1. Etusivu Brother
  2. Tuki
  3. Ohjesivut - Yleistä
  4. Miten lämpöetikettitulostin toimii?
Brotherin TD-malliston suoralämpötulostin ja sillä tehty viivakooditarra

Miten lämpöetikettitulostin toimii?

Lämpöetikettitulostimet käyttävät tarratulostukseen musteen sijaan lämpötulostustekniikkaa, lämpöherkkää paperia ja lämpötulostuspäätä, värinauhaa tai muita materiaaleja. Lämpötulostustekniikoita on kaksi: suoralämpötulostus ja lämpösiirtotulostus.

Suoralämpötulostuksessa tulostettava kuva muodostuu, kun lämpöpaperi kuumenee paperin kulkiessa lämpötulostuspään ohi. Lämpöherkän paperin pinnoite muuttuu mustaksi lämmitetyissä kohdissa, ja tuottaa halutun kuvan.

Lämpösiirtotulostuksessa käytetään sen sijaan lämpösiirtovärinauhaa, joka tuottaa kestäviä ja pitkäkestoisia kuvia. Tämän tulostustekniikan tunnusmerkkejä ovat erittäin kestävät ja tahraantumattomat tulosteet. Lämpöetikettitulostimista on tullut suosittuja pitkäkestoisten tarrojen ja helposti skannattavien viivakoodien ansiosta. Ne sopivat hyvin kuittien, pääsylippujen, rannekkeiden, vierailijakorttien ja nimikylttien tulostukseen, sekä moniin muihin käyttötarkoituksiin.

Näet tarroja ja opasteita arjessasi ja työssäsi kaikkialla. Lämpösiirtotarroja käytetään kodeissa ja toimistoissa, kaupoissa ja varastoissa sekä eri toimialojen, kuten
kuljetuksen ja logistiikan, vähittäismyynnin, terveydenhuollon ja elintarvikkeiden jäljitettävyyttä edellyttävissä lukuisissa käyttökohteissa. Lämpötulostus on erinomainen valinta, kun tarvitset laadukkaita ja kustannustehokkaita etikettejä, jotka ovat kestäviä (lämpösiirtotulostus) tai ihanteellisia lyhytaikaiseen merkintään (suoralämpötulostus).

Miten lämpöetikettitulostin toimii?

Suoralämpötulostuksessa käytetään erityistä lämpöpaperia ja lämpösiirtotulostuksessa sen sijaan lämpöherkkää värinauhaa, joka on paras valinta erityistä kestävyyttä edellyttäviin käyttökohteisiin.

Lämpösiirtotulostimien tulostuspää sisältää pieniä mikroprosessorin ohjaamia lämpeneviä nastoja (yksi kutakin pikseliä kohden). Mikroprosessori määrittää, mitä nastoja kuvan muodostamiseen tarvitaan. Nastat käyttävät lämpöä sulattaakseen ja siirtääkseen vaha- tai hartsipohjaista mustetta värinauhalta tyhjälle pinnalle, oli se sitten paperia, muovia tai muuta materiaalia.

Lämpösiirtovärinauhoja on kolmea eri tyyppiä: vaha, vaha/hartsi ja hartsi. Kullakin on omat ominaisuutensa, ja niiden eroihin kannattaa tutustua. Vaha on pitkäikäistä, mutta tarrojen, jossa sitä on käytetty, tulee pysyä kuivina. Ne ovat myös herkkiä öljyille, kemikaaleille ja hankaukselle. Vaha/hartsivärinauha kestää pelkkää vahavärinauhaa paremmin ja sitä käytetään usein tarkempiin kuviin. Hartsivärinauha on kaikista värinauhavaihtoehdoista kestävin. Hartsivärinauhalla tulostetut tarrat ovat vedenkestäviä ja kestävät auringonvaloa, sekä kemikaaleja ja öljyjä. Toisin kuin vaha- ja vaha/hartsivärinauha, hartsivärinauha ei sovellu paperille. Se on suunniteltu vinyylille, polyesterille, polypropeenille ja muille materiaaleille. Se tuottaa erittäin kestäviä tarroja ja kylttejä esimerkiksi auto-, meri-, ilmailu-, kuljetus- ja konepajateollisuudelle.

Tulostusvärin valinta riippuu luonnollisesti yrityksesi toimialasta ja käyttökohteesta. Sama koskee merkattavaa materiaalia. Meiltä löydät laajan valikoiman tulostusmateriaaleja sekä räätälöitäviä tarroja oli merkintäkohteesi mikä tahansa. Valikoimastamme löydät käyttötarkoituksesi mukaisen tulostimen erittäin kestävistä P-touch tarratulostimista neliväritarratulostimeen sekä työpöytä- ja mobiilitarratulostimiin

Mitkä ovat lämpöetikettitulostimen edut?

Yksi lämpötulostuksen merkittävimmistä eduista on se, että tulostaminen ei rajoitu vain paperille tulostamiseen. Riippuen valitusta laitteesta, lämpöetikettitulostimilla voidaan tulostaa erilaisia tarroja ja nauhoja sekä materiaaleja, kuten muovi, nailon, polyesteri, vinyyli ja jopa kutistesukka. Tämä tekee lämpötulostimista erittäin joustavia ja monipuolisia työkaluja eri teollisuusaloilla ja käyttötarkoituksissa.

Kestävyys on tietyissä käyttökohteissa tärkeä ominaisuus. Lämpösiirtotulostuksella tulostetut tarrat ovat kestävämpiä kuin perinteisellä musteella paperille tulostetut. Muste voi vuotaa, tahrata ja haalistua ajan mittaan ympäristön vaikutuksesta, mutta lämpösiirtotulosteet kestävät paljon pidempään, etenkin hartsinauhaa ja laminoitua materiaalia käytettäessä.

Brotherin uniikit laminoidut P-touch-tarranauhat (TZe) kestävät erityisen pinnoitteensa ansiosta useita vuosia sisä- tai ulkokäytössä. Ne on suunniteltu veden, auringonvalon, kemikaalien, hankauksen ja lämpötilan kestäviksi.

Kuinka kauan lämpötulosteet kestävät?

Koska suoralämpötulosteet on tulostettu lämmön avulla lämpöherkälle materiaalille, ne haalistuvat helposti ajan mittaan auringonvalon tai lämmön vaikutuksesta. Siksi ne soveltuvat parhaiten lyhytaikaiseen merkintään.  Jos siis tarvitset pitkäkestoisia tulosteita, jotka pysyvät lukukelpoisina muutamia vuosia, ei suoralämpötulostus ole oikea valinta.

Voiko lämpötulostimella tulostaa mitä vain?

Lämpöetikettitulostimissa voidaan käyttää erilaisia materiaaleja, kuten paperia, muovia ja komposiittimateriaaleja. Lämpötulostimet ovat paras valinta selkeiden ja helposti skannattavien viivakoodien tulostamiseen. Tämä on välttämätöntä kaikessa liiketoiminnassa. Alan johtavat lämpötulostimet, kuten Brotherin QL- ja TD-mallistot, toimivat ihanteellisesti uusimman tietokone- ja mobiiliteknologian, kuten älypuhelinten ja tablettien kanssa WiFi- ja Bluetooth-yhteydellä. Voit myös hyödyntää työpöytä- ja mobiilisovelluksia sekä SDK-ohjelmistokehityspaketteja lämpötulostimien integroimiseksi omiin järjestelmiisi. Tämä on suositeltavaa, jotta voit räätälöidä tarrasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Brotherin palkitut lämpötulostimet tulostavat suuria tarravolyymejä edullisesti ja ovat poikkeuksellisen tehokkaita ja kestäviä.  Brotherilla on yli 30 vuoden kokemus ammattilaisille suunnattujen tarratulostimien kehittämisestä. Siksi voimme vastata kaikkiin tarramerkintävaatimuksiisi.

Harkitsetko lämpöetikettitulostinta yrityksellesi tai omaan käyttöösi tarrojen ja etikettien tulostamiseen? Tutustu QL-800-malliston etikettitulostimiin, jotka tulostavat huomattavan nopeasti ja sisältävät monipuoliset liitäntämahdollisuudet. Tämän lisäksi ne tarjoavat mahdollisuuden tulostaa kaksivärisiä tarroja ja etikettejä mustana ja punaisena. Tutustu myös TD- ja TJ-tulostimiimme, jotka on suunnattu suurille tarravolyymeille. Lämpöetikettitulostimet ovat paras valinta, kun tarvitset selkeitä etikettejä tai tarroja, joihin voit luottaa.

Lue lisää aiheesta Ohjesivut - Yleistä

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun