Naisen käsi pitelee Chloe-nimikylttiä lahjapaketin päällä

10 luovaa tapaa tarratulostamiseen kotona

Näillä vinkeillä herätät tarrasi eloon.

Pidätkö askartelusta tai muusta käsillä tekemisestä? Omille luomuksille ja tarvikkeille on helppo antaa omaleimainen ilme. Tarvitset vain kolme asiaa: tarratulostimentarroja tai tarranauhaa ja vähän mielikuvitusta!

Herätä sivellintekstaus ja skräppäys eloon

Sivellintekstauksessa (hand lettering) käytetään sivellinkyniä kirjaimien piirtämiseen. Siitä on tullut suosittua erityisesti bujoilun myötä. Bujoilulla (bullet journal, luettelopäiväkirja) tarkoitetaan ajanhallintamenetelmää, jossa voi käyttää luovuutta.

Skräppäys (scrapbooking) puolestaan on kehittynyt leikekirjojen tekemisestä. Siinä käytetään erilaisia askartelutekniikoita, eikä sääntöjä käytännössä ole, vaan skräppäystä voi toteuttaa täysin omalla tavallaan.

Bujoilussa ja skräppäyksessä tekstin korostamiseen, kehysten luomiseen ja sivujen koristamiseen käytetään usein koristeteippejä ja tarranauhoja. Entä jos loisitkin omia tarroja laadukkailla tarratulostimillamme ja tekstiilinauhoillamme?

Persoonalliset valokuvakehykset

Käsintehdyillä lahjoilla on aina tunnearvoa. Kun haluat antaa asiakkaalle, sukulaiselle, ystävälle tai puolisolle lahjan, voit valita tarkoitukseen sopivan valokuvan ja tehdä sille oman hienon kehyksen. Brotherin koristetarranauhoja ja tekstiilinauhoja on saatavilla useissa väreissä ja malleissa, joten ne sopivat loistavasti viestiesi välittämiseen.

Wooden frame with lights around it and 8 photos inside that are pegged onto string

Persoonallinen ilmoitustaulu

Käytätkö liitu- tai ilmoitustaulua kotitöiden jakamiseen tai päivän menoista muistuttamiseen? Tarratulostimella ja koristeellisilla tarranauhoilla suunnittelusta tulee hauskempaa. Voit osoittaa jokaiselle perheenjäsenelle oman värin ja värikoodata eri vaiheessa olevat tehtävät.

Energiaa tuulikelloista

Tuulikellot ovat aina olleet oleellinen osa fengshui-oppia. Niiden sanotaan puhdistavan tilaa ja antavan uutta energiaa. Koriste- ja tarranauhat sopivat tuulikellon putkien nimikoimiseen esimerkiksi myönteisillä tunteilla tai ajatuksilla. Aina kun tuulee ja tuulikello soi, nämä tunteet tai ajatukset välittyvät kaikille lähellä oleville.

Jääkaappimagneetit 

Pidätkö jääkaapinovessa postikortteja, muita muistoja tai erilaisia muistilappuja? Magneeteilla ja koristenauhoilla annat muistoille ja muistutuksille uusia merkityksiä.

Matkalaukun nimikointi

Tiesitkö, että jos matkalaukku on nimikoitu tai muulla tavoin merkitty, se ei todennäköisesti tule varastetuksi yhtä helposti lentokentällä? Jos matkalaukku sattuukin katoamaan, se on helpompi tunnistaa ja palauttaa omistajalleen, kun siinä on yhteystiedot.

Omien tavaroiden koristelu

Tarratulostinta ja tarranauhaa voi käyttää hyllyjen, laatikoiden ja muiden tavaroiden koristeluun. Päästä mielikuvituksesi lentoon: kirjoita lentäviä lauseita, nimesi tai lemmikkisi nimi – sääntöjä ei ole!

Voit myös koristella kannettavan tietokoneen kannen tai puhelimen kuoren haluamallasi tavalla, vaikkapa väreillä, kuvioilla, runoilla tai millä ikinä keksitkin.

Jos sinulla on paljon avaimia, etkä tahdo muistaa, mikä mihinkin käy, voit merkitä avaimet hauskalla tavalla.

Three boxes on a shelf with yellow sticker labels and pencils sticking out of the middle one

Katkaisijoiden merkitseminen

Onko kotonasi rykelmä valokatkaisimia, joista on vaikeaa muistaa, mitä valoja ne ohjaavat? Merkitse ne tarranauhoilla, niin tiedät tarkalleen kunkin valokatkaisimen merkityksen. 

Päiväkoti, koulu ja harrastustoiminta

Nimikoi lasten vaatteet, kirjoitusvälineet, eväsrasiat ja muu omaisuus, jotta ne eivät katoa omille teilleen. Harrastuksiin liittyviä leirejä varten voit nimikoida myös lasten muut varusteet värikkäillä nauhoilla ja symboleilla. 

Jos taas itse toimit harrastustoiminnan ohjaajana, voit tehdä eri ryhmien lapsille erilaiset ryhmä- tai leirirannekkeet. Näin lapset on helpompi jakaa ryhmiin. Jos lisäät rannekkeisiin nimet, nekin on helpompi muistaa.

Open pink lunchbox with an apple and a banana inside and a green sticker label on top

Anna tuotteillesi omaleimainen ilme

Onko sinulla fyysinen myymälä tai verkkokauppa? Lahjojen paketoinnin lisäksi voit käyttää satiininauhoja lahjan saajan nimen merkitsemiseen, jolloin teet taatusti vaikutuksen asiakkaisiisi.

Kuten huomaat, tarratulostimista on moneksi. Niitä voi käyttää muun muassa askartelussa ja kädentaidoissa, nimikoimisessa ja järjestämisessä. Kun päästät mielikuvituksesi valloilleen, käyttökohteita askarteluun on loputtomasti.

Lue lisää aiheesta Käsillä tekeminen

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun