1. Etusivu Brother
  2. Tuki
  3. Näin voit tulostaa suoraan puhelimesta tai tabletilta
Kuva puhelimesta, jolla henkilö tulostaa asiakirjaa Brother-tulostimellaan

Miten tulostan puhelimesta tai tabletilta?

Tulostaminen suoraan mobiililaitteesta helpottaa elämää. Voit tulostaa iPhonesta, iPadilta, Android-älypuhelimesta tai tabletilta käyttäen tulostinvalmistajasi omaa sovellusta. Tähän on kuitenkin myös muita vaihtoehtoja, kuten yleisten laajennusten ja palveluiden käyttö, jotka on usein asennettu oletuksena mobiililaitteisiin tai jotka voi itse ladata. Käymme tässä blogissa läpi kaikki mobiilitulostusvaihtoehdot.

Onko olemassa sovellus, jolla voin tulostaa puhelimestani?

Android- ja iOS -mobiilisovellukset ovat yleensä saatavilla ilmaiseksi App Storesta tai Google Playsta. Varmista, että lataat sovelluksen, joka tukee omaa tulostinmalliasi. Kun olet asentanut sovelluksen puhelimeesi tai tablettiisi, se tunnistaa yleensä samassa verkossa olevat tulostimet automaattisesti. Pääset tämän jälkeen viiveettä tulostamaan tiedostoja mobiililaitteiltasi.

Etsi puhelimestasi tai tabletiltasi tiedosto tai kuva, jonka haluat tulostaa, ja jaa se tulostussovellukseen. Yleensä sovelluksessa on mahdollista määrittää joitakin asetuksia, kuten tulosteiden määrän, väri- tai mustavalkotulostuksen, yksi- tai kaksipuolisen tulostuksen ja tulostuksen valokuvapaperille, samaan tapaan kuin tietokoneella.

Brotherilla on ilmaisia mobiilisovelluksia, joilla voit tulostaa erilaisia tiedostoja, kuten PDF-tiedostoja, valokuvia, Microsoft Word -asiakirjoja, Excel-taulukoita ja sähköposteja älypuhelimista ja tableteista Brotherin mustesuihku- tai lasertulostimiin.

Mitä mobiilisovelluksilla voi tulostaa?

  •  PDF-, Word-, Excel-, PowerPoint- ja tekstiasiakirjat –  asiakirjatiedostojen luettelosta ja latauksista tai muista sovelluksista, kuten Google Drivesta tai iCloudista.
  •  Valokuvat - suoraan sovelluksesta, valokuvagalleriasta tai sosiaalisen median sovelluksista ja WhatsAppista.
  •  Verkkosivut - voit tulostaa verkkosivuja suoraan eri verkkoselaimista.
  •  Leikepöydältä - voit tulostaa dataa, valokuvia, tekstiä ja verkkosivulta valittuja osioita, jotka on kopioitu leikepöydälle muista sovelluksista.

Se, mitä voit tulostaa ja mitä et, riippuu tulostinvalmistajan tulostussovelluksesta, sillä kaikissa sovelluksissa ei ole edellä mainittuja tulostusominaisuuksia.

Voinko skannata asiakirjan puhelimeeni tai tablettiini?

Jos sinulla on monitoimilaite, jossa on skannaustoiminto, voit skannata paperisia asiakirjoja myös älypuhelimeesi tai tablettiisi.

Avaa valmistajan sovellus ja valitse skannaus. Kun monitoimilaite on skannannut asiakirjasi, se näkyy laitteellasi. Sen jälkeen voit kääntää, rajata ja muokata skannattua asiakirjaa.

Voit tallentaa skannatun tiedoston puhelimellesi tai tabletillesi, lähettää sen sähköpostilla JPEG- tai PDF-tiedostona tai tallentaa sen pilvipalveluun, kuten iCloudiin, Dropboxiin tai Google Driveen.

Kaikki sovellukset eivät tue asiakirjojen skannausta, joten tarkista tarjoaako tulostimesi valmistaja tätä sovelluksessaan.

Brotherilla on laaja valikoima tulostimia ja monitoimilaitteita sekä koti- että toimistokäyttöön, joilla voit tulostaa mobiililaitteilta ja skannata asiakirjoja niihin. Lisäksi vierailijat, työntekijät ja perheenjäsenet, jotka ovat yhteydessä samaan WiFi-verkkoon, voivat myös käyttää tulostusvaihtoehtoja.  

Lisäosat ja ratkaisut älypuhelimesta tulostamiseen

Tulostinvalmistajien omien sovellusten lisäksi mobiililaitteilta tulostamiseen on myös muita ratkaisuja. Tällaisia ovat yleiset lisäosat, jotka laitevalmistajat usein esiasentavat mobiililaitteisiin tai jotka voit ladata itse. Etuna on se, että nämä lisäosat, toisin kuin tulostinvalmistajien sovellukset, toimivat eri merkkisten tulostinten kanssa. Haittapuolena on se, että näissä sovelluksissa on usein tarjolla vain vakiotulostustoiminnot eikä lainkaan lisäasetuksia, kuten väri- tai mustavalkotulostuksen tai kaksipuolisen tulostuksen valintaa. Skannaustoimintoja ei myöskään tueta.

Nämä ovat suosituimmat lisäosat ja ratkaisut älypuhelimelta tai tabletilta tulostamiseen:

Apple AirPrint
Apple AirPrintin avulla voit tulostaa helposti Applen iPhonelta käyttäen tulostinta, jossa on AirPrint-tuki. Sovelluksella on helppoa tulostaa sähköposteja, valokuvia, verkkosivuja ja asiakirjoja, sillä ohjelmia ei tarvitse asentaa. AirPrint on vakiona useimmissa iOS-mobiililaitteissa, kuten iPhonessa ja iPadissa.

Mopria Print Service
Voit tulostaa suoraan Android-laitteelta tulostimeen, joka tukee Mopriaa. Yhdistä tulostin nopeasti WiFi-yhteyden kautta, niin voit tulostaa sähköposteja ja muita asiakirjoja. Lataa ja asenna Mopria Print Service -sovellus Google Play kaupasta, niin voit tulostaa älypuhelimelta tai tabletilta.

Cortado
Cortadolla voit tulostaa yhteensopivaan Brother-tulostimeen, joka on yhdistetty älypuhelimeesi tai tablettiisi WiFi-verkon tai Bluetoothin välityksellä. Cortado Cloud Printing on saatavilla Apple-, Android- ja BlackBerry-laitteille. Voit tulostaa erilaisia tiedostoja, kuten HTML-muotoisia sähköposteja sekä Excel-, PDF- ja PowerPoint-tiedostoja asentamatta kutakin sovellusta erikseen.

Near Field Communication (NFC)
NFC mahdollistaa maksutapahtumat, datan siirtämisen ja langattomat yhteydet kahden laitteen välillä, kun ne ovat lähellä toisiaan. NFC:n avulla voit muodostaa helposti langattoman yhteyden pitämällä NFC-yhteensopivaa mobiililaitetta NFC-ominaisuudella varustettua tulostinta vasten. Sen jälkeen voit tulostaa suoraan mobiililaitteeltasi ja skannata siihen tiedostoja.

WiFi Direct
WiFi Directiä tukevat tulostimet voivat muodostaa yhteyden suoraan älypuhelimeen tai tablettiin ilman reititintä tai hotspottia (tukiasemaa). Voit tulostaa ja skannata mobiililaitteellasi. WiFi Directin avulla sähköpostien, valokuvien, verkkosivujen ja asiakirjojen tulostaminen käy käden käänteessä. Sovelluksia ei tarvitse ladata, ajureita ei tarvitse asentaa eikä kaapeleita yhdistää.

Brother-sovellukset tulostukseen
Brotherilla on useita sovelluksia tiedostojen tulostamiseen Android- ja iOS-mobiililaitteilta. Sovelluksissamme on edistyneitä toimintoja, joita tavanomaisissa tulostuslisäosissa ja
-palveluissa ei ole, kuten väri- ja mustavalkotulostus, tulostus valokuvapaperille ja yksi- tai kaksipuolinen tulostus. Lisäksi sovellus mahdollistaa tiedostojen skannauksen Brotherin monitoimitulostimesta suoraan mobiililaitteisiin, kuten iPhoneen, iPadiin tai Android-älypuhelimeen tai -tablettiin.  

Brother iPrint&Scan -sovellus
Brother iPrint&Scan on ilmainen sovellus, jonka avulla voit tulostaa tiedostoja iPhonesta, iPadilta tai mistä tahansa Android-älypuhelimesta tai tabletista ja skannata tiedostoja laitteelle. Tarvitset vain WiFi-verkon ja Brotherin tulostimen tai monitoimilaitteen, joka tukee toimintoa. Sovellus on helppo asentaa ja käyttää. Kun asennat sovelluksen, se etsii heti verkosta tuetut tulostimet, joten voit tulostaa haluamasi tiedostot milloin tahansa.

•    Se on helppo ja nopea tapa tulostaa valokuvia, verkkosivuja ja asiakirjoja (PDF-, Word-, Excel-, PowerPoint- ja tekstiasiakirjat).
•    Voit tulostaa asiakirjoja ja valokuvia suoraan pilvipalveluista, kuten Dropbox, OneDrive ja Evernote.
•    Skannatut asiakirjat voi tallentaa Android-mobiililaitteelle tai lähettää ne sähköpostitse (PDF, JPEG).
•    Käyttö ei vaadi tietokonetta tai ohjainta.

Brother Mobile Connect app
Brother Mobile Connect on ilmainen sovellus, jolla voit tulostaa ja skannata mobiililaitteellasi, tarkastella tulostimesi väritasoja ja tilata helposti lisää värikasetteja. Sovellus toimii
WiFi-verkon kautta. Se on saatavilla iPhonelle, iPadille ja Android-älypuhelimille ja -tableteille.
•    Voit tulostaa asiakirjoja, valokuvia ja verkkosivustoja (PDF, Word, Excel, PowerPoint ja tekstiasiakirjat).
•    Voit skannata valokuvia ja asiakirjoja suoraan älypuhelimeesi tai tablettiisi (PDF/JPEG) ja tulostaa, jakaa ja tallentaa ne.
•    Voit muuttaa tulostimen asetuksia ja tarkkailla tulostimesi väritasoja.
•    Voit muokata aloitusnäyttöä pikapainikkein, joilla pääset nopeasti usein käyttämiisi toimintoihin.

Brother Service Plugin Androidille
Brother Print Service Plugin on suunniteltu erityisesti Android-mobiililaitteille (versio 5 tai uudempi) ja sen voi ladata Google Playsta. Lisäosalla voit tulostaa yhdellä painalluksella Android-älypuhelimesta tai -tabletista yhteensopivalla Brother-tulostimella WiFi-verkon kautta.

Tarrojen ja etikettien tulostaminen mobiililaitteilta

Myös tarroja ja etikettejä voi tulostaa helposti mobiililaitteilta erilaisilla sovelluksilla. Näitä sovelluksia käyttämällä on helppoa tulostaa tarroja ja etikettejä suoraan älypuhelimesta, tabletista, kannettavalta tietokoneelta tai muulta mobiililaitteelta langattomasti toimivalla Brotherin tarra- tai etikettitulostimella.

Brother tukee myös ammattimaisia etikettien suunnittelu- ja tulostuspalveluita, kuten BarTender-suunnitteluohjelmistoa.

Tulostus ja skannaus verkkosivuilla ja pilvipalveluissa

Brotherin tulostimet ja skannerit, joissa on Web Connect -toiminto, voidaan muodostaa yhteys suoraan laitteesta erilaisiin verkko- ja pilvipalveluihin, kuten Google Driveen, Dropboxiin, OneDriveen, Evernoteen ja Boxiin. Yhteyden avulla voit tulostaa ja skannata suoraan näihin suosittuihin palveluihin ilman tietokonetta.

 

Lue lisää aiheesta Ohjesivut - Tulostimet

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun