1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Uutiset ja lehdistötiedotteet
  4. 2023
  5. Brother Nordic A/S:n yhteistyökumppanit ja yritysasiakkaat säästivät 20 584 kilogrammaa hiilidioksidia vuonna 2022

Brother Nordic A/S:n yhteistyökumppanit ja yritysasiakkaat säästivät 20 584 kilogrammaa hiilidioksidia vuonna 2022

 

Brother on saavuttanut tärkeän merkkipaalun kestävän kehityksen tavoitteissaan laservärikasettien uusiokäytön ansiosta.

Brotherin kierrätyshjelmassa kerätään käytettyjä laservärikasetteja ja valmistetaan ne uudelleen yhtä laadukkaiksi kuin uudet. 343 Brotherin jälleenmyyjää tai yritysasiakasta palautti vuonna 2022 kierrätykseen yhteensä 12 459 laservärikasettia. Tämä säästi 20 584 kilogrammaa hiilidioksidipäästöjä, mikä vastaa määrää, joka olisi syntynyt vastaavien uusien laservärikasettien valmistuksessa.

Craig McCubbin, Brother Industries UK:n toimitusjohtaja Brotherin Global Remanufacturing Technology Centeristä sanoo: ”Kiertotalous ja sitoutuminen kestävään kehitykseen ovat osa Brotherin DNA:ta ja olennainen osa keskeisimpiä arvojamme. Vuodesta 2004 lähtien olemme käyttäneet markkinoiden johtavaa kierrätysprosessia tuotteidemme ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että Brotherilla on yksi Euroopan pitkäikäisimmistä laservärikasettien kierrätystehtaista, jossa on uusiovalmistettu jo yli 35 miljoonaa värikasettia1 maailmanlaajuisesti.”

”Globaalilla tasolla tämä tarkoittaa sitä, että säästämme 5 300 kg hiilidioksidia joka vuosi verrattuna siihen, jos valmistaisimme värikasetit aina alusta asti. Tämä vastaa 1 150 auton poistamista liikenteestä  joka vuosi2. Ja kun otetaan huomioon myös kierrätettyjen tarvikkeiden määrä, on kyseessä huomattava saavutus tämän mittakaavan toiminnalle.”

Sen lisäksi, että Brother on sitoutunut vähentämään päästöjä, se myös suunnittelee värikasettinsa kiertotaloutta ajatellen.


Juan Carot, Brother Industries UK:n Senior Project Manager, kertoo yrityksen kiertotalousperiaatteesta: ”Brotherin värikasetit on suunniteltu kestävimmällä mahdollisella tavalla. Ne on valmistettu muovista, joka ei sisällä hitaasti hajoavia orgaanisia saastuttavia aineita, joten ne voidaan käyttää uudelleen. Kaikki, mitä emme voi käyttää uudelleen, kierrätetään. Näin varmistetaan, ettei mitään päädy kaatopaikalle.”

Lisäksi Brotherin kierrätystehtailla on Nollahukka-sertifikaatti, ja vuodesta 2021 alkaen niiden kierrätysprosessit ovat olleet virallisesti 100-prosenttisesti hiilineutraaleja3. Brother ylläpitää korkeita laatu- ja ympäristöstandardeja varmistamalla uusiokäytettyjen tuotteidensa kestävyyden ja suorituskyvyn.

Laservärikasettien kierrätysprosessilla yhtiö vahvistaa sitoutumisensa YK:n Agenda 2030 -toimintaohjelman ja kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen erityisesti vastuullisen tuotannon ja kulutuksen osalta. Tässä viitekehyksessä Brother jatkaa työskentelyä kestävän kehityksen edistämiseksi ja aikoo vähentää suoria ja energiaan liittyviä päästöjään vuoden 2015 tasosta 65 % vuoteen 2030 mennessä4, mikä osoittaa yrityksen pitkäaikaisen sitoutumisen kestävään kehitykseen ja ympäristöjalanjäljen pienentämiseen.

”Me Brotherilla olemme sitoutuneet toimimaan kestävän kehityksen edelläkävijöinä tulostusteollisuudessa ja jatkamme työtämme minimoidaksemme tuotteidemme ja palveluidemme ympäristövaikutukset”, toteaa Mikko Pulkkinen, Brother Finlandin Nordic Sales Manager (Corporate Business). ”Olemme ylpeitä värikasettien uusiokäyttöohjelmamme onnistumisesta ja jatkamme työskentelyä erilaisten aloitteiden parissa vahvistaaksemme rooliamme vastuullisena, eettisenä ja kestävänä yrityksenä.”

Asiakkaamme voivat maksutta palauttaa tyhjät laservärikasettinsa uuden värikasetin pakkauslaatikossa tai isomman määrän kerralla tilaamalla kierrätyslaatikon verkkosivuiltamme. Kun alkuperäiset, käytetyt Brother-kasetit on palautettu, ne toimitetaan johonkin Brotherin eurooppalaisista kierrätyskeskuksista, jossa arvioidaan, voidaanko ne uusiokäyttää vai kierrätetäänkö ne. Jos kasetti voidaan uusiokäyttää, se käy läpi 150-vaiheisen prosessin, jossa se puhdistetaan ja kuluneet osat vaihdetaan. Näin varmistetaan, että uudelleen valmistettu värikasetti on markkinoille palatessaan yhtä laadukas kuin uusi.

Lue lisää kierrätysprosessistamme ja siitä, miksi Brother on laserkasettikierrätyksen markkinajohtaja.1 Tilikauden 2021 loppuun

2 Perustuu keskimääräiseen henkilöautoon, jonka hiilidioksidipäästöt ovat 4 600 kg (4,6 tonnia) vuodessa

3 Scope 1 ja 2

4 Perustuu suorien ja energiaan liittyvien päästöjen vähentämiseen 65 prosentilla verrattuna vuoden 2015 tasoon. Lisätietoa Brother Group Environmental Vision 2050 -hankkeesta löydät osoitteesta https://global.brother/en/sustainability/eco/vision

 
Yksityiskohta Brotherin kierrätystehtaan tuotantolinjasta.