Brother
  1. Etusivu
  2. Tietoa Brotherista
  3. Tietoa Brotherin historiasta
Brother-kirjoituskone

At your side
- jo lähes 60 vuoden ajan

Brother on maailmanlaajuinen tietotekniikkayritys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yli sata vuotta sitten Japanin Nagoyassa perustetulla Brotherilla on Euroopassa lähes 60-vuotinen historia.

Brother konserni luo tuotteita ja palveluita asiakkaille ympäri maailmaa. Brotherilla on 17 tuotantolaitosta (joista neljä on Brother Industries Ltd:n) sekä yli 50 myyntitoimistoa 44 eri maassa. 

Brother on toiminut Suomessa jo vuodesta 1963 saakka ja on nykyään osa pohjoismaista Brother Nordic A/S konsernia. Brother Finlandin tuotevalikoima on täynnä monipuolista tulostustekniikkaa sekä tulostuksenhallinta- ja viestintäratkaisuja. Haluamme auttaa asiakkaitamme työskentemään fiksummin ja tehokkaammin. Siksi tarjoamme asiakkaillemme innovatiivisia ja ympäristöystävällisiä tuotteita. 

Tapamme toimia erottaa meidät muista. Toiminta-ajatuksemme "At your side" mukaisesti asetamme asiakkaamme aina etusijalla. Lyhyesti tämä tarkoittaa sitä, että olet meille tärkeä.

Brother aloitti toimintansa Euroopassa

Euroopan talousyhteisö perustettiin vain vuotta aiemmin, kun Ranska, Saksa, Italia, Belgia, Alankomaat ja Luxemburg allekirjoittivat Rooman sopimuksen. Tämä olikin erittäin tärkeä vaihe Brotherin kehityksessä ja kasvussa.

Brother hankki hallintaansa Jonesin ompelukonetehtaan Manchesterin Audenshawissa

Jones Sewing Machines oli Britannian johtava ja erittäin tunnettu tuotemerkki, mutta yrityksen investointitarve oli suuri ja tuotekehitysresurssit riittämättömät. Tämän hankinnan ansiosta Brother sai nopeasti jalansijaa Isossa-Britanniassa.

Brother tuottaa maailman ensimmäisen nopean matriisitulostimen

Tämä CDCC:n suunnittelema ja Brotherin tehtaan rakentama tuote johti Brotherin päätökseen laajentaa tuotevalikoimaansa toimistolaitteisiin. Tämän tärkeän päätöksen seurauksena Brotherista tuli yritys, joka se on nykyään. 

Brotherin ensimmäinen elektroninen kirjoituskone

Päätöksen myötä Brotherin elektroniset kirjoituskoneet levisivät nopeasti ympäri maailmaa ja kasvattivat Brotherin liiketoimintaa merkittävästi. Brotherista tuli myös tärkeä toimija toimistolaitemarkkinoilla. 

Ensimmäinen Brother faksi

Faksista tuli tämän aikakauden toimistoihin tärkeä viestintäväline. Brother kehitti pienikokoisia, tehokkaita ja ennen kaikkea hyvin kilpailukykyisiä laitteita. Faksit laajensivat yrityksen jatkuvasti laajentuvaa tuotevalikoimaa merkittävästi. 

Ensimmäinen Brother lasertulostin

Lasertulostimesta tuli aikansa ajankohtaisin tulostuslaite ja Brother kehitti omat nopeat tuotteensa toimistomarkkinoille. Nykyään Brother on maailmanlaajuisesti tunnettu tulostinvalmistaja. 

Ensimmäinen Brother tarratulostin 

Brother osoitti innovatiivisuutensa julkaisemalla uuden tarratulostustekniikan. Tämä Brother innovaatio johti sarjaan tarratulostimia ja nykyään tarratulostimillamme luodaan maailman kestävimpiä tarroja. 

Ensimmäinen Brother lasermonitoimilaite

Yritys jatkoi maailman ensimmäisten tulostustekniikkojen kehittämistä ja teki läpimurron yhdistämällä useita toimintoja samaan laitteeeseen, ensimmäisen lasermonitoimilaitteen. Brother lisäsi aiemmin luomaansa lasertulostimeen skannauksen, faksauksen, puhelimen ja monia muita toimintoja. Tuloksena oli kokonaan uusi tuoteryhmä ja mittapuu kilpailijoille. 

Ensimmäinen Brother mustesuihkumonitoimilaite

Brother lasermonitoimilaitteiden menestys toistui mustesuihkutekniikassa. Tämä johti useisiin tuotteisiin, jotka olivat pienempiä, hiljaisempia ja värikkäämpiä, mutta sisältivät silti samat toiminnot kuin laserlaitteet.

Brotherin ensimmäinen itsenäisesti toimiva mobiilitulostin

Tämä kooltaan erittäin pieni laite oli (ja on yhä) yksi maailman ainutlaatuisimmista laitteista pienen kokonsa ja monipuolisuutensa ansiosta. Erinomainen tulostin monille suurille organisaatioille, joille laitteiden mobiilius on  tärkeää, kuten turvallisuus- ja pelastusalan ammattilaisille, eläinlääkäreille jne. 

Brotherin ensimmäinen RFID-tarratulostin

RL-700S oli tämän vuosituhannen läpimurto ja perustui Brotherin aiempaan tarralaite asiantuntemukseen. Se laajensi yrityksen tarravalikoimaa RFID (Radio Frequency Identification tag) -tunnisteilla. Näiden tarrojen tuottaminen maksoi normaalisti tuhansia euroja, mutta Brotherin teknisen edistysaskel mahdollisti käyttöönoton vain murto-osalla siitä hinnasta.