1. Etusivu Brother
  2. Yritysratkaisut
  3. Brotherin osaamiskeskus
  4. Blogi
  5. Tehokkuus
  6. 2021
  7. Laboratoriotestaus: tehokkaiden merkintäprosessien luominen
Verinäytteiden merkintää, työntekijä kiinnittää etikettitarran.

Laboratoriotestaus: tehokkaiden merkintäprosessien luominen

Lääketieteellisillä laboratorioilla on ratkaiseva asema terveydenhuoltojärjestelmässä, ja koronapandemia on osoittanut niiden merkityksen.

 

Selviytyäkseen kiirejaksojen kuormituksesta laboratorioiden on pystyttävä työskentelemään tehokkaasti, luotettavasti, turvallisesti ja nopeasti, sillä se voi auttaa pelastamaan ihmishenkiä.

Ihmisten testaaminen on pystyttävä tekemään nopeasti, jotta mahdollisesti vaarallisten tautien leviäminen voidaan estää ja muita ihmisiä suojella.

Pandemia on kiihdyttänyt teknologian käyttöä terveydenhuollossa, ja digitalisaation avulla on pystytty sujuvoittamaan prosesseja jopa kriisin keskellä.

Tutustumme siihen, miten tarratulostimet voivat auttaa tekemään laboratoriotesteistä turvallisempia ja tehokkaampia.

Turvallisuus ensin

Lääketieteellisessä laboratoriossa täsmällisesti merkityt näytteet takaavat potilasturvallisuuden toteutumisen. Täsmälliset merkinnät auttavat myös ehkäisemään tartunnan leviämistä muuhun väestöön.

Käsin kirjoitettuihin etiketteihin liittyy väärin lukemisen riski, mikä voi vaarantaa potilasturvallisuuden. Teknologian, kuten kannettavien tarratulostimien, avulla tämä riski poistuu.

Aikaa ei ole hukattavaksi

Testausmenettelyissä aika on kaiken A ja O. Nopeilla ja luotettavilla prosesseilla pystytään tekemään suurempia määriä laboratoriotestejä. Kun käytössä on laite, jossa on esimerkiksi taustapaperin irrottaja, etiketin kiinnittäminen näyteputkeen käy helpommin myös suojakäsineet kädessä. Sen lisäksi, että se nopeuttaa työskentelyä, se myös auttaa varmistamaan tiukkojen terveys- ja turvallisuusmääräysten täyttymisen. 

Joustavat ratkaisut

Myös joustavuus on tärkeä tekijä lääketieteellisen laboratorion tarratulostuksessa. Laite, jolla voidaan tulostaa useita erikokoisia ja -tyyppisiä tarroja, on järkevä valinta, sillä sen avulla voidaan tulostaa tarroja eri tarpeisiin. Tarratulostimella voi tulostaa myös potilasrannekkeita, mikä voi olla hyödyllinen ominaisuus tilanteissa, joissa potilaan testitulos on positiivinen ja hänet pitää ottaa sairaalahoitoon välittömästi.

Liikuteltavat tarratulostimet

Koronapandemian laajuus kasvatti tilapäisten testauspaikkojen perustamisen tarvetta. Näissä työntekijät kohtasivat tilanahtauden tuomat lisähaasteet.

Terveydenhuollon työntekijöiden on tärkeää voida käyttää työssään oikeanlaisia työvälineitä ja ratkaisuja, jotta he pystyvät tekemään parhaansa kovista paineista ja työvoimapulasta riippumatta. Pienikokoinen ja luotettava laite on helppo siirtää ja ylläpitää, ja se auttaa terveydenhuollon tarjoajia täyttämään kasvavat vaatimukset.

Tarkoitukseen soveltuu myös laite, johon on saatavilla lisävarusteita, kuten akkukotelo ja WLAN- tai Bluetooth-yhteydet. Tällainen tarratulostin voidaan varustaa kenttäkäyttöön myöhemmin. Saatavilla on myös kosketusnäytöllä varustettuja laitteita, joita voi käyttää itsenäisesti ilman niihin liitettyä tietokonetta.


Järjestelmäintegraatiot

Prosesseja voi sujuvoittaa entisestään luomalla tarramalleja, joiden avulla on helppo luoda kulloinkin tarvittava tarra. Tarroja voi luoda muokkausohjelmilla, ja niihin voi hakea tietoja Excel-tiedostoista. Vaihtoehtoisesti tarratulostimeen voidaan määrittää vaatimusten mukaiset oletusasetukset.

Pandemia on vaikuttanut terveydenhuoltojärjestelmään monin tavoin ja tuonut mukanaan paljon muutoksia. Digitalisaatio on auttanut alaa selviytymään pandemian haasteista. Oikean teknologian ja oikeiden kumppanien avulla lääketieteellisen laboratorion digiloikka voi tuottaa myönteisiä tuloksia pitkällä aikavälillä työntekijöille ja edistää myös potilaiden parempaa hoitoa.

Lue lisää Brotherin tarratulostimista lääketieteellisille laboratorioille sivuiltamme.

Lue lisää aiheesta Tehokkuus

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun