1. Etusivu Brother
  2. Tietoa Brotherista
  3. Ympäristö, kierrättäminen ja kestävä kehitys
  4. Cool Earth -yhteistyömme suojaa sademetsäyhteisöjä
  5. Cool Earth -ympäristöhankkeet
RWSSP:n henkilö vierailulla Milne Bayn kylässä avustamassa Cool Earthin hanketta, jota Brother on tukenut.

Meidän on toimittava maapallomme suojelemiseksi, kun vielä voimme

Ilmastonmuutos vaikuttaa maapalloomme joka päivä, ja me Brotherilla uskomme, että viimeisten jäljellä olevien sademetsien suojelu on elintärkeää, jotta meillä on mahdollisuus pysäyttää ja palauttaa osa tapahtuneista vahingoista ennalleen. Siksi olemme Cool Earth -järjestön yhteistyökumppani ja ylpeitä siitä, että olemme heidän pitkäaikaisin yrityskumppaninsa. 

Sademetsät ovat luonnollisia hiilidioksidia sitovia hiilinieluja, jotka auttavat ehkäisemään maapallon lämpötilan nousua. Siksi niiden suojelu on elintärkeää, samoin kuin niissa asuvien ihmisten tukeminen. Meidän on varmistettava, että näissä elintärkeissä ekosysteemeissä asuvilla yhteisöillä on tarvittavat tiedot, tuki ja välineet, jotta he onnistuvat pelastamaan vielä jäljellä olevia sademetsiä.

Ilmastotoimien tukeminen on meille erittäin tärkeää. Cool Earth -yhteistyömme alusta lähtien olemme auttaneet suojelemaan yli 70 000 hehtaaria sademetsää: noin 27 miljoonaa puuta, jotka ovat varastoineet yli 37 miljoonaa tonnia hiiltä. Tämä on auttanut suojelemaan biologista monimuotoisuutta ja säilyttämään maailman hiilinielut ennallaan.


Sademetsiemme tulee voida kukoistaa, sillä niillä on merkittävä rooli hiilidioksidin sitomisessa ja maapallomme säilymisessä.

Voit tukea Cool Earth -järjestöä kierrättämällä käytetyt värikasettisi

Viimeisimmät Brotherin asiakkaiden tukemat Cool Earth -hankkeet 

Metsäpalojen jälkiseurauksia Potsoteni-yhteisössä Perussa.

Tulipalojen ehkäiseminen Amazonilla

Uuden Keski-Asháninkan del Río Ene (CARE) -kumppanuuden kautta Cool Earth tukee paikallishallintoa. Näin varmistetaan elintärkeä rahoitus palontorjunta-hankkeille, jotka kattavat neljä keskeistä osiota: ennaltaehkäisy (juridinen, fyysinen), valmistelu ja valvonta, tiedon välittäminen sekä edunvalvonta ja rahoitus.

Pitkän aikavälin tavoitteena on antaa ihmisille koulutusta, jotta he oppivat tunnistamaan ja seuraamaan metsien muuttuvia olosuhteita metsäpalojen torjumiseksi. Näin metsäpaloja voidaan torjua ennen niiden syntymistä.

Asháninkalla on pitkä historia hallitusta metsänpoltosta maastopalojen ehkäisemiseksi. Ilmastonmuutokseen sopeutuminen muuttaa Asháninkan perinteisiä maanhoitotapoja ja luo uusia tapoja sademetsien suojeluun. Tämä suojelee paikallisten yhteisöjen koteja, toimeentuloa ja maapallomme hyvinvointia.

 

Asháninka lintuperspektiivistä
Mariá kerää suklaan raaka-aineena käytettäviä kaakaopapuja Papua-Uusi-Guineassa.
Käsienpesupiste on auttanut vähentämään sairauksia Papua-Uudessa-Guinessa.

Miten käsienpesu auttaa suojaamaan Papua-Uuden-Guinean sademetsää?

Et ehkä tullut ajatelleeksi että säännöllinen käsienpesu auttaa torjumaan metsäkatoa, mutta se todella tekee niin.

Papua-Uudessa-Guineassa Brother on tukenut Cool Earthia järjestämään sademetsäyhteisöille 24 käsienpesupistettä. Mutta miten se säästää puita? Käsienpesu on ensimmäinen askel positiivisten toimien ketjussa, joilla varmistetaan, että metsä ja sen yhteisöt pysyvät terveinä. Se tukee terveitä ja hygieenisiä toimintatapoja. 

Puhtaat kädet suojaavat sairauksilta. Kun sairauksia on vähemmän, sademetsässä asuvien vastustuskyky paranee. Ihmiset pysyvät terveempinä, joten kalliita matkoja lääkäriasemille on vähemmän. Alempien sairaanhoitokulujen ansiosta rahaa jää käyttöön enemmän. Tämä myös vähentää taloudellista painetta kaataa ja myydä sademetsäpuuta.

Paikallisiin kouluihin, markkinoille ja lääkintäasemille rakennetut käsienpesupisteet ovat parantaneet huomattavasti yli 2500 ihmisen elämää. Lisäksi kahdeksan kylän 33 vapaaehtoiselle on järjestetty hygieniakoulutusta.

 

 

Ota selvää, miten voit auttaa ja tukea Cool Earth -järjestöä jo tänään