P-touch CUBE -tarratulostin

Tee personoituja satiininauhoja kotona

Kaikenlaisen käsillä tekemisen suosio on kasvanut viime vuosina. Askartelu ja käsityöt ovat hyviä tapoja käyttää luovuuttaan ja tehdä pitkään ilahduttavia muistoesineitä.

Luovuuttaan voi ilmentää monella hauskalla ja edullisella tavalla: skräppäyksellä, bujoilulla, koruja valmistamalla ja upeita lahjapakkauksia tekemällä. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Kerromme, miten voit tehdä upeita persoonallisia tekstiilinauhoja omassa kodissasi.

Miksi personoituja tekstiilinauhoja kannattaa tehdä itse?

Tekstiilinauhojen tekemisellä on monia hyötyjä. Tärkeimmät niistä ovat rahan säästö ja se, että saat juuri sellaisia nauhoja kuin haluat. Voit valita nauhan koon, värin ja materiaalin tarpeidesi mukaan. Itse tekeminen on usein paljon halvempaa kuin nauhojen teetättäminen omilla tiedoilla. Minimitilausmäärääkään ei ole, joten saat juuri haluamasi määrän nauhoja.

Käsillä tekeminen on lisäksi mukavaa. Itse tekeminen tuottaa iloa, kun työstä tulee juuri sellainen kuin kuvittelit. Se on myös hyvä tapa käyttää aikaa fiksusti kotona.

Miten satiininauhoja sitten tulostetaan?

Mitä personoitujen tekstiilinauhojen tulostamiseen tarvitaan?

Tarvittavat materiaalit riippuvat siitä, mitä teet. Yleensä tarvitset satiininauhoja, paperia, tarranauhoja tai kangasta, sakset tai muun leikkausvälineen, liimaa ja koristeita. Tekstiilinauhoina parhaita ovat rullat, joita on saatavilla erilevyisinä ja -värisinä sekä eri materiaaleissa.

Tulostusmateriaalin eli satiininauhojen lisäksi tarvitset seuraavia:

  • Sakset tai rullaleikkuri siistiin leikkaamiseen.
  • Liimaa, jolla osat kiinnitetään toisiinsa.
  • Nauhojen viimeistelyyn sopivia koristeita, kuten nappeja, paljetteja ja akryylitimantteja.

Luovia ideoita tekstiilinauhojen tekemiseen

Tekstiilinauhojen askartelu on hauska ja luova tapa niin lahjojen kuin kodin esineidenkin koristeluun. Brother-tulostimella voit luoda satiininauhoihin malleja, joihin voi lisätä tekstiä ja kuvakkeita oman maun mukaan. Yksi esimerkki käyttökohteista ovat hillopurkit. Lisää niihin yksinkertainen satiininauha, johon olet tarratulostimella tulostanut purkin sisällön. Lahjaksi annettavaan purkkiin voit lisätä koristeita.

Hand holding a red printed ribbon tied to a jam jar, on a table with some sliced oranges in the background

Hienot itse tulostetut satiininauhat ovat hyvä apu lahjojen paketoimisessa. Ne tulevat todennäköisesti halvemmiksi kuin valmiina ostetut. Käytä yksiväristä nauhaa ja tulosta siihen lahjan saajan nimi ja lyhyt viesti. Näin teet vaikutuksen lahjan saajaan.

Hand holding black and gold personalised ribbon which is tied to a white box covered in yellow and white confetti

Brother-tulostimissa on erilaisia malleja, joita voi mukauttaa erilaisilla fonteilla, kehyksillä, emojeilla ja symboleilla.

Satiininauhoilla voi koristella erilaisia esineitä kotona. Voit vaikkapa tehdä persoonalliset paikkakortit juhlapöytään.

Table setting with gold cutlery, glasses and white plate with a blur napkin tied with a white printed ribbon

Näin tulostat personoidut satiininauhat

Kun olet hankkinut tarvittavat välineet ja mielessäsi on idea, satiininauhojen tulostaminen on helppoa. Valitse vain materiaali, jolle tulostat. Kun olet suunnitellut ulkoasun, voit valita tulostimen ominaisuudet ennen tulostamista. Sitten painat vain tulostuspainiketta, ja satiininauhat ovat valmiita.

Tarratulostin pitää kuitenkin valmistella ennen nauhojen tulostamista. Syötä satiininauha tulostimeen. Tämä on tärkeä vaihe, jotta mallisi tulostuu nauhalle oikein.

Jos käytät Brother-tulostinta, löydät verkkosivuiltamme paljon hyödyllisiä vinkkejä ja ohjeita.

Parhaat vinkit satiininauhojen tulostamiseen

Vaikka satiininauhojen koristelu vaikuttaa helpolta, siinä on pidettävä mielessä muutama juttu, jotta lopputuloksesta tulee toivotunlainen.

  • Mittaa nauha ennen leikkaamista, jotta siitä tulee oikean pituinen. Käytä viivoitinta tai muuta mallia, jotta saat samanpituiset pätkät.
  • Käytä valitsemillesi materiaaleille sopivaa liimaa, sillä liimojen sopivuudessa eri materiaaleille on eroa.
  • Etsi verkosta työtäsi helpottavia ohjeita ja malleja. Brotherin Creative Centerissä on paljon ilmaiseksi ladattavaa materiaalia.
  • Kun olet tulostanut satiininauhat, säilytä niitä huolellisesti, jotta ne eivät vahingoitu.
  • Kokeile erilaisia juttuja ja käytä luovuutta. Erilaiset tulostusprojektit voivat olla hauskoja ja palkitsevia, kun kokeilet ideoita ennakkoluulottomasti.

Nyt voit alkaa luoda omia satiininauhoja, mutta ehkä haluat tietää, miten Brother voi olla apunasi? Lue lisää askarteluun tarkoitetuista tulostustuotteistamme.

Lue lisää aiheesta Käsillä tekeminen

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun