1. Etusivu Brother
  2. Yritysratkaisut
  3. Brotherin resurssikeskus
  4. Blogi
  5. Innovaatiot
  6. 2020
  7. Tulevaisuuden työpaikka – 10 ulkonäkö- ja ilmapiiritekijää
Tyylikäs toimisto viherkasvein

Tulevaisuuden työpaikka – 10 ulkonäkö- ja ilmapiiritekijää

Työpaikkojen murros koskee ihmisten ja teknologian lisäksi koko työskentelyn konseptia. Siksi työpaikkojen ulkonäön ja ilmapiirin muutoksella on merkitystä.

Työpaikkojen murros ei koske vain ihmisiä ja teknologiaa, vaan koko työskentelyn konsepti on muuttumassa. Siksi myös työpaikkojen ulkonäön ja ilmapiirin muutoksella on merkitystä.

Huomattavin muutos tapahtuu, kun visionääriset yritykset ja toimistosuunnittelijat yhdistävät tekniikkaan, ympäristöön, hyvinvointiin, elämäntyyliin ja muotoiluun liittyvät näkemyksensä ja luovat uudenlaisen huipputyöpaikan, joka täyttää kaikki tarpeemme.

Miltä tulevaisuuden työpaikat sitten näyttävät ja tuntuvat ja miten ne toimivat? Tässä ovat kymmenen tärkeintä ominaisuutta:

 

Elämä, työ ja hupi

Niin kaupunkien keskustoissa kuin lähiöissäkin sijaitsevat työpaikat ovat yhteisöllisiä solmukohtia, jotka tarjoavat viihdettä ja käytännön palveluja.Avointa työtä avokonttorissa

Työpaikoille luodaan alueita pohtimiseen, keskittymiseen, luomiseen ja yhteistyöhön, mikä mullistaa koko työpaikan ilmapiirin. Pienryhmätilat, yhteistyöalueet, hiljaiset alueet, mentorointipisteet, digikatvealueet, kahvilat ja virkistysalueet, kuten kattoterassit, yleistyvät entisestään.

Aistivat työpaikat


Puettava teknologia pystyy säätelemään työpaikan tuntua anturien avulla. Esimerkiksi lämpötila, ilmanlaatu, ilmankosteus ja henkilökohtainen IT-kokoonpano ovat täysin räätälöitävissä, mikä vaikuttaa kokonaisviihtyvyyteen.Moduulimuotoinen ja muokattava

Koska yritysneliöt ovat kalliita ja avotilat suosiossa, muokattavuus on erittäin tärkeää. Siksi esimerkiksi sisäänvedettävät seinät, liukuseinäkkeet sekä moduulimuotoiset kalusteet ja työpisteet auttavat muuttamaan tiloja kulloiseenkin tarpeeseen sopiviksi.

Tuottavat kalusteet

Työntekijöiden tuottavuutta voidaan parantaa valitsemalla sekä käytännöllisiä ja edistyneitä että tieteellisesti optimoituja kalusteita. Unikapselit ja seisomatyöpisteet auttavat torjumaan iltapäivän väsymystä, ja henkilökohtaisissa äänieristetyissä puhelinkopeissa voi soittaa puheluja ja tehdä muuta puhetyötä rauhassa.


Yhteistyöteknologia


2020-luvun loppuun mennessä virtuaalitodellisuus, täydennetty todellisuus ja 3D-hologrammit mahdollistavat mannertenväliset neuvottelut ja tuote-esittelyt erilaisissa innostavissa ympäristöissä, kuten vaikkapa rannalla tai ulkoavaruudessa.Eleohjausteknologia


Kosketusnäyttöteknologia ja pelialan innovaatiot tuovat yhtälöön oman mausteensa, kuten eleohjausteknologian, jolla isoja näyttöjä ja useita näyttöjä voidaan ohjata käsiä liikuttamalla.


Paluu tasapainoon


Kasvit, luonto, vesi, värit ja luonnonvalo lisääntyvät toimistoissa, kun yrityksissä tavoitellaan työntekijöiden suurempaa luovuutta ja tuottavuutta. Virtuaalitodellisuuden avulla voimme esimerkiksi viettää lounastauon rannalla.Teknologiset ärsykkeet


Tieteellisesti kehitetyt luonnon innoittamat ärsykkeet, kuten vuorokausirytmiin perustuvat valaistusratkaisut ja neurologista stimulaatiota tarjoavat rentoutuskelluntatankit yleistyvät työpaikoilla.


Viihdehoukuttimet


Tulevaisuuden toimistorakennuksissa on kuntosalilaitteita, biljardipöytiä, pubipelejä ja lautapelejä, jotka tarjoavat työntekijöille tauon teknologiasta ja mahdollisuuden hauskanpitoon. Vaikka tämä viihde olisikin pääasiassa käytössä vain taukojen aikana, se auttaa sitouttamaan työntekijöitä ja lisäämään työpaikan sosiaalisuutta ja yhteisöllisyyttä, mikä puolestaan parantaa työilmapiiriä. 


Lue lisää aiheesta Innovaatiot

Lue lisää tulevaisuuden työpaikoista sivuiltamme

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun