Ihmisiä kävelemässä selkä kuvaan päin ja kahdella on sinivalkoinen sateenvarjo auki.

Yhteiskuntavastuuseen ja hyväntekeväisyyteen liittyvillä toimilla Brother toteuttaa At your Side -mottoaan käytännössä

Meille Brotherilla kumppanuuksien luominen eri yhteisöjen kanssa on tärkeää. Toteutamme vuosittain satoja yhteiskuntavastuuprojekteja eri puolilla Eurooppaa. Hankkeiden määrä on kasvava ja olemme toiminnassamme sitoutuneita yhteiskuntavastuuseen maissa, joissa myös toimimme.


Projektimme vaihtelevat sademetsien suojelusta varainkeruuseen syöpätutkimuksen hyväksi. Esittelemme tässä muutamia Euroopan toimistojemme kumppanuuksia, jotka vaikuttavat tuhansien ihmisten elämään.

Yhteistyömme Cool Earth järjestön kanssa


Me Brotherilla olemme ylpeitä siitä, että olemme palkitun Cool Earth -järjestön pitkäaikaisin kumppani. Olemme vuodesta 2009 tukeneet tätä voittoa tavoittelematonta järjestöä, joka ympäri maailmaa työskentelee yhdessä alkuperäiskansojen kanssa sademetsien tuhoutumisen pysäyttämiseksi. 
 
Cool Earth tarjoaa paikallisten kylien asukkaille tukea, jotta he voivat saada elantonsa metsistä puita kaatamatta. Brotherin tuella Cool Earth on suojellut yli 70 000 hehtaaria sademetsää. Tämä metsäala pystyy sitomaan yli 37 miljoonaa tonnia hiiltä. Yhteistyömme myös auttaa suojelemaan luonnon monimuotoisuutta ja säilyttämään paikallisten kylien metsät ja kodit koskemattomina.

Me Brotherilla osallistumme ympäristönsuojeluun myös kierrättämällä asiakkaidemme laser- ja mustekasetit. Cool Earth Eco-Rewards -hankkeen kautta saatava rahoitus on järjestölle elintärkeä.

Sijoitamme vihreän energian tulevaisuuteen


Liikenne tuottaa noin viidenneksen maailman hiilidioksidipäästöistä. Tarvitaan perusteellista muutosta ja insinöörit kaikkialla maailmassa etsivät keinoja vaihtoehtoisten energianlähteiden hyödyntämiseksi. 
 
Vuonna 2021 Belgian Brother aloitti Agoria Solar Teamin tukemisen. Tiimi koostuu intohimoisista KU Leuven -yliopiston insinööriopiskelijoista, jotka ovat rakentaneet aurinkovoimalla kulkevan auton nimeltä BluePoint Atlas.
 
Kumppanien tuella autoa testattiin viisipäiväisessä ja 2500 kilometrin pituisessa Solar Challenge Morocco -kilpailussa, jossa BluePoint Atlas ja kahdeksan muuta aurinkovoimakäyttöistä autoa ajoivat Saharan ja Atlasvuorten poikki. Tavoitteena ei ollut vain voitto, vaan myös ihmisten suhtautumisen muuttaminen tulevaisuuden vähäpäästöisiin ajoneuvoihin.
 

Tukemme metsän eläimille


Puolassa Brother tukee Sowi Dwórin villieläinten suojelukeskusta, joka sijaitsee Jarocinin kaupungissa Puolassa. Keskus hoitaa sairaita ja vammautuneita eläimiä, ja palauttaa ne hoidon jälkeen luontoon. 

Koska ihmisten toiminta vaikuttaa haitallisesti luonnossa oleviin villieläimiin, toivoo Brother voivansa pelastaa eläimiä hankkimalla elintärkeitä pieneläinten lämpökaappeja, joissa on automaattinen lämpötilan, kosteuden ja happipitoisuuden säätö sekä sumutinliitäntä. 


Annamme tukea nuorille osaajille

Brother UK lahjoitti 2000 puntaa The Duke of Edinburgh Award (DofE) -ohjelman Greater Manchester -tiimille. DofE-ohjelma auttaa nuoria kehittämään käytännön taitojaan ja itsetuntoaan. Greater Manchester -tiimi kannusti tukijoitaan kussakin alueen 10 kaupunginosassa tukemaan vähintään sataa nuorta. 

Kampanja oli suuri menestys. Ohjelmaan päässeistä 6335 nuoresta yli kolmasosalla oli vaikea tausta. Yhdessä he tekivät vaikuttavat 83 655 tuntia vapaaehtoistyötä yhteiskunnallisissa projekteissa. Vapaaehtoisista 2255 sai kunniamaininnan, 370 johtajaa suoritti virtuaalikoulutuksen ja 223 myönnettiin Gold Award.


Seitsemän toimistotyöntekijää tekee taukovenyttelyä rennoissa vaatteissa.

Työmme ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin hyväksi


Ranskan Brother on erityisen sitoutunut parantamaan yhteisönsä terveyttä ja hyvinvointia.

Brother tukee A chacun son Everest (’Jokaiselle oma Everestinsä’) -hyväntekeväisyysjärjestöä, joka auttaa syöpää tai leukemiaa sairastavia lapsia ja rintasyövästä toipuvia naisia saamaan elämälleen uuden alun. Brother Ranska tukee myös Parrains par Mille -järjestöä, joka tarjoaa emotionaalista ja koulutuksellista apua haavoittuvassa asemassa oleville lapsille ja perheille. He tukevat myös Si on rêvait -järjestöä, joka auttaa sairaita lapsia takaisin koulunkäynnin ja sosiaalisen elämän pariin ja tarjoaa henkistä tukea. 

Brother tekee myös yhteistyötä Ranskan paraurheiluliiton kanssa Les bouchons de l'Espoir -projektissa, jossa kerätään muovikorkkeja. Projektin kautta Brother auttaa vammaisurheilijoita saamaan arkea ja urheilua helpottavia apuvälineitä.  

Tukemme syöpätutkimukselle maailmanlaajuisesti


Brother kannustaa osallistumaan hyväntekeväisyystapahtumiin maailmanlaajuisesti tukeakseen taistelua syöpää vastaan. The Golden Ring -hankkeemme ei ainoastaan innosta työntekijöitä osallistumaan varainkeruutoimintaan, vaan se lisäksi luo yhteisöllisyyttä ja yhteistä tarkoitusta maailmanlaajuisesti. 

Britanniassa eräs tiimimme osallistui 5 ja 10 kilometrin juoksuihin kerätäkseen varoja Macmillan Cancer Support -järjestölle. Ranskassa taasen Brotherin työntekijät osallistuvat vuosittain erilaisiin rintasyövän tutkimusta ja ennaltaehkäisyä rahoittavan hyväntekeväisyysjärjestö Odyssean järjestämiin kilpailuihin. 

Norjassa Brother tukee GoldenChild-hyväntekeväisyysjärjestöä, joka jakaa tietoa lasten syövistä ja kerää rahaa syöpätutkimukseen sekä syöpäsairaiden lasten tukemiseen. 

Vuonna 2020 Brother sai Japan Cancer Societyn palkinnon pitkäkestoisesta työstään syöpätietoisuuden lisäämiseksi. Palkinto myönnetään yrityksille, jotka ovat edistäneet syöpätietoisuuden lisääntymistä ja syöpien torjuntaa.

Vuonna 2021 Brother International Europen tiimi osallistui maailmanlaajuiseen Relay For Life -hyväntekeväisyystapahtumaan, jossa joukkueet kävelevät viestimuotoisesti 24 tunnin ajan kasvattaakseen tietoisuutta ja kerätäkseen varoja kansallisille syöpätutkimusjärjestöilleen. 

Tässä mainitut aloitteet ovat vain pieni osa Brotherin tukemista hyväntekeväisyystoiminnasta. Meillä on monenlaisia niin pieniä kuin suuriakin yhteisökumppanuuksia, jotka kuvastavat kunkin maamme toimiston persoonallisuutta. Olemme ylpeitä kaikesta innokkuudesta, luovuudesta ja myötätunnosta, jota henkilöstömme kohdistaa niin moniin hyviin kohteisiin.

Lue lisää Brotherin yhteiskuntavastuusta täältä. Lisätietoja saat lataamalla infograafimme, joka kertoo Brotherin ja Cool Earthin yhteistyöstä.

Lue lisää aiheesta Ympäristö

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun