Vihreään esiliinaan pukeutunut supermarketin naispuolinen työntekijä käyttää Brotherin mobiilitarratulostinta. Sinisellä taustalla näkyy viivakoodeja

Parempaa tarratulostusta myymälöihin

Kilpailukykyisen vähittäiskaupan salaisuus ovat toimivat myymälämerkinnät

Vähittäiskaupassa tulostaminen on monitahoinen tehtävä. Sen avulla työ sujuu keskeytyksettä taustatoiminnoista asiakastiloihin. Siksi se on tärkeä tiimin jäsen. Jos tulostimet eivät toimi tehokkaasti ja ole saumattomasti integroitavissa yrityksen muihin järjestelmiin, päivittäinen liiketoiminta voi kärsiä huomattavasti.  Ne vähittäiskaupan toimijat, jotka ymmärtävät laadukkaiden myymälämerkintöjen merkityksen, ymmärtävät myös, miten arvokkaita saumattomasti ja stressittömästi toimivat tulostusratkaisut ovat arjen haasteiden nujertamisen kannalta. Aidosti tehokkaan merkintäratkaisun löytäminen ja käyttöönotto vähittäiskaupassa on kuitenkin monimutkaisempi prosessi kuin vain tarratulostimen valitseminen. 
Me Brotherilla uskomme, että saumattoman tulostuskokemuksen kaava on seuraava:

 

Ihanteelliset tuotteet + laadukas palvelu + vähittäiskaupan tulostusasiantuntijan tarjoama lisäarvo = paremmat merkinnät.

Tässä oppaassa käydään läpi vähittäiskaupan tulostusasiantuntijoiden tärkeimmät neuvot. Halutessasi voit siirtyä suoraan sinua eniten kiinnostavaan osioon oheisista linkeistä.

1. Ihanteelliset tuotteet

Puhtaasti tuotteisiin keskittyvässä hankinnassa paitsioon jäävät kaksi ratkaisun tehokkuuden kannalta olennaista tekijää: palvelu ja lisäarvo. Koska laitteiden tulee täyttää yrityksen vaatimukset, on tärkeää kiinnittää huomiota tiettyihin asioihin. Tässä osiossa esittelemme nämä asiat.

Three Brother label printers superimposed on a barcode illustrated spring green background

Vähittäiskaupan toimijat tarvitsevat ammattilaistasoisia, kestäviä ja turvallisia tarratulostusratkaisuja, jotka toimivat luotettavasti päivästä toiseen. Myymälässä on monenlaisia tarratulostustarpeita hyllymerkinnöistä käytäväalennuksiin ja takahuonemerkintöihin. Tähän tarvitaan tulostusratkaisuja, jotka täyttävät yrityksen yksilölliset tarpeet – olipa kyse sitten viivakooditulostimista tai eri puolilla myymälää käytettävistä mobiilitulostimista. Kun yritys valitsee käyttöönsä tarkoitustaan vastaavat ja helppokäyttöiset laitteet sekä määrittää niiden asetukset oikein (eli saa ihanteelliset tuotteet), hyödyt ovat seuraavat:

 1. Täsmällisemmät raportit ja analyysit vähittäiskaupan tarratulostuksen käytöstä mahdollisten tuottavuuspuutteiden havaitsemiseksi.
 2. Tietokantayhteys – tiedot voidaan päivittää ja jakaa keskitetysti ketjun kaikkiin toimipisteisiin. 
 3. Alennusten automaattinen laskeminen – auttaa välttämään inhimillisiä virheitä myymälässä.
 4. Sujuva tuotteiden uudelleenmerkintä myymälässä kannettavilla tulostimilla.
 5. Lyhyemmät jonot mobiilikuittien tulostuksen ansiosta. 

Kuten jo totesimme, pelkkä hyvä laite ilman palvelua ja lisäarvoa on virheinvestointi. Siksi tämä tavallinen sudenkuoppa kannattaa kiertää kaukaa. 

2. Laadukas palvelu 

Valittaessa parasta tarratulostinta myymälään kyse ei ole vain itse laitteesta vaan myös sen mukana tulevasta palvelusta. Ylittääkö tarjottava palvelu teknisen perustuen kirkkaasti? Tarjoaako tulostintoimittaja tukea integraation toteutukseen?

A male retail worker wearing a lanyard and holding a clipboard with an eco shopping bag in the foreground, superimposed on a barcode illustrated crimson background

Integraatioon keskittyvä hyvä palvelu voi olla ratkaiseva tekijä, joka erottaa lyhytikäiset järjestelmät toimivista pitkän aikavälin järjestelmistä.  Oikeanlainen palvelu auttaa vähittäiskaupan toimijoita pitämään myynnin raiteillaan ja huolehtimaan tehokkaasta ja tauottomasta tulostamisesta. Se takaa, että järjestelmät eivät vain pysy toiminnassa vaan toimivat täydellä teholla. Tämä kaikki on mahdollista saavuttaa pitämällä asiakkaat ajan tasalla ja varastot liikkeessä, mikä takaa saumattoman kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen. Vähittäiskaupassa toimintakatkot eivät tunnetusti tule kysymykseenkään.

Brother on ihanteellinen tarratulostuskumppani. Olemme vähittäiskaupan tulostusratkaisujen asiantuntija ja työskentelemme yhdessä asiakasyrityksen ja luotettavien teknologiaratkaisutoimittajiemme kanssa. Näin voimme kehittää parhaita tarratulostusratkaisuja, jotka ratkaisevat asiakkaan ongelmat varastosta myymälään asti. 

Se tarkoittaa, että teemme perusasiat hyvin: autamme laitteiden käyttöönotossa, tarjoamme päivittäistä palvelua ja tukea sekä autamme vähentämään katkoja ja hävikkiä. Tarjoamme tuote-esittelyjä ja -kokeilua asiakkaan tiloissa. Näin asiakas saa käsityksen siitä, miten saumattomasti ratkaisumme integroituvat muunmerkkisiin tuotteisiin ja käytössä oleviin järjestelmiin, jotta niiden käyttö voidaan aloittaa heti.

Ihanteellisten tuotteiden ja laadukkaan palvelun yhdistelmä tuottaa tyydyttävän tulostusratkaisun. Sellaisen saa todennäköisesti myyjältä, joka väittää tarjoavansa kaiken tarvittavan. Aidosti tehokas ratkaisu, joka antaa etumatkaa kilpailijoihin, vaatii kuitenkin myös menestysreseptimme viimeisen ainesosan.

3. Lisäarvo 

Monet tulostuspalveluyritykset tarjoavat vakiotuotteita ja -palveluita, mutta vain harvat tarjoavat lisäarvoa, joka vie tulostustehon seuraavalle tasolle. Olipa yrityksesi päivittämässä laitteita tai kartoittamassa valikoimaa, paras merkintäratkaisu saadaan pohtimalla kokonaisuutta. Jos tästä laistaa, joku kilpailijoista tekee sen ja vie kilpailuedun. 

Three workers from different sectors of the retail industry superimposed on a barcode illustrated purple background

Mitä lisäarvopalveluja on lupa odottaa? Brother tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaidensa ja niiden teknologiaratkaisutoimittajien kanssa määrittääkseen parhaan tulostusratkaisun, olipa kyse vanhojen laitteiden uusimisesta tai parempaan ratkaisuun siirtymisestä. Meille on kunnia-asia tehdä asiat kerralla oikein. Siksi selvitämme asiakkaidemme toimintatavat sekä tarra- ja kuittitulostustarpeet perusteellisesti. Selvityksen perusteella tarjoamme asiakkaalle räätälöidyn tuote-esittelyn, jossa käydään läpi tulostusratkaisujen asennus ja testaus reaaliaikaisesti, jotta lopullisessa käyttöönotossa ei tule yllätyksiä.  

Meillä Brotherilla on kunnia-asia tehdä asiat kerralla oikein.

4. Miten Brother toimii ”At your side” vähittäiskaupan tulostusasiantuntijana?

Tarjoamamme tuen taso erottaa meidät muista, mutta miten tämä tuki käytännössä näkyy päättäjille, vähittäiskaupan työntekijöille ja teknologiaratkaisujen toimittajille? 

A male retail worker holding a Brother mobile label and receipt printer superimposed on a barcode illustrated crimson background

At your side – vähittäiskaupan päättäjien tukena

 • Tukemme on tarkoitettu kaikenkokoisille vähittäiskaupan toimijoille. Brother tekee yhteistyötä asiakkaan teknologiaratkaisutoimittajan kanssa oppiakseen ymmärtämään asiakkaan liiketoimintaa.
 • Ymmärrämme vähittäiskaupan realiteetteja. Vierailemme toimistoissa ja myymälöissä sekä keskustelemme oikeiden ihmisten kanssa saadaksemme käsityksen yrityksen tulostustavoista. Näin pystymme luomaan tarpeet täyttävän ratkaisun. 
 • Yksinkertaistamme vähittäiskaupan tulostusta: teemme yhteistyötä isojen vähittäiskaupan toimijoiden kanssa, joilla on useita pieniä toimipisteitä. 

Yksi näistä asiakkaistamme on ranskalainen optikkoketju ATOL. Jokaiseen myytävään silmälasikehykseen on Ranskan lainsäädännön mukaan lisättävä tarra, jonka tietojen tulee olla selkeästi luettavissa. Toimitimme ATOLille TD-4D-tulostimen ja kehitimme yhteistyössä ohjelmiston pienten tarrojen luomiseen silmälasikehyksiä varten. Nyt ketjun toimipisteissä ei enää kulu aikaa hukkaan lukukelvottomien etikettien aiheuttamien virheiden vuoksi, ja myyjät voivat käyttää tämän ajan asiakkaiden palvelemiseen. 

 • Brother sujuvoittaa myymälän toimintaa – Brother tarjoaa vähittäiskaupan tarratulostusohjelmistojen ja tulostuskielien kanssa yhteensopivia laitteita ja pystyy tarjoamaan viivakooditarratulostimia, asiakirjatulostimia sekä lippu- ja kuittitulostusratkaisuja, joilla on keskitetty tuki ja ylläpito. Olemmekin ainoa palveluntarjoaja, jolla on näin laaja tuotevalikoima ja joka pystyy tarjoamaan kaiken kattavan tulostusratkaisun.  

At your side – vähittäiskaupan työntekijöiden tukena

 • Helppoa tulostusta – Määritämme oikean ja saumattomasti integroidun tulostusratkaisun, jotta tulostimet ovat helppokäyttöisiä. Se tarkoittaa, että
  - tulostustarvikkeet ovat vaihdettavissa nopeasti ja helposti
  - kannettavat laitteet mahdollistavat työskentelyn missä vain koko päivän ajan
  - lataustelakoissa on Ethernet-yhteys
  - muun muassa alennukset ja viimeiset käyttöpäivät tulostuvat automaattisesti
  - ratkaisu on yhteensopiva yrityksen ohjelmiston kanssa, mikä takaa oikeanmuotoiset ja -kokoiset tarrat
  - järjestelmässä on suora yhteys tuotetiedostoihin ja asiakastietokantaan, mikä ehkäisee virheitä lakisääteisten vaatimusten täyttämisessä.
 • Keskitetty tulostuksenhallinta ja tuki: vähittäiskaupan yritys saa tarramerkintä- ja tulostusratkaisun samalta toimittajalta, jonka vähittäiskauppaan erikoistuneet asiantuntijat varmistavat sujuvan toiminnan.
 • Yksinkertaisemmat ratkaisut: yksinkertaisemmat työnkulut, fiksut kehotteet ja automaattiset prosessit tekevät tulostimien käytöstä kitkatonta sekä toimistoissa että myymälöissä. 
 • Työskentelyn mahdollistaminen: koska tiedämme, miten ihmiset käyttävät tulostimia, pystymme helpottamaan tulostamista ja minimoimaan virheet. Näin yrityksen työntekijät voivat tarjota asiakkaille sujuvamman kokemuksen. Tulostimet voidaan määrittää suorittamaan tehtäviä itsenäisesti ilman työntekijöiden toimia. Tällaisia ovat
  - valmiit tarramallit, joihin voidaan linkittää tietokannasta noudettavia tietoja, jolloin tulostin hoitaa tulostamisen itsenäisesti
  - viivakoodien lukusovellus, joka ilmoittaa tulostimelle automaattisesti uuden hinnan, mikä tehostaa laajoja uudelleenhinnoitteluja

  At your side – teknologiaratkaisutoimittajien tukena
  Graphic showing three benefits of how Brother supports technology solutions suppliers

  5. Brotherin vähittäiskaupan tarratulostuksen asiantuntijoiden avulla homma hoituu. 

  Tuemme useita sovelluksia ja tarjoamme kattavan valikoiman tarratulostusratkaisuja kaikenlaisiin myymäläympäristöihin nopeatoimisista ja saumattomasti integroitavista pöytämallisista TD-4-lämpötulostimista kevyeen ja lujatekoiseen RJ-4230B-hyllytarratulostimeen ja monipuolisiin elintarvikkeiden ainesosa- ja allergeenitulostukseen soveltuviin TD-2120N- ja TD-2125N-malleihin. Meiltä yrityksesi saa kaiken tarvittavan yhdestä paikasta, mikä säästää aikaa. 

  Oletko valmis kehittämään tarratulostusta vähittäiskaupan toiminnassasi? Teemme prosessista saumattoman, joten ota meihin yhteyttä ja kysy lisää tarpeitasi vastaavista ratkaisuista. Toteutamme At your side -mottoamme kaikissa toiminnoissamme. 

  Lue lisää aiheesta Tarramerkintä

  Tarvitsetko lisätietoja tai onko sinulla kysyttävää?

  Takaisin alkuun