Luonto ja ihminen paiskaavat kättä

Kiertotalous vie kohti vihreämpää tulevaisuutta

Maapallo on kallisarvoinen, ja sen ehtyviä luonnonvaroja ylikulutetaan.

Maapallo on kallisarvoinen, ja sen ehtyviä luonnonvaroja ylikulutetaan. Koska kierrätysinfrastruktuuri on puutteellista, vuosisatoja kestäviä muoviesineitä käytetään usein vain kerran.

Jokin on pahasti pielessä. Kierrätystavoitteet ovat kunnioitettavia, mutta järjestelmät eivät vielä ole riittävän kehittyneitä jätteettömän talouden luomiseen.

Brotherilla on Isossa-Britanniassa ja Slovakiassa toimiva eurooppalainen kierrätysteknologian divisioona, jossa kehitetään kiertotalouteen perustuvia ratkaisuja. Kehitteillä on uraauurtava konsepti, jossa jätteiden kierrätys on viimeinen oljenkorsi.

 

Kiertotalouden periaatteet

Kertakäyttömuovien tiimoilta on viime aikoina käyty paljon julkista keskustelua – ja aivan aiheesta.

Eurooppalaiset kuluttavat 58 miljoonaa tonnia muovia vuosittain. Tästä määrästä 39 % poltetaan jätteenkäsittelylaitoksissa ja 31 % eli 25,8 miljoonaa tonnia päätyy kaatopaikalle. Tällä hetkelle muovista kierrätetään vain 30 %1.

Brother on tarttunut ongelmaan pyrkimällä kohti kiertotalouden periaatteita, jotka ovat vähentäminen, uudelleenkäyttö, päivittäminen, korjaaminen ja kierrättäminen uusiokäyttöön.

Näistä painotamme uudelleenkäyttöä, päivittämistä ja korjaamista, ja väriainetarvikkeemme voidaan valmistaa uudelleen useita kertoja.

Jos muoviosat eivät sovellu uudelleenkäyttöön, ne jauhatetaan ja kierrätetään uusiokäyttöön. Näin käytöstä poistuvaa muovia voidaan käyttää uusien tuotteiden raaka-aineena.

 

Valmistajien kierrätysohjelmat tekevät paluun

Tärkeimmät kierrätystä ja uudelleenvalmistusta hankaloittavat tekijät ovat kustannukset ja logistiikka.

Prosessien kehittämisessä on otettava huomioon, että erilaisia muoviyhdisteitä, muovilaatuja ja tuotemerkkikohtaisia malleja on valtavasti.

Siksi valmistajilla on itsellään parhaat edellytykset omien muoviosiensa ja tuotteidensa uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen. Tähän ovat havahtuneet myös lainsäätäjät, jotka ovat alkaneet vaatia yrityksiltä kierrätysohjelmia.

Tulostusalalla on paljon kokemusta kierrättämisestä. Asiakkaat ovat jo vuosien ajan voineet palauttaa käytetyt muste- ja värikasettinsa valmistajille.

Kierrätysohjelman ansiosta Brother on pystynyt innovoimaan ja kehittämään toimintaansa tekemällä käytön jälkeisiä analyysejä.

 

Aidosti vihreämpää ja parempaa

Brotherin Ison-Britannian ja Slovakian kierrätyskeskukset ovat vuosien varrella edistyneet merkittävästi muovin uudelleenkäytössä ja kierrätyksessä.

Tällä hetkellä 60 % kahden eurooppalaisen laitoksemme tuotannon raaka-aineesta on kierrätysmateriaalia.

Brotherin valmistamien tulostusvärien ympäristövastuullisuutta on pystytty parantamaan tiimiemme analyysitietojen perusteella: olemme pystyneet hyödyntämään raaka-aineita tehokkaammin sekä kehittämään tulostusvärien suorituskykyä, tuottavuutta ja käyttöikää.

Kehittämällä laatua, vastuullisuutta ja mallien suunnittelua saamme aikaan kiertotalouden suljetun kierron ja pystymme nostamaan uudelleenvalmistuksemme kokonaiskierrätysastetta. Uusimmat mallimme voidaan kierrättää kaksi tai kolmekin kertaa, mikä nostaa uudelleenkäyttöastetta vähintään 10 prosentilla.

Vihreämpiä tulostusratkaisuja kaipaavien asiakkaiden on ymmärrettävä, että kolmansien osapuolten tarviketulostusvärit eivät useinkaan ole uudelleenkäytettäviä tai kierrätettäviä, koska niiden materiaalikoostumus ei ole tiedossa. Siksi aidot tulostustarvikkeet ovat ainoa oikea valinta laatua ja ympäristönsuojelua arvostavalle.

Lisätietoa Brotherin ympäristö- ja kierrätysperiaatteista löydät täältä

Tutustu Brotherin muste- ja väriainevalikoimaan täältä

1) http://ec.europa.eu/environment/circular-economy/pdf/plastics-strategy.pdf

 

Lue lisää aiheesta Ympäristö

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun