1. Etusivu Brother
  2. Yritysratkaisut
  3. Brotherin resurssikeskus
  4. Blogi
  5. Turvallisuus
  6. 2020
  7. Firmware-päivitykset – pieni mutta tärkeä turvatoimi
Mies futuristisessa toimistossa

Firmware-päivitykset – pieni mutta tärkeä turvatoimi

Tietoturva on IT-asiantuntijoiden ykkösprioriteetti. Moni ei kuitenkaan tule ottaneeksi huomioon verkkoon liitettyjä tulostimia, vaikka ne ovat oleellinen osa lähes joka yrityksen IT-infrastruktuuria.


Rikolliset ovat enenevässä määrin alkaneet ottaa kohteekseen tulostimia ja muita verkkoyhteyttä käyttäviä laitteita skannereista välipala-automaatteihin, sillä näissä laitteissa on edistyksellisiä ominaisuuksia.

Quocircan1 tutkimus osoittaa, että useampi kuin joka kymmenes yrityksiin kohdistuva tietomurto liittyy tulostimeen, ja näistä 59 prosentissa menetetään tietoja. Tutkimuksemme mukaan kuitenkin vain neljäsosa IT-asiantuntijoista harkitsee investointeja tulostinturvallisuuteen, 75 % ei ole investoinut asiakirjojen salaukseen ja 56 % ei käytä käyttäjien tunnistusta.

Moni varmasti kuvittelee, että uhka koskee vain suuryrityksiä, mutta näin ei enää ole. Hakkerit ovat alkaneet keskittyä toimitusketjuun ja pienempiin yrityksiin, sillä ne ovat helpompia kohteita. Nyt kun monissa yrityksissä on siirrytty etätyöhön, nämä riskit ovat kasvaneet, sillä työntekijöillä on käytössään laitteita, jotka eivät välttämättä ole yhtä tietoturvallisia kuin toimistolla olevat.


Turvaa päivityksillä


Helppo tapa ehkäistä kyberuhkia on pitää kaikkien järjestelmien käyttöjärjestelmät ajan tasalla.

Hakkerit pyrkivät jatkuvasti löytämään ohjelmistoista vikoja ja heikkouksia. Kun näitä paljastuu ohjelmistovalmistajien säännöllisesti tekemissä tarkistuksissa, ohjelmistosuunnittelijat korjaavat ne ja toimittavat korjaukset käyttäjille firmware-päivityksinä.

Taistelu on jatkuvaa: heti kun ohjelmistosuunnittelijat ovat onnistuneet paikkaamaan laitteiden tietoturva-aukkoja, hakkerit löytävät uusia reittejä tunkeutumiseen. Laitevalmistajien tavoitteena on pysyä aina askeleen verran hakkereiden edellä ja suojata asiakkaita tietomurroilta.

Siksi päivityksiä julkaistaan säännöllisesti, ja ne on tärkeää asentaa niin palvelimille, tietokoneille kuin tulostimillekin, jotta verkko pysyy turvallisena.


Muista myös tulostimet

Jos yrityksen tulostimet ovat suoraan yhteydessä internetiin, ne voivat tarjota hakkereille tunkeutumisreitin yrityksen järjestelmiin ja arkaluonteisiin tietoihin. Tätä riskiä ei poista edes palomuuri.

Älä siis anna tulostimien ja skannereiden olla suojauksen heikko kohta, vaan pidä laitteiden ohjelmistot ajan tasalla ja torju tietomurrot.

Varmista, että käytössä on uusin firmware-versio käyttämällä Brotherin laiteohjelman päivitystyökalua (valitse ensin laitemalli ja sen jälkeen käyttöjärjestelmä) tai lue lisää tulostimen tai skannerin firmwaren päivittämisestä.

 

1 Quocirca: https://quocirca.com/wp-content/uploads/2019/02/Quocirca-Print-Security-Feb-2019-Final-Web.pdf 


Lue lisää aiheesta Turvallisuus

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun