1. Etusivu Brother
  2. Tuki
  3. Ohjesivut - Yleistä
  4. 2023
  5. Näin luot yhteyden virtuaaliseen työpöytään (VDI)
Kuvituskuva miehestä, joka käyttää kannettavaa tietokonetta työpöydän ääressä kotitoimistoympäristössä ja muodostaa etäyhteyden VDI-työpöydälle.

Näin luot yhteyden virtuaaliseen työpöytään (VDI)

Jos teet etätyötä, tietoihisi kohdistuu suurempi tietoturvaloukkauksien riski. Voi myös käydä niin, ettei sinulla olekaan pääsyä työssä tarvittaviin tiedostoihin ja ohjelmiin. Se on yksi hybridityön suurimmista haasteista.

Nämä ongelmat ratkaisee virtuaalinen työpöytä (VDI). Tässä pikaoppaassa kerromme, mikä virtuaalinen työpöytä on ja miten siihen muodostetaan yhteys Windows- tai Mac-tietokoneella.

Mikä virtuaalinen työpöytä (VDI) on?

Virtuaalinen työpöytä on tietokoneesi työpöydän kopio, joka on tallennettu työnantajayrityksesi palvelimelle.

Oman kannettavan tietokoneen sijasta voit käyttää virtuaalista työpöytää millä tahansa internetyhteydellä varustetulla laitteella, myös tabletilla. Kaikki ohjelmat ja tiedostot ovat keskitetysti palvelimella yksittäisen koneen sijasta, joten niiden käyttäminen on paitsi turvallista myös helppoa etäyhteydellä.

Näin luot yhteyden virtuaaliseen työpöytään

Yhteyden luominen virtuaaliseen työpöytään on helppoa. Yhteys luodaan laitteellesi asennetulla VDI-sovelluksella. Yksi esimerkki tällaisesta sovelluksesta on Microsoftin etätyöpöytä.

Yrityksesi IT-osaston on lisäksi luotava sinulle VDI-tili, joka sisältää seuraavat tiedot:

IP-osoite

Käyttäjätunnus

Salasana

Näin luot yhteyden virtuaaliseen työpöytään Windows-tietokoneella

You can access a Windows VDI by downloading Windows Remote Desktop from the Windows App store. To connect to your virtual desktop, follow these steps:

• Käynnistä Microsoftin etätyöpöytä -sovellus.
  • Klikkaa sovelluksen oikeassa yläkulmassa olevaa +-merkkiä.
  • Valitse Tietokoneet.
  • Esiin tulee Lisää tietokone -ikkuna. Kirjoita IT-osastolta saamasi IP-osoite sille varattuun kenttään.
  • Kirjoita saamasi käyttäjätunnus sille varattuun kenttään.
  • Kirjoita saamasi salasana sille varattuun kenttään.
  • Halutessasi voit antaa yhteydelle lempinimen ja valita muita asetuksia, kuten näyttöasetuksia.
  • Luo VDI-tili käyttämällesi tietokoneelle klikkaamalla Tallenna.
  •  Virtuaalinen työpöytä näkyy nyt kuvakkeena Microsoftin etätyöpöytä -ikkunassa. Luo yhteys kaksoisklikkaamalla tätä kuvaketta.

Näin luot yhteyden virtuaaliseen työpöytään Mac-tietokoneella

Vaikka työnantajasi käyttäisi Windows-tietokoneita ja -ympäristöjä, voit käyttää virtuaalista Windows-työpöytääsi Mac-tietokoneella, sillä Microsoftin etätyöpöytä -sovellus toimii myös Mac-tietokoneissa.

Lataa ja asenna Microsoftin etätyöpöytä -sovellus App Storesta. Luo yhteys virtuaaliseen työpöytään seuraavasti:

• Käynnistä Microsoftin etätyöpöytä -sovellus.
  • Klikkaa sovelluksen ensimmäisessä ikkunassa oleva Uusi-painiketta.
  • Anna yhteydellesi nimi.
  • Kirjoita IT-osastolta saamasi IP-osoite sille varattuun kenttään.
  • Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin.
  • Tallenna virtuaalinen työpöytäyhteys klikkaamalla Sulje.
  •  Sovelluksessa on nyt uusi kuvake, jolla on valitsemasi yhteyden nimi. Luo yhteys kaksoisklikkaamalla tätä kuvaketta.

Brotherin tavoitteena on auttaa sinua ja organisaatiotasi tekemään hybridityötä tehokkaasti. Tarjoamme runsaasti hybridityöhön sopivia teknologiaratkaisuja, jotka on kehitetty toimisto- ja etätyön yhdistämiseen. Esimerkki näistä on ThinPrint Client -ratkaisumme, joka mahdollistaa nopean ja tehokkaan verkkotulostuksen.

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää siitä, miten voimme auttaa sinua tietoturvan ja laitteiden yhteyksien kanssa.

Lähteet:
https://www.techtarget.com/searchvirtualdesktop/definition/virtual-desktop-infrastructure-VDI
https://www.windowscentral.com/how-use-remove-desktop-app-connect-pc-windows-10-0
https://apps4rent.com/support/kb/article/access-your-cloud-desktopvdi-from-a-mac-using-microsoft-rdp-client

Lue lisää aiheesta Ohjesivut - Yleistä