1. Etusivu Brother
  2. Yritysratkaisut
  3. Brotherin resurssikeskus
  4. Blogi
  5. Ympäristö
  6. 2019
  7. Brotherin hyväntekeväisyystyö: syövän torjumisesta koulutuksen rahoittamiseen
Hyväntekeväisyyttä tehdään monin tavoin

Brotherin hyväntekeväisyystyö: syövän torjumisesta koulutuksen rahoittamiseen

Hyväntekeväisyyskumppanuudet ovat Brotherille tärkeä tapa toteuttaa At your side -mottoamme. Meillä on käynnissä useita aloitteita eri puolilla Eurooppaa.

Hyväntekeväisyyskumppanuudet ovat Brotherille tärkeä tapa toteuttaa At your side -mottoamme. Meillä on käynnissä useita aloitteita eri puolilla Eurooppaa.
Jatkuvasti laajenevaa hyväntekeväisyystyötämme toteutetaan jokaisessa maassa yksilöllisesti. Hyväntekeväisyystoiminta vaihtelee verenluovutuksesta rahan keruuseen syöpätutkimuksen hyväksi, mutta kaikki toiminta hyödyttää aina paikallisyhteisöä.

Syyskuun 5. päivänä vietetään kansainvälistä hyväntekeväisyyden päivää, ja sen kunniaksi esittelemme joidenkin Euroopan-toimistojemme tapoja tehdä hyvää paikallisyhteisölle.

1.    Maailman kiertävä viesti

Osana Brotherin vuotuista kansainvälistä Golden Ring -projektia toimistomme eri maissa osallistuvat kilpailuihin, joilla kerätään rahaa syöpätutkimukseen.

Viime vuonna projektiin osallistui yli 4 000 Brotherin työntekijää 20 toimipisteestä. Esimerkiksi Ranskassa 23 Brotherin työntekijää osallistui Odyssea Paris -juoksuun ja keräsi rahaa maan eturivin syöpätutkimuslaitoksiin kuuluvalle Gustave Roussylle. Kerätyt varat menivät räätälöityihin rintasyöpähoitoihin. Kaikkiaan juoksutapahtumaan osallistui 37 500 ihmistä, ja kokonaiskeräyssumma oli 520 000 euroa.

Tänä vuonna Brotherin Euroopan-pääkonttorin työntekijät Isossa-Britanniassa osallistuivat 24 tunnin kävely- ja juoksuviestiin. Joukkueelle kertyi askelia lähes puoli miljoonaa. Rahaa he keräsivät yli 4 500 puntaa – yli kaksi kertaa 2 000 punnan tavoitesumman. 

 

2.    Ihmishenkiä pelastavat lahjoitukset

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan 90 % maailman verenluovutuskelpoisista ihmisistä ei luovuta verta. Brother Industries Slovakia ja Tšekin tasavallan Brother-tiimi ryhtyivät toimeen ja järjestivät verenluovutustilaisuuksia työntekijöille ja paikallisyhteisölle. Tiimi teki yhteistyötä Brnossa toimivan sairaalan kanssa ja tarjosi verenluovuttajille arpajaispalkintoja.

Brother Industries Slovakia on tehnyt yhteistyötä Slovakian veripalvelun kanssa jo 11 vuotta. Luovutustilaisuuksia järjestetään 3–4 kertaa vuodessa. Yhdessä tilaisuudessa verta kertyy 30–50 pussia.

 

3.    Orpokodit

Venäjän Brotherin tiimi tekee kahdesti vuodessa lahjoituksen paikallisille orpokodeille. Lahjoitusten avulla lapset saavat turvallisen kodin ja arjen välttämättömyyksiä.

Venäjän Brother tekee tiivistä yhteistyötä Vera-rahaston kanssa, joka tukee parantumattomasti sairaita. Brother on toimittanut saattokoteihin tarvikkeita (esimerkiksi vuodepotilaiden hoitovälineitä ja kuljetusvälineitä) sekä Brotherin tuotteita, kuten tulostimia ja mustekasetteja. Brotherin työntekijät myös kiertävät keräämässä tavara-, ruoka- ja rahalahjoituksia paikallisilta asukkailta.

 

4.    Mahdollisuuksia koulutukseen

Irlannin Brother tukee kolmatta vuotta Dublin City Universityn Access Program -ohjelmaa, jonka puitteissa vähäosaiset nuoret saavat mahdollisuuden suorittaa yliopistotutkinnon veloituksetta.

 

5.    Yhdessä viileämmän maapallon puolesta

Brother Europe on yli kymmenen vuotta tukenut Cool Earth -hyväntekeväisyysjärjestöä, joka suojelee Amazonin luonnon monimuotoisuutta.
Kumppanuuden avulla suojellaan sademetsää, uhanalaisia lajeja ja vähennetään hiilidioksidipäästöjä merkittävästi.

Työhön osallistuvat myös Brotherin Euroopan-myyntikonttorit. Ne keräävät ja kierrättävät muste- ja värikasetteja edistääkseen Cool Earth Eco-Rewards Initiative -aloitetta. Kerätyillä varoilla rahoitetaan ilmaston lämpenemistä torjuvia hankkeita.

Cool Earth Director Matthew Owen and BIE Marketing Director Luc Godard
Cool Earth Director, Matthew Owen, and Brother International Europe Director of Marketing & CSR Officer, Luc Godard

6.    Uramahdollisuuksia

Sveitsin Brother on ryhtynyt yhteistyötön Welcome to School -kansalaisjärjestön kanssa, joka auttaa pakolaisnuoria integroitumaan yhteiskuntaan. Tavoitteena on auttaa heitä pääsemään kiinni työelämään.

Toimipiste lahjoitti uuden Brother-tulostimen ja 1 000 Sveitsin frangia, ja lahjoituksen avulla 60 opiskelijalle voitiin palkata opettajia ja järjestää 10 lisäoppituntia päivässä.

7.    Hyväntekeväisyydellä maaliin

Jalkapallo on Euroopan suosituin urheilulaji. Siksi se on tärkeässä asemassa monissa yhteiskuntavastuualoitteissa.

Italian Brother tukee Playmore-hyväntekeväisyysjärjestöä, joka tarjoaa urheilutiloja ja -kursseja liikuntarajoitteisille lapsille.  Vuonna 2018 Brotherin työntekijät yhdistivät voimansa poikien jalkapallojoukkueen kanssa ja järjestivät jalkapalloturnauksen.

Brother Industries UK tukee Wrexham Football Clubia. Tuen avulla seura pysyy toiminnassa, sillä sen ovat vuodesta 2011 omistaneet sen kannattajat.  

8.    Ompelutaitoja tuleville sukupolville

Brother Industrial Machine Handling Saksassa toimitti ompelukoneita paikalliseen lukioon, jolla ei ollut rahaa laatuvälineisiin. Koulu halusi käynnistää hauskan ompelukurssin, jotta nuoret oppisivat ompelutaitoja myöhempää elämäänsä varten. Kurssista tuli totta Brotherin ansiosta.

 

9.    Sulosointuja

Brother International Europe ja Brother UK ovat yhdessä tukeneet pitkään Manchesterissa sijaitsevaa arvostettua Hallé Concerts Society -orkesteria. Vuonna 1858 perustettua orkesteria pidetään yhtenä Ison-Britannian parhaista sinfoniaorkestereista. Eri puolilla maailmaa esiintynyttä orkesteria arvostetaan suuresti.

Nämä olivat vain esimerkkejä Brotherin hyväntekeväisyystyöstä Euroopassa. Erilaiset hyväntekeväisyyskumppanuutemme ovat paikallistoimistojemme näköisiä. Olemme ylpeitä työtovereittemme intohimosta ja luovuudesta, jolla he tukevat näitä tärkeitä kohteita.

Yhteistyömme ansiosta ”At your side” on paljon enemmän kuin vain motto.

 

Lue lisää aiheesta Ympäristö

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun