1. Etusivu Brother
  2. Tuki
  3. Näin tulostat kaksipuolisena Brother-tulostimella
Käsi ottaa väritulosteen Brotherin MFC-J890DW -mustesuihkumonitoimilaitteesta

Näin tulostat asiakirjasi kaksipuolisina

Kaksipuolinen tulostus, joka tunnetaan myös duplex-tulostuksena, tarkoittaa yksinkertaisesti asiakirjojen tulostamista yhden paperiarkin molemmille puolille.

Kaksipuolista tulostusta käytetään sekä kotona että yrityksissä. Oletpa sitten tulostamassa pitkiä raportteja töissä tai itsetekemääsi persoonallista lahjakorttia kotona, on kaksipuolinen tulostus hyvä valinta.

Voit tulostaa millä tahansa tulostimella kaksipuolisena eli paperin kummallekin puolelle. Käännät vain yksinkertaisesti sivuja tulosteiden välillä. Tämän voi tehdä helpomminkin ja siksi valtaosa nykyistä tulostimista ja tietokoneohjelmistoista mahdollistaa automaattisen kaksipuolisen tulostuksen. Voit siis tulostaa asiakirjasi kaksipuolisina jopa yhdellä painikkeella.

Kun hankit uutta tulostinta, kannattaa harkita vaihtoehtoa, jossa kaksipuolinen tulostus on vakiona.

Miten tulostan Brother-tulostimellani kaksipuolisena?

Tulostaminen paperin molemmille puolille tapahtuu hieman eri tavoin käyttämästäsi ohjelmistosta tai tulostimesta riippuen. Brother-tulostimesi saattaa tehdä tämän automaattisesti tietokoneesi tai laitteesi kautta, mutta jos näin ei ole, voit tulostaa paperin molemmille puolille syöttämällä paperit manuaalisesti tulostimeen uudestaan.

Automaattinen kaksipuolinen tulostus

Kaksipuolinen tulostus Macilla:

• Avaa tulostettava asiakirja, valitse ”Tiedosto” ja sitten ”Tulosta” tai paina näppäinyhdistelmää ”komento + P”.
  • Valitse tulostusvalikosta esiasetusten alapuolella oleva ruutu ja valitse pudotusvalikosta ”Asettelu”.
  • Tässä valikossa on valintaruutu kohdassa ”kaksipuolinen tulostus”. Varmista, että ruutu on valittu, jos haluat tulostaa kaksipuolisena.
  • Kun olet valinnut tämän vaihtoehdon, tietokoneesi muistaa sen myös tulevissa tulostustöissä, joten käy poistamassa valinta, jos haluat jatkossa tulostaa yksipuolisena.

Kaksipuolinen tulostus Windowsilla:

• Voit määrittää automaattisen kaksipuolisen tulostuksen etsimällä "Ohjauspaneelin" Windowsin hakukentästä.
  • Valitse ohjauspaneelista "Laitteisto ja äänet" -osion alta "Näytä laitteet ja tulostimet".
  • Etsi seuraavassa valikossa haluamasi tulostin, klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitse ”Tulostimen asetukset”.
  • Valitse seuraavassa ikkunassa haluamasi asetus kaksipuoliselle tulostukselle, ja klikkaa ”Käytä".

Kaksipuolinen tulostus ohjelmistolla:

Kaksipuolisen tulostuksen voi asettaa automaattiseksi tietokoneen asetuksista, mutta tämän voi tehdä myös manuaalisesti eri ohjelmistopaketeissa. Esimerkiksi Microsoft Office -ohjelmissa avautuu tulostusvalikko, josta voi valita kaksipuolisen tulostuksen, jos tulostimesi tukee sitä. Kun tulostat tietystä ohjelmistosta, muista etsiä tämä tulostusvaihtoehto ennen kuin lähetät asiakirjan tulostettavaksi, jotta sinun ei tarvitse enää pähkäillä tulostimesi asetuksia.

Kaksipuolinen tulostus manuaalisesti

Jos käytät tulostinta tai tietokonetta, joka ei tue automaattista kaksipuolista tulostusta, voit tehdä sen manuaalisesti. Tämä ei ole vaikeaa, mutta paperi on syötettävä takaisin tulostimeen itse.

• Avaa tulostimen paperikasetti. Tee lyijykynällä selkeä merkki päällimmäisen paperin yhteen nurkkaan sille puolelle, joka on sinuun päin.
  • Avaa tulostusasetusvalikko Windowsista tai Macista valitsemalla ”Tiedosto” ja ”Tulosta”.
  • Kun olet varmistanut, että tulostin on yhdistetty, avaa tulostusasetusten ikkuna ja syötä kaikkien parittomien sivujen numerot ja erota ne toisistaan pilkulla (esim. kymmenen sivun asiakirjassa numerot olisivat 1, 3, 5, 7, ja 9).
  • Valitse ”Tulosta”, poimi sivut tulostuksen jälkeen ja varmista, että ne ovat järjestyksessä.
  • Ota esiin ensimmäinen sivu, jolle teit alussa lyijykynällä merkinnän. Tästä näet, miten päin paperi syötetään tulostimeen. Riippumatta siitä, kumpi on tulostettu puoli paperista, sinun tulee syöttää paperi merkitty sivu alaspäin. Aseta sivu 1 päällimmäiseksi ja sen alle muut sivut järjestyksessä.
  • Avaa taas tulostusasetukset ja tällä kertaa syötä tulostettavaksi parilliset sivunumerot (esim. 2, 4, 6, 8, 10).
  • Valitse ”Tulosta” ja poimi paperit, kun tulostus on valmis.

Kaksipuolisen tulostuksen edut

Kaksipuolisesta tulostuksesta voi olla hyötyä monella tapaa. Se voi nopeuttaa tulostusta sekä vähentää paperinkäyttöä ja hävikkiä.

• Se voi vähentää kustannuksia. Kaksipuolinen tulostus voi vähentää yrityksen paperinkäyttöä jopa puolella verrattuna yksipuoliseen tulostamiseen. Kaksipuolinen tulostus nopeuttaa tulostusta, kun kaksi sivua tulostetaan yhdellä kertaa. Samalla myös tulostimen energiankulutus alenee, millä voi olla merkittävä vaikutus, jos tulostinta käytetään kiireisessä toimistossa, jossa tulostetaan paljon.
  • Se voi säästää aikaa. Automaattinen kaksipuolinen tulostus vähentää asiakirjojen tulostumisen odottelua, sillä tulostimellasi on vähemmän paperia käsiteltävänä. Se voi jopa tulostaa molemmat puolet samanaikaisesti.
  • Se on ympäristön kannalta parempi vaihtoehto. Vähentämällä tulostuksessa syntyvää paperihävikkiä ja tulostimen energiankulutusta, vähennät samalla myös ympäristövaikutuksia. Voit pienentää ympäristövaikutustasi entisestään käyttämällä Brotherin ilmaista muste- ja laservärikasettien kierrätysohjelmaa. Voit tietenkin kierrättää myös kaiken tarpeettoman paperin.

Kaksipuolinen tulostus on helppoa, ja automaattinen kaksipuolinen tulostus onkin oletuksena useimmissa Brotherin tulostimissa.

Brotherilla on valikoimassaan edullisia tulostimia, joissa automaattinen kaksipuolinen tulostus on vakiona. Brotherin kaksipuolisina tulostavat tulostimet sisältävät useita toimintoja, jotka helpottavat ja tehostavat käyttöä. DCP- ja MFC-monitoimilaitteet ovat erinomaisia tulostusratkaisuja, jotka voidaan räätälöidä kotitoimistojen ja yritysten tulostusvaatimusten mukaan.