ostetaan, käytetään ja hävitetään johtaa täysin käyttökelpoisen materiaalin päätymiseen kaatopaikalle.

 

Se on kasvattanut kiinnostusta kiertotalouteen, jonka tavoitteena on siirtyä kertakäyttökulttuurista materiaalien kierrätykseen, jätteiden vähentämiseen ja ympäristövaikutusten rajoittamiseen.1

Sähkö- ja elektroniikkalaiteromu on EU:n nopeimmin kasvava jätevirta ja yli 60 prosenttia laitteista päätyy kaatopaikalle.2 Tätä taustaa vasten on helppo ymmärtää, miksi meidän tulisi edistää kiertotaloutta.

Mitä kiertotalous on?

Yksinkertaistettuna kiertotalous on tuotanto- ja kuluttamismalli, jossa olemassa olevia materiaaleja ja tuotteita käytetään uudelleen, korjataan, uusiokäytetään ja kierrätetään mahdollisimman pitkään.

Näin tuotteiden elinkaari pitenee, uusien laitteiden hankintakustannukset pienenevät ja elinkaarensa päässä olevien tuotteiden osat kierrätetään ja hyödynnetään uusien tuotteiden valmistuksessa.3

Jos yrityksesi on suunnitellut ympäristövaikutusten kartoituksen tekemistä, kannattaa valita teknologiakumppani, joka tukee yrityksesi kestävän kehityksen tavoitteita. Se on yksi helppo askel kohti kiertotalouden mukaista ajattelutapaa.  

Miten yritykseni tulostimet voivat tukea kiertotaloutta?

1.    Pidennä tulostimesi käyttöikää

 

Yrityksen ympäristövaikutuksia pohdittaessa on hyvä pitää mielessä, että helposti korjattava ja päivitettävä tulostin kuluttaa vähemmän luonnonvaroja kuin koko tulostimen vaihtaminen uuteen.

Toimistolaitetoimittajaa etsiessä kannattaa valita sellainen, jonka laitteet on suunniteltu kestäviksi. Yhdessä säännöllisen huollon kanssa varmistat, että tulostimesi palvelee sinua pidempään. Ja kun rikkoutuneet osat korjataan tai vaihdetaan uusiin, ei muutoin käyttökelpoista laitetta tarvitse turhaan vaihtaa uuteen.

Tulostimien osia korjauttamalla voidaan yksittäisiä osia poistaa ja päivittää, jolloin käyttöön saadaan uusimmat ominaisuudet ilman, että koko laite pitää vaihtaa uuteen. Ohjelmistopäivitykset voidaan tehdä myös etänä, jolloin saadaan varmistettua, että tulostimessa on sekä uusin järjestelmä että uusimmat toiminnot. Se tarkoittaa, että ajan mittaan yrityksesi voi hankkia käyttöönsä enemmän toimintoja ja laitteet kestävät tulevaisuudessa mahdollisimman pitkään.

2.  Kierrätä värikasetit

 

Uudelleen käyttäminen ja valmistaminen ovat kiertotalouden ydinkäsitteitä, ja monet toimittajat tarjoavat nyt ilmaisen tulostimien värikasettien kierrätysohjelman.

Myös me Brotherilla suhtaudumme ympäristövastuuseemme vakavasti ja siksi muste- ja laservärikasettiemme kierrätys on ilmaista.

Näin kaatopaikalle päätyy mahdollisimman vähän jätettä. Lisäksi osa kierrätetyistä osista saa uuden elämän uusissa tuotteissa, jolloin kierto alkaa uudelleen.


Nainen istuu kotityöpisteellä ja katsoo tulostamaansa dokumenttia Brotherin tulostin vieressään.

3.    Kierrätä tulostimesi

Värikasettien lisäksi myös tulostimet voidaan kierrättää. Tulostimen elinkaarta kannattaa kuitenkin pidentää mahdollisimman paljon. Siksi uudelleenkäyttämisen tulee olla käytöstä poistettavan tulostimen ensisijainen hyödyntämistapa. Seuraava vaihtoehto on tulostimen purkaminen osiin ja kierrättäminen. Yksittäisiä osia voidaan käyttää uudelleen tai kierrättää, ja jopa tulostimen kotelo voi saada uuden elämän.

EU on ymmärtänyt kiertotalouden merkityksen ja laatinut sähkö- ja elektroniikkalaiteromua koskevan toimintasuunnitelman4. Suuntaviivojen tavoitteena on edistää vastuullista tuotantoa ja kulutusta, lisätä resurssitehokkuutta sekä edistää kiertotaloutta.

Miten Brother edistää kiertotaloutta

Me Brotherilla tuemme yrityksiä, jotka haluavat kantaa kortensa kiertotalouden kekoon oli sitten kyse tulostimista, tarvikkeita tai tulostuspalveluista.

Kaikki meille palautetut värikasetit valmistetaan uudelleen Euroopassa sijaitsevissa tehtaissamme ja 95 % osista käytetään uudelleen uusien värikasettien valmistuksessa. Ne osat, joita ei voida hyödyntää sellaisenaan, kierrätetään ja käytetään kokonaan kierrätettyjen värikasettien valmistuksessa. Walesissa sijaitsevalla tehtaallamme valmistettavat faksien värinauhakasetit valmistetaan kokonaan kierrätysmuovista.

Lue lisää siitä, me Brotherilla pienennämme toimistolaitteiden ympäristövaikutusta ja edistämme kiertotaloutta: https://bit.ly/3DIicH5

 

1. https://ellenmacarthurfoundation.org/topics/circular-economy-introduction/overview
2. https://www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/society/20201208STO93325/e-waste-in-the-eu-facts-and-figures-infographic
3. https://wrap.org.uk/resources/guide/electricals/repair-electricals#
4. https://ec.europa.eu/environment/topics/waste-and-recycling/waste-electrical-and-electronic-equipment-weee_en


Lue lisää aiheesta Ympäristö

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun