1. Etusivu Brother
 2. Yritysratkaisut
 3. Brotherin resurssikeskus
 4. Blogi
 5. Tehokkuus
 6. 2019
 7. Tiedostavat kuluttajat ja tehokkaiden pakkausmerkintöjen tärkeys
Juustojen merkinnät on tehty Brotherin tarratulostimella

Tiedostavat kuluttajat ja tehokkaiden pakkausmerkintöjen tärkeys

Elintarvikkeiden pakkausmerkintöjen merkitystä ei pidä aliarvioida, erityisesti kun puhutaan allergioista ja ruoka-ainerajoituksista.

Elintarvikkeiden pakkausmerkintöjen merkitystä ei pidä aliarvioida, erityisesti kun puhutaan allergioista ja ruoka-ainerajoituksista. Kuluttajat tarvitsevat täsmällistä tietoa elintarvikkeiden sisällöstä voidakseen tehdä valistuneita ostopäätöksiä.

Tärkeitä tekijöitä ovat myös EU-lainsäädännön noudattaminen ja hinta. Pakkausmerkintöjä parantamalla elintarvikkeiden vähittäiskauppa pystyisi kasvattamaan myyntiä ja säilyttämään asiakkaiden elintärkeän luottamuksen entistä paremmin.

Uutta näkökulmaa pakkausmerkintöihin


Elintarvikkeiden pakkausmerkintöjen merkitys on kasvussa, ja alaan kohdistuu suuria paineita. Tuotteen ainesosamerkinnät voivat kirjaimellisesti olla elämän ja kuoleman kysymys.

Jotta elintarvikkeiden pakkausmerkinnät täyttävät lainsäädännön vaatimukset, niiden tulee sisältää paljon tietoa, esimerkiksi viimeinen käyttöpäivä, tuotteen alkuperä, allergeenit, pakkauksen sisältämä tuotemäärä, elintarvikkeen nimi, ainesosat, ravintosisältö, valmistajan, pakkaajan tai myyjän nimi ja yhteystiedot sekä tarvittaessa valmistusohje.

Myös kasvissyönnin, veganismin ja vastuullisuuden kaltaiset trendit tuovat alalle uudenlaisia paineita. Kilpailu on kovaa, ja vähittäiskaupan pitää pystyä esittämään tuotteen hinta kuluttajille selkeästi.  

Vaikka yksityiskohtaisten ja täsmällisten tuote-etikettien tarve on kasvussa, tutkimukset osoittavat, että ongelmia esiintyy yhä. Yksi merkittävä tekijä ovat epäluotettavat laitteet, jotka hankaloittavat ja hidastavat etikettien tuotantoa.

Brotherin vuonna 2018 teettämä tutkimus* elintarvikkeiden pakkausmerkintöihin liittyvästä teknologiasta osoitti, että alalla on joitakin huolenaiheita: työntekijät kertoivat, että laitteita on toisinaan vaikea käyttää, etiketit tarttuvat huonosti ja etikettien hidas tulostaminen voi kiiretilanteissa aiheuttaa turhautumista. *Brother teetti vuonna 2018 tutkimuksen elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä. Tutkimukseen osallistui 200 elintarviketeollisuuden työntekijää Isosta-Britanniasta, Ranskasta ja Saksasta. Tutkimuksessa selvitettiin työntekijöiden tyytyväisyyttä elintarvikkeiden jäljitettävyyteen liittyvään etikettitulostamiseen ja kokemuksia aiheesta.

Uudessa Putting safety at the top of the food chain (Nosta turvallisuus ravintoketjun yläpäähän) -asiantuntijaraportissamme, käydään läpi elintarvikealan kohtaamia haasteita ja saatavilla olevia ratkaisuja pakkausmerkintöjen muuttuviin trendeihin ja vaatimuksiin.Kahvila
Kuluttajat tarvitsevat täsmällistä tietoa elintarvikkeiden sisällöstä voidakseen tehdä valistuneita ostopäätöksiä.

Houkuttelevia etikettiratkaisuja

Helppo mutta tehokas tapa täyttää asiakkaiden tarpeet on huolehtia pakkausmerkintöjen selkeydestä, tehokkuudesta, luotettavuudesta ja kestävyydestä.

Brotherin etikettitulostimet on kehitetty At your side -mottomme mukaisesti täyttämään vähittäiskaupan ja elintarvikealan tarpeet.

Brotherin uusin teknologia on tiukan tutkimus- ja kehitystyön tulosta, ja se auttaa parantamaan alan prosesseja. Se tarjoaa huippuluokan toimintoja, jotka täyttävät monenlaiset eri vaatimukset:

 

 • Nopeus – nopeat tulostimemme lyhentävät tulostusaikaa ja tuottavat etikettejä, jotka helpottavat tuotteiden asianmukaista varastointia, hinnoittelua ja lähetystä varastolta.
 • Helppokäyttöisyys – liikuteltavat tulostimet on helppo pitää mukana myymälässä.
 • Muotoilu – etikettejä on monenlaisia ja monen kokoisia, koska yksi ratkaisu ei sovi kaikille tuotteille. Etikettien suunnitteluohjelmistolla varustettu tulostin helpottaa ihanteellisen etiketin luomista kulloiseenkin tarpeeseen.
 • Kestävyys – matka tuottajalta varastoon, vähittäismyymälään ja lopulta asiakkaan kotiin voi olla pitkä. Laadukkaat Brotherin DK-rullatarrat ovat vedenkestäviä, myrkyttömiä ja lujasti kiinnittyvä. Ne pysyvät taatusti paikoillaan siihen saakka, kun tuote käytetään.
 • Selkeys – kun asiakkaat tekevät ostopäätöksiä, tuote-etikettien on tärkeää olla helppolukuisia ja tekstien ja logojen selkeitä. QL-800-sarjan tulostimemme tulostavat sekä mustaa että punaista tekstiä. Näin tiedot erottuvat selkeästi, mikä auttaa asiakkaita huomaamaan allergeenitiedot ja houkuttelee ostamaan.

 

Tutustu Brotherin vähittäiskaupan etikettiratkaisuihin.
 

Lue lisää aiheesta Tehokkuus

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun