1. Etusivu Brother
  2. Tuki
  3. Näin selvität tulostimen IP-osoitteen
Kotitoimiston työpöytä, jolla Brotherin mustesuihkumonitoimilaite ja kannettava tietokone

Näin selvität tulostimen IP-osoitteen

Tässä selitämme, mikä IP-osoite on ja mitä sinun on tehtävä Windows- tai Mac-tietokoneessa sen löytämiseksi.

Mikä on tulostimen IP-osoite?

Tulostimen internetin protokollaosoite eli IP-osoite on laitteelle määritetty yksilöllinen numerosarja. Sillä on keskeinen tehtävä verkossa tapahtuvassa tulostimen tiedonsiirrossa. Ilman sitä tulostinta ei voi lisätä verkkoon ja käyttää verkon avulla eri laitteilta ja eri sijainneista.

Brotherin tulostimet on suunniteltu helppokäyttöisiksi. Monissa niistä on myös langaton toiminto, jonka ansiosta tulostin voidaan yhdistää useisiin laitteisiin ilman tiettyyn verkkoon määrittämistä. Tällöin usein riittää, että tulostin yhdistetään Wi-Fi-verkkoon.

Tulostimen IP-osoitteen voi selvittää muutamalla eri tavalla. Tapa riippuu siitä, onko tulostimessa näyttö vai ei ja mikä käyttöjärjestelmä tulostimeen yhdistettävässä tietokoneessa on.

Näin selvität tulostimen IP-osoitteen

Jos tulostimessa on Ethernet-portti ja näyttöpaneeli, sen IP-osoitteen selvittäminen on yksinkertaista. Näet IP-osoitteen, kun avaat näyttövalikossa tulostimen asetukset ja tietosivun. Jos tietoa ei näy näytöllä tai tulostimessa ei ole näyttöä, tulostin on yhdistettävä tietokoneeseen.

Näin selvität tulostimen IP-osoitteen Windows-tietokoneella:

1. Kytke ensin USB-johto tulostimeen ja tietokoneeseen ja avaa sitten ohjauspaneeli Windowsin aloitusvalikosta.

2. Etsi kohta ”Laitteisto ja äänet” ja valitse ”Näytä laitteet ja tulostimet”.

3. Etsi tulostimesi kohdasta ”Tulostimet ja faksit”. Varmista mallinimen ja numeron avulla, että valitset oikean tulostimen.

4. Klikkaa tulostimen kuvaketta hiiren oikeanpuoleisella painikkeella ja valitse ”Ominaisuudet”.

5. Avaa ”Yleiset”-välilehti ja etsi ”Sijainti”-kenttä. Kentän oikeanpuoleiseen sarakkeeseen merkitty numerosarja on tulostimen IP-osoite.

Näin selvität tulostimen IP-osoitteen MAC-tietokoneella:

1. Napsauta Macin aloitusnäytön kohtaa ”Järjestelmäasetukset”.

2. Valitse sitten ”Tulostin ja faksi”.

3. Etsi tulostin ”Tulostimet”-välilehdeltä. Varmista mallinumeron ja nimen avulla, että valitset oikean tulostimen.

4. Valitse tulostin ja klikkaa sitten kohtaa ”Lisävarusteet ja tarvikkeet”. Näyttöön avautuu ikkuna, josta näet tulostimen IP-osoitteen.

Kun olet selvittänyt tulostimen IP-osoitteen käyttöjärjestelmäkohtaisten ohjeiden mukaisesti, merkitse numerosarja huolellisesti muistiin. Sen avulla voit määrittää tulostimen toimimaan yksityisessä verkossa tai ratkaista mahdollisia yhteysongelmia. Nykyaikaisilla tulostimilla laitteisiin yhdistäminen on yleensä helppoa, mutta IP-osoite kannattaa kuitenkin tallentaa vastaisen varalle.